معاون اتاق تجارت افغانستان:هند توافق کرده کشتی های غول پیکر خود را به مقصد چابهار راه اندازی کند

کابل - ایرنا - معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفت که هند در گفت و گوهای خود با ایران و افغانستان توافق کرده است تا بارگیری کشتی های غول پیکر خود را در مسیر چابهار راه اندازی کند و با توجه به اینکه این اقدام در رونق این بندر نقشی فوق العاده مهم دارد، باید زودتر نسبت به راه اندازی آن، اقدام کند

به گزارش ایرنا، «خانجان الکوزی» روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا در کابل افزود که راه اندازی این کشتی های غول پیکر در مسیر چابهار و انتقال کالاهای بازرگانی در این مسیر دریائی، به ترانزیت و صادرات و واردات کالا در این بندر رونق خواهد بخشید.
وی در عین حال از مسئولان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و منطقه آزاد چابهار نیز خواست که برای دریافت کد بین المللی بازرگانی ویژه بازرگانی منطقه ازاد چابهار اقدام کنند تا کشتی های بزرگ شرکت های بین المللی بتوانند به این بندر سفر کنند.
به گفته وی در حال حاضر این بندر فاقد کد بین المللی تجاری است.
معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفت که دارا بودن کد بین المللی تجاری ویژه بندر ترانزیتی چابهار مسیر ایجاد خطوط کشتیرانی را به مقصد این بندر درسطح جهان هموار خواهد کرد و به آن رسمیت خواهد بخشید تا توافق نامه چابهار که به امضای سران سه کشور ایران، افغانستان و هند رسیده است، تنها روی کاغذ نماند.
وی همچنین از مقامات ایران خواست که با ساخت تاسیسات اساسی، ظرفیت بندر چابهار را افزایش دهند تا کشتی های با تناژ بالا بتوانند دراین بندر تجارتی پهلو بگیرند و برای رونق بندر چابهار باید تلاش شود تا ظرفیت این بندر مانند بندر عباس ایران و بندر کراچی پاکستان، برای تخلیه و بارگیری کشتی های غول پیکر افزایش یابد.
معاون اتاق تجارت وصنایع افغانستان، موضوع استقرار سرمایه گذاران و تاجران افغان در بندر چابهار برای واردات و صادرات کالاهای خود را مهم خواند و گفت که این بندر 800 کیلومتر راه تاجران افغان را نسبت به بندر کراچی پاکستان، نزدیک می کند.
وی افزود: افغانستان برای استفاده از بندر چابهار حساب ویژه ای باز کرده و جمهوری اسلامی ایران 50 هزار مترمربع زمین به سرمایه گذاران افغان اختصاص داده است و در حال حاضر شماری از بازرگانان افغان در این بندر مستقر شده اند.
وی گفت که نزدیک ترین راه دریایی برای افغانستان، بندر چابهار است و استفاده از این بندر نه تنها برای ایران و افغانستان، بلکه برای منطقه یک دستاورد مهم است. تجارت هند با آسیای میانه از طریق پاکستان با چالش مواجه شده و «اسلام آباد» برای «دهلی نو» مشکل ایجاد کرده است و هند نیز تمایل شدید به استفاده از این بندر دارد.
الکوزی در این گفت و گو همچنین با استقبال از برگزاری نمایشگاه اقتصادی و بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در کابل گفت که ایران و افغانستان مشکلات ترانزیتی ندارند و روند تجارت دو کشور خوب است و برگزاری این نمایشگاه ها نیز در افزایش تجارت میان دو کشور مفید واقع خواهد شد.
معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان خواستار برگزاری نمایشگاه های بازرگانی بیشتری از سوی بازرگانان ایرانی در شهرهای مختلف افغانستان شد و گفت که باید تولیدات ایرانی بیشتر به مردم این کشور معرفی شود.

کد خبر 13017

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 16 =