واردات گوشت گوسفند منجمد برای تعادل بازار

قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور بازرگانی با تاکید براین که برنامه متعادل سازی بازار گوشت قرمز در دستور کار است، گفت: با مجوز واردات گوشت منجمد گوسفندی بزودی قیمت گوشت متعادل می شود

قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور بازرگانی با تاکید براین که برنامه متعادل سازی بازار گوشت قرمز در دستور کار است، گفت: با مجوز واردات گوشت منجمد گوسفندی بزودی قیمت گوشت متعادل می شود. علی اکبر مهرفرد درباره تنظیم بازار گوشت قرمز افزود: وزارت جهادکشاورزی به تازگی برای متعادل سازی بازار گوشت قرمز، مجوز واردات گوشت منجمد گوسفندی (گوشت سرد) را از کشورهای مغولستان ، روسیه، قرقیزستان و استرالیا به سازمان دامپزشکی داده است. وی اضافه کرد: البته بخشی از گوشت گوساله مورد نیاز کشور نیز همچنان سابق از برزیل تامین و وارد می شود.
مهرفرد با تاکید براین که وضعیت دام سبک و سنگین کشور مناسب است و کمبودی در زمینه تامین گوشت قرمز نداریم، تاکید کرد: آن بخش از گوشت قرمز که باید از طریق واردات تامین شود در روزهای آینده موجب متعادل سازی بازار می شود.
قائم مقام وزیرجهادکشاورزی در امور بازرگانی تصریح کرد: اکنون حدود 95 درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور در داخل تامین می شود و تنها پنج تا 6 درصد گوشت قرمز کشور نیازمند واردات است. این درحالی است که در طول سال به دلایل مختلف با نوسانات تولید و عرضه گوشت قرمز مواجه هستیم.
مهرفرد یکی از مشکلات عرضه دام را وضعیت مراتع برشمرد و اظهار داشت: در زمان هایی که مراتع از شرایط خوبی برخوردار است، دامپروران دام را دیرتر به بازار عرضه می کنند و برعکس در هر زمان که با کمبود علوفه دامی مواجه ایم و مراتع وضعیت خوبی ندارند، دام ها زودتر به بازار عرضه می شوند.
به گفته وی، عرضه زودهنگام و دیرهنگام دام دامپروران نیز در نوسان های قیمت گوشت در بازار مصرف موثر است، به طوری که به یکباره قیمت ها رشد صعودی چشمگیری پیدا کرده است. اکنون در بازار مصرف قیمت هرکیلوگرم گوشت گوسفندی و گوساله تفکیکی با اندکی تفاوت با قیمت های بین 380 تا 600 هزار ریال به فروش می رسد.
براساس نظر کارشناسی وزارت جهادکشاورزی قیمت منطقی هرکیلوگرم لاشه دام سبک بین 300 تا 310 هزار ریال و گوشت گوساله (لخم) بین 300 تا 330 هزار ریال است. البته این قیمت ها در بازار تابع عرضه و تقاضا و نوع درخواست مشتری برای خرید گوشت ران، راسته، سردست، گردن، ماهیچه، مغز ران، کله و پاچه متفاوت است.
چندی پیش 'منصور پوریان' رییس شورای تامین کنندگان دام زنده کشور، تولید و تامین دام سبک و سنگین کشور را بیش از نیاز داخلی برشمرد و عرضه نامناسب از سوی اتحادیه گوشت گوسفندی، حضور دلالان و واسطه گران و شیوه نادرست عرضه تفکیکی گوشت قرمز را از عوامل گرانی این محصول در بازار مصرف عنوان کرد.
وی قیمت فعلی گوشت قرمز در بازار را نیز غیرمنصفانه ارزیابی کرده بود و افزود: بازار کنونی گوشت گوسفندی دارای حباب بیش از 200 هزار ریالی است. فرآیند کشتارگاه به شکلی نیست که هر کیلوگرم گوشت گوسفندی و گوساله با قیمت 380 تا 450 هزار ریال در بازار عرضه شود و این اقدام دلالان و سودجویان اجحاف در حقوق شهروندان است.
به گفته وی، قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت گوسفندی 280 هزار ریال و گوساله 180 هزار ریال براورد می شود و بیش از این اجحاف در حق مصرف کنندگان است. اکنون نیاز مصرفی گوشت قرمز کشور سالیانه 900 هزارتن است که بیش از 800 هزار تن آن از تولیدات داخلی و حدود 6 درصد از واردات تامین می شود. براساس آمارها، سرانه تولید گوشت قرمز کشور برای هر نفر 10 کیلو و 500 گرم و سرانه مصرف آن 11 کیلو و 500 گرم است؛ در حالی که سرانه مصرف جهانی گوشت قرمز به ازای هر نفر بدون احتساب گوشت خوک 13 کیلوگرم است. در حال حاضر 75 کشتارگاه صنعتی و 305 کشتارگاه سنتی در کشور فعالیت دارند.

کد خبر 15136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 4 =