بسته حمایتی صادرات در محاق

در شرایطی معاون مدیرکل صادرات گمرک به اجرای بسته‌های حمایتی ارتقای صادرات اشاره کرده و می گوید تضمین اخذ شده برای ترخیص کالای وارداتی کاهش یافته است که معاون سازمان توسعه تجارت معتقد است بسته‌های حمایت از صادرات هنوز تأمین اعتبار نشده است

در شرایطی معاون مدیرکل صادرات گمرک به اجرای بسته‌های حمایتی ارتقای صادرات اشاره کرده و می گوید تضمین اخذ شده برای ترخیص کالای وارداتی کاهش یافته است که معاون سازمان توسعه تجارت معتقد است بسته‌های حمایت از صادرات هنوز تأمین اعتبار نشده است.

رضا صادقی با اشاره به اقدامات گمرک در راستای تسهیل صادرات‌ اظهار داشت: یکی از این مباحث ابلاغ بسته حمایتی در سال جاری بود که نسبت به ارائه خدماتی مانند شبانه‌روزی کردن گمرکات در صورت اقتضائات و شرایط ضروری، ارائه خدمات فوق‌العاده و ارزیابی در محل،‌ امکان ارسال کالا با کامیون روباز، امکان صادرات از بازارچه‌ها و پیگیری و ابلاغ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر است.

معاون مدیرکل صادرات گمرک با بیان اینکه یکی از مزیت‌های قانون رفع موانع تولید امکان تضمین یک برابر حقوق ورودی برای ترخیص کالا و مواد اولیه تولید است،‌ گفت: طبق ماده 51 قانون امور گمرکی قبلاً این میزان دو برابر در نظر گرفته شده بود که برای حمایت و رونق تولید کاهش یافته است.

وی به ایجاد کریدور سبز گمرکی با کشور روسیه پرداخت و یادآور شد: ارزش پایه صادراتی گمرک ایران برای انجام تشریفات کالاهای ایرانی مانند صنایع غذایی و لبنی قابل بهره‌برداری بوده و همچنین با حداقل تشریفات فراهم شد.

صادق افزود:‌ معرفی عاملان مجاز اقتصادی به کشور روسیه نیز از دیگر اقدامات انجام شده برای تسهیل صادرات به کشور روسیه است.

این مقام مسئول با اشاره به مشکلات پیش روی صادرات غیرنفتی کشور تصریح کرد:‌ در حال حاضر موانع تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای در کشورهای عمده هدف صادراتی گمرک به ویژه کشور عراق و افغانستان و افزایش عوارض سیمان و میوه در کشور عراق و لزوم اخذ گواهی بازرسی از مبدأ در برخی ایام سال منجر به کند شدن صادرات شده است،‌

وی تاکید کرد: عدم امکان صادرات کالاهای ایرانی با ناوگان حمل و نقل داخلی به کشور عراق و لزوم تخلیه کالا در مرز و انتقال با کامیون‌های عراقی از دیگر مشکلات است.

به گفته معاون مدیرکل صادرات گمرک عدم اختصاص وام یا تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت به واحدهای تولیدی، اظهار داشت: امکان رقابت را با توجه به شرایط کنونی با سایر کشورها وجود ندارد و نیز فقدان بسته‌بندی باکیفیت و مطلوب کالاهای صادراتی منجر به از دست رفتن بخشی بازارهای هدف و کالاهای سنتی مانند فرش، پسته و دیگر اقلام غذایی شده است.

وی یکی دیگر از مشکلات کشور را عدم ثبات مقررات واردات کشورهای هدف بازارهای صادراتی ایران دانست و یادآور شد: مشکلات بانکی جهت انتقال منابع ارز وجود دارد، فعال‌ نبودن رایزن‌های اقتصادی جهت پیگیری امور صادرکنندگان و معرفی کالاهای صادراتی در کنار عدم برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی منجر به مشکلاتی برای صادرات شده است.

صادق با بیان اینکه می‌توان با برقراری تعرفه‌ ترجیحی میان کشورهای صادراتی و هدف مشوق‌هایی در جهت افزایش صادرات به شکل غیرمستقیم مانند بخشی از هزینه‌های حمل و برگزاری نمایشگاه‌های خارجی و نظایر آن برقرار کرد، یادآور شد: یکسان‌سازی نرخ ارز از دیگر مواردی است که می‌توان در جهت رونق یا ارتقاء صادرات از آن بهره برد.

در این بین محمدرضا مودودی با بیان اینکه از برنامه پیش‌بینی شده برای صادرات در سال جاری عقب‌تر هستیم، گفت: افت قیمت محصولات پایه نفتی در بازار جهانی و افت 13 درصدی ارزش میعانات گازی از دلایل تأثیرگذار بر این موضوع بوده است .مشاور وزیر صنعت با بیان اینکه امسال بیش از 600 میلیون دلار تراز تجاری مثبت است، افزود: در 7 ماه ابتدای امسال صادرات 24 میلیارد و 657 میلیون دلار و واردات 24 میلیارد و 50 میلیون دلار بوده است

معاون سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: در 6 ماهه ابتدای امسال صادرات بخش پتروشیمی به لحاظ ارزشی 22 درصد و از لحاظ وزنی بیش از 50 درصد رشد داشته است. مودودی بیان داشت: همچنین در 7 ماه ابتدای امسال صادرات در بخش معدن رشد 41 درصد داشته که نشان می‌دهد، در حال به دست آوردن بازارهای گذشته هستیم.  

معاون سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه بسته‌های حمایت از صادرات هنوز تأمین اعتبار نشده است، گفت: مبلغ 2 هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات با نرخ بهره 11 درصد برای استان‌های برخوردار و 7 درصد برای استان‌های محروم اختصاص یافته که هنوز این مبلغ تأمین اعتبار نشده است

مشاور وزیر صنعت تصریح کرد: یک خط اعتباری هم به مبلغ 1 تا 2 میلیارد تومان در قالب اعتبار خریدار برای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی با نرخ سود 3.5 درصد برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان در نظر گرفته شده که این مبلغ هم هنوز تأمین اعتبار نشده است

وی افزود: همچنین مقرر شده تا مبلغ 400 میلیارد تومان برای تشویق صادرکننده از بودجه عمومی اختصاص یابد، تا از این محل بودجه‌های لازم برای زیرساخت‌های صادرات از جمله برندسازی، مشاوره و آموزش، حمل و نقل و ... فراهم شود که این رقم هم هنوز تأمین اعتبار نشده است

مودودی بیان داشت: محقق شدن بسته‌های حمایتی صادرات به صادرکنندگان هزینه‌های سربار را کاهش می‌دهد و قدرت رقابت‌پذیری صادرکنندگان را در بازارهای جهانی افزایش می‌دهد.

منبع: فارس

کد خبر 14732

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 10 =