مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش از کاهش 19 درصدی واردات به این منطقه خبرداد و گفت : صادرات ما از 60 میلیون دلار به 380 میلیون دلار رسیده است.
علی اصغر مونسان سه شنبه شب در حاشیه گشایش هشتمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریا نوردی در جمع خبرنگاران در مورد ماموریت منطقه آزاد کیش در زمینه توسعه سواحل جنوبی و مکران به اهمیت حوزه دریا اشاره کرد و افزود : از مزیت و موقعیت برتر و خوب کشور با وجود دریا در جنوب و شمال به نحو درست استفاده نشده است.
وی گفت : نوار جنوبی کشور مستعد توسعه و محل خوبی برای تولید ثروت است و چهار منطقه آزاد قشم ، کیش ، چابهار و اروند در نوار ساحلی جنوب قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد : بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه نواحی ساحلی کشور، توسعه جزیره هندورابی آغاز شده است و عملیات اجرایی و ساخت فرودگاه و بندرگاه هندورابی در حال پایان یافتن است.
مونسان گفت : در جلساتی که در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد برگزار می شود، تجربه های موفق در کیش را در اختیار دیگران قرار می دهیم.
وی در مورد توجه به حوزه صنایع دانش بنیان در کیش به وجود 420 واحد صنعتی فعال در قالب شش شهرک صنعتی در حال فعالیت در کیش اشاره کرد و گفت : عمده این صنایع غیر آلاینده با ارزش افزوده بالا هستند.
وی تصریح کرد : در ابلاغیه رهبرمعظم انقلاب در اقتصاد مقاومتی ماموریت های جدیدی برای کیش 30 درصد افزایش صادرات و 30 درصد افزایش تولید تعریف شده است که بر اساس آخرین آماری اعلام شده از سوی دبیرخانه در صادرات مجدد جلوتر از برنامه حرکت می کنیم .
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش اضافه کرد : اگر سهمیه بار همراه مسافر طبق قانون 80 دلار باشد و از همه مرزهای بین المللی وارد کشور شود با حساب یک میلیون و 800 هزار گردشگر سالانه باید رقم واردات بد به 160 میلیون دلار می رسید در حالی که این رقم 30 میلیون دلار است.
وارداتی که شامل مواد اولیه ، تجهیزات و یا ماشین آلات باشد واردات بد محسوب نمی شود ، وارداتی که عامل مصرف در کشور شود واردات بد است که در کیش این رقم پائین و حدود 30 میلیون دلار در سال است.
وی تاکید کرد : بسیاری اذعان دارند منطقه آزاد کیش نه محل واردات به کشور ونه محل قاچاق است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در مورد بهره برداری از اسکله 35 هزار تنی کیش و زمان آن اظهار کرد : توجه جدی به توسعه بندرگاه داشتیم ، ساخت اسکله 35 هزار تنی یکی از برنامه ها دارای اولویت ما است تا با ساخت آن بتوانیم کشتی های اقیانوس پیما را مستقیم وارد کیش کنیم ، این طرح در نیمه اول سال 96 به بهره برداری می رسد و کیش می تواند محلی برای پهلو گیری کشتی های اقیانوس پیما باشد .
وی گفت : اسکله بندر هندورابی نیز در 2 ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید .
مونسان در مورد توسعه گردشگری دریایی گفت : به دنبال برقراری خطوط مسافر بری دریایی و خریداری شناورهای مسافری هستیم تا خطوط کشتیرانی مسافری را در نوار ساحلی جنوب به کیش راه اندازی کنیم، بزودی در این راستا خط کشتیرانی چابهار - کیش و بالعکس راه اندازی خواهد شد.
هجدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریانوردی سه شنبه شب با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی و فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و مسئولان لشکری و کشوری افتتاح شد.
این نمایشگاه تا 30 مهر ماه پذیرای بازدید کنندگان است .
نظر شما