به گزارش اگزیم نیوز، 14 مهر ماه جلسه نشست تخصصي توليد كنندگان صنايع غذايي، آرايشي و بهد اشتي استان فارس به دعوت اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی شیراز با حضور دکتر دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو کشور، جنت مدیر کل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی ،دکتر نیک نهاد معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر رزمجومدیر نظارت بر غذا و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جمع کثیری از مدیران واحدهای صنایع غذایی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی استان فارس در سالن کنفراس اتاق بازرگانی شیراز برگزار گردید.
در اين جلسه جمال رازقی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی شیراز به بیان مشکلات و موانع موجود در فضای کسب و کار فعالین این عرصه اقتصادی پرداخت.وی با اشاره به سخت تر شدن فضاي توليد كشور گفت اعمال سلیقه و تفسیرهای متفاوت کارشناسان نظارت بر تولیدات کارخانه ها در حوزه اجرای یک بخشنامه صادره از سوی مرکز، سبب شده است كه توليدكنندگان دچار سردرگمي شوند از طرفي ورود وزارت بهداشت به جزئیات و ویژگی هایی از محصول که در حوزه سلامت نمی باشد نه تنها ضروري نبوده بلكه راه را بر خلاقيت و نوآوري توليدكنندگان مسدود مي سازد
رییس انجمن کارفرمایی صنایع غذایی فارس با گلایه از تعدد دستگاههای نظارتی در حوزه غذا گفت كه ناهماهنگی میان وزارت بهداشت سازمان استاندارد سالهاست كه توسط انجمن ها و تشكل هاي صنايع تبديلي پيگيري مي شود اما علي رغم قول هاي رد و بدل شده اين هماهنگي هرگز محقق نشده و هزينه اين ناهماهنگي به دوش توليدكننده و مصرف كننده است توليدكنندگان صنعت غذا با سختگیری هاي عجيب و گاها خارج از چارچوب و ضوابط استانداردهای ملی مواجهند
ایشان در اين نشست با اشاره به تغييرات سریع و پی در پی ضوابط برچسب گذاری توسط وزارت بهداشت گفت اين تغييرات پي در پي حاکی از عدم وجود یک برنامه بلند مدت و استراتژی مشخص می باشد و نتیجه ای جز تحمیل هزینه های مضاعف به تولیدکنندگان در پی ندارد.
رازقی گفت سختگیری های غير كارشناسي در حوزه واردات مواد اولیه مورد استفاده در صنعت غذا که منجر به طولانی شدن روند ترخیص و کاهش کیفیت این مواد اولیه و افزایش قیمت تمام شده محصول نهایی می گرددقدرت رقابت پذيري كالاهاي توليدي كشور را در بازارهاي صادراتي به شدت كاهش مي دهد
وی با اشاره به پیروی نمودن سیستم امتیازبندی کارخانجات کوچک و بزرگ از یک روش و دیدگاه واحد گفت واحدهاي تولیدی بزرگ با حجم تولید بالا و تنوع زیاد محصول و دایره توزیع و فروش وسیع در این شیوه ارزیابی به شدت متضرر می شوند.رازقي در اين نشست با اشاره به رویکرد غیرمنعطف وزارت بهداشت در جلسات تدوین و بازنگری استانداردها به ویژه در مواردی که به هیچ عنوان در حوزه خط قرمز وزارت بهداشت و سلامت مصرف کنندگان نمی باشد از وزارت بهداشت خواست تا به صورت جدي در اين روند بازنگري نمايد .
از ديگر مواردي كه دراين نشست مورد بحث قرار گرفت تفاوت فاحش نظارت بر صنف و صنعت توسط وزارت بهداشت بود راز قي با تاكيد بر حساسيت سبستم عرضه و توزيع عدم نظارت كافي بر اصناف و مرامز توزيع مواد غذايي را خطري جدي براي سلامت جامعه دانست و از وزارت بهداشت خواست تا به همان ميزان كه بر صنعت نظارت دارند بر اصناف نيز نظارت دقيق داشته باشند .
در این جلسه حمیدیان رئیس انجمن مدیران صنایع استان فارس با اشاره و قدردانی از راه اندازی سامانه جامع مدیریت و نظارت برفرآورده های سلامت در سازمان غذا و دارو از محدودیت های ایجاد شده برای دارندگان کارتهای بازرگانی حقیق گلایه کرد و گفت ضرورت حفظ شرایط رقابت دارندگان کارتهای بازرگانی حقیقی و حقوقی ایجاب میکند تا وزارت بهداشت در این خصوص تجدید نظر کند.
در ادامه اين جلسه دکتر رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: سیاست وزارت بهداشت در فرایندها و در حوزه نظارت بر تولیدات غذایی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی یک رویکرد تسهیل گرایانه است و بنا داریم تا از میزان تمرکز و وابستگی امور به تهران به میزان قابل توجهی کم کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو ی کشور در ادامه با اشاره به رویکرد وزارت بهداشت جهت کاهش بیماری های غیر واگیر از طریق کاهش نمک و قند و چربی محصولات غذایی تولیدی خاطرنشان ساخت: این رویکرد جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک الگو توسط سازمان ملل و بسیاری از کشورهای اروپایی دنبال می شود؛ به گونه ای که از ما جهت حضور در برنامه های آنها و استفاده از تجربیات وزارت بهداشت در این زمینه دعوت به عمل آمده است.
وی با تأکید بر امنیت غذایی اشاره نمود که آنچه وزارت بهداشت انجام می دهد در راستای حفظ امنیت غذایی کشور است . اما که رویکردمان به گونه ای است که از فعالیت های تولیدکنندگان بخش خصوصی حمایت می کنیم .
نظر شما