تشریح مهمترین دستاوردها و اقدمات سه ساله دولت تدبیر و امید از زبان استاندار تهران

تهران - ایرنا - استاندار تهران همزمان با هفته دولت در گفت وگوی تفصیلی و اختصاصی با ایرنا به تشریح مهمترین اقدامات و دستاوردهای دولت تدبیر و امید در استان پرداخت و از توجه ویژه به محیط زیست، طرح های عمرانی و مسکن مهر، صنعت و خروج واحدهای صنعتی از رکود و تعامل مدیریت ارشد استان با شهرداری تهران سخن گفت

صبح یکی از روزهای پایانی مردادماه به همراه تیم رسانه ای خبرگزاری جمهوری اسلامی در طبقه 16 استانداری میهمان استاندار تهران بودیم. 
سیدحسین هاشمی که روز هفدهم شهریور ماه سال 92 با اجماع هیات دولت، سکان استانداری مهمترین استان کشور و به قول خودش پیشانی نظام را عهده دار شد، فردی رسانه ای محسوب می شود که رابطه خوبی با اصحاب رسانه دارد و در طول سه سال گذشته نشان داده که جدیت در کارها مهمترین شاخصه مدیریتی اوست. 
هاشمی که صبغه ای کاملا صنعتی دارد مدرک کارشناسی ارشد مهندسی صنایع خود را پیش از وقوع انقلاب اسلامی در انگلستان دریافت کرد. 
سال ها معاونت وزارت صنایع سنگین و معادن و فلزات را در دولت جنگ برعهده داشت و بعد از آن به مدت پنج دوره از دوره چهارم تا هشتم نماینده مردم شهرستان میانه در مجلس شورای اسلامی بود و در طول این مدت نیز از علاقه و اصل خود دور نماند و چهار دوره را به عنوان رئیس کمیسون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از نزدیک در جریان پیشرفت ها و چالش های این حوزه قرار داشت. 
ریاست گروه دوستی پارلمانی ایران- استرالیا، ایران- کره جنوبی ، ایران- سنگاپور ، عضور شورای عالی استاندارد کشور، عضو شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی، عضویت در کمیته منتخبان قوای سه گانه برای بررسی موانع تولید و تسهیل در امر سرمایه گذاری ، چهره ماندگار صنعت در جشنواره قهرمانان صنعت و ریاست فدراسیون دوچرخه سواری جمهوری اسلامی از جمله مهترین سوابق کارنامه کاری سکاندار استان تهران محسوب می شود. 
همین صبغه استاندار تهران و جزئی نگری و دقت نظر وی باعث می شود که مصاحبه با هاشمی برای هر خبرنگاری تجربه سختی محسوب شود. 
در این مصاحبه استاندار تهران تحلیل خود را از مهمترین موضوعات و چالش های روز استان در حوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مطرح کرد و دستاوردها و چالش های این حوزه ها را بر شمرد. 
هاشمی کارنامه دولت در حوزه توجه به محیط زیست را در استان تهران کاملا موفق ارزیابی کرد و مهمترین دستاوردهای دولت تدبیر و امید در این حوزه را توزیع بنزین یورو چهار در تهران و سایر کلانشهرها، تشکیل کمیسیون دائمی کلانشهرها در هیات دولت، تلاش برای نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل شهری، تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در بستر رودخانه ها، ساخت تصفیه خانه های فاضلاب برای جمع آوری و استفاده مجدد از فاضلاب های روان استان و تکمیل رینگ آبی تهران عنوان کرد. 
استاندار تهران گلایه های شهرداری تهران از دولت بابت نپرداختن اعتبارات حمل و نقل عمومی پایتخت را کم لطفی دانست و پرداخت سالانه حدود 30 هزار میلیارد ریال به شهرداری تهران از محل درآمدهای مالیات بر ارزش افروده را مورد تاکید قرار داد. 
نماینده عالی دولت در استان تهران ساماندهی شمار زیاد اصناف و واحدهای صنعتی بدون مجوز استان و تلاش برای متمرکز کردن آن ها در شهرک های صنعتی را از چالش های این حوزه دانست و بر نوسازی صنایع با استفاده از فناوری های نوین و دانش بنیان تاکید کرد. 
وی هماهنگی بسیار عالی دستگاه های اجرایی مرتبط با آسیب های اجتماعی در استان تهران را ستود و از دستاورد افزایش ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر استان از 400 نفر در سال 92 به هشت هزار و 500 نفر در سال 95 خبر داد. 
هاشمی گفت که برای نخستین بار است بین تمام دستگاه های مرتبط از جمله استانداری، شهرداری، دادستانی، بهزیستی، نیروی انتظامی و ستاد مبارزه با موادمخدر استان تهران پیرامون موضوع جمع آوری معتادان متجاهر و و سایر مسائل اجتماعی هماهنگی مثال زدنی بوجود آمده است. 
استاندار تهران استفاده از ظرفیت های قابل توجه گردشگری به منظور توسعه اقتصادی استان را از برنامه های دارای اولویت عنوان و خاطرنشان کرد که گردشگرانی که در تعطیلات عید نوروز سال 94 و 95 به تهران سفر کرده اند، تفاوت خدمت رسانی و اقدامات انجام شده در این حوزه را به خوبی درک کرده اند. 
وی از دوگانگی مدیریت بحران برای شهر و استان تهران انتقاد و بر مدیریت یکپارچه بحران برای اداره بهتر شهر تهران تاکید کرد اگرچه که گفت تابع سیاست های وزارت کشور است و باید این مساله از طریق این وزارتخانه دنبال شود. 
استاندار تهران مسکن مهر را طرحی با ظاهر و روکشی خوب اما بدون داشتن فکر و سیاست قوی دانست که در بسیاری از نقاط استان برای اجرای آن مکان یابی مناسبی صورت نگرفته و بخشی از واحدهای تکمیل شده آن خالی مانده است. 
هاشمی البته اراده دولت را تسریع در تکمیل این طرح عنوان کرد که البته بهره برداری از واحدهای ساخته شده این طرح نیازمند تکمیل زیرساخت های لازم از جمله آب، برق، گاز و ساخت مدرسه، مسجد و غیره است. 
نماینده عالی دولت در استان تهران از تعیین 161 طرح دستگاه های اجرایی استان به منظور واگذاری به بخش خصوصی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و سپردن امور به مردم خبر داد و گفت که شواهد نشان دهنده این است که روند خروج صنایع راکد و نیمه فعال استان از رکود آغاز شده است. 

متن کامل مصاحبه استاندار تهران با خبرنگاران ایرنا در ذیل آمده است: 
**ایرنا: از ابتدای فعالیت دولت یازدهم، توجه ویژه به محیط زیست و تلاش برای چالش های این بخش از سیاست های محوری دولت تدبیر و امید اعلام شده است بر این اساس دولت چه دستاوردهایی در زمینه بهبود محیط زیست، کاهش آلودگی هوا و سایر مشکلات این حوزه در استان تهران داشته است؟ 
***هاشمی: بحث محیط زیست در استان تهران در چند محور جداگانه باید مورد توجه قرار گیرد؛ نخست آلودگی هوا، سپس آب های آلوده و سومین محور ساخت و سازهای غیرمجاز در بستر رودخانه ها که آب رودخانه ها را آلوده می کرد. 
آلودگی هوای تهران از روزی که دولت یازدهم شروع بکار کرد تقریبا جز بحث های جدی استان بود و مرتب مطرح و پیگیری شد و در نهایت رئیس جمهوری محترم هم در دولت به طور مفصل در این ارتباط بحث و نظرات خود را اعلام کردند و در دولت چندین جلسه در این ارتباط بحث و نتیجه آن تصویب تشکیل کمیسیون ویژه ای برای تهران و کلانشهرها در کنار هفت کمیسیون دیگر تخصصی و دائمی دولت بود. 
خوشبختانه استاندار، شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این کمیسیون با داشتن حق رای عضو شدند که این کمیسیون به طور منظم به ریاست وزیر کشور تشکیل می شود و بحث های مختلفی در ارتباط با مسائل کلانشهرهای کشور در آن انجام می شود. 
اولین حرکت ما در موضوع توجه به بهبود محیط زیست، بحث بنزین شهر تهران بود. بهبود کیفیت هوای تهران در سال های 92، 93 و 94 و پنج ماه نخست سال 95 تا امروز به لحاظ شمار رزوهای پاک و سالم و کاهش روزهای ناسالم مشهود است ضمن اینکه در این مدت شرایط اضطرار بسیار کاهش یافت و در پنج ماه ابتدایی امسال شرایط اضطراری در این خصوص وجود نداشت. 
این نکته بسیار مهمی است و امسال نسبت به سال گذشته تقریبا بهبود چشمگیری را در این بخش شاهد هستیم. 
از جمله دلایل بهبود کیفیت هوا این است که تقریبا در تمام ایستگاه های پمپ بنزین تهران، بنزین با کیفیت یورو چهار توزیع می شود که کار بسیار بزرگی است. 
همچنین در همان ابتدای کار دولت یازدهم اعلام شد که نزدیک به 100 هزار خودروی فرسوده در شهر تهران وجود دارد که بیش از 21 هزار دستگاه خودرو آن تاکسی است و بقیه هم خودروهایی فرسوده هستند که عمر بالایی دارند و به طور معمول در آژانس ها کار می کنند و تقریبا تمام وقت در خیابان های تهران در حال تردد هستند. 
در راستای کاهش آلودگی هوای تهران نوسازی این خودروها در دستور کار قرار گرفت و براین اساس دولت مصوب کرد بیش از 90 هزار خودرو فرسوده در کشور نوسازی شود که در این ارتباط حدود 20 هزار خودرو سهم استان تهران است و در صورت عملی شدن، کمک بزرگی برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده محسوب می شود. 
شهرداری تهران هم بحث از رده خارج کردن موتورسیکلت های فرسوده آلاینده را مطرح کرده است و اگر این ها به موتورسیکلت های برقی تبدیل شوند تهران در موضوع آلودگی هوا به وضعیت قابل قبولی خواهد رسید. 
همچنین اجرا و بهره برداری از قطارهای تندرو حومه ای که از شهرهای اطراف به سمت تهران حرکت می کنند و با ایستگاه های خاصی در زیر زمین در مترو تهران تلاقی پیدا می کند تا تردد بر روی خیابان ها کمتر شود نیز از سوی دولت تدبیر و امید به منظور کاهش آلودگی هوای تهران و توجه به محیط زیست و نیز تسهیل حمل و نقل، تصویب شده است. 
در موضوع تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در بستر رودخانه ها، این موضوع به طور جدی در استان تهران در دستور کار قرار گرفت و انجام شد که هدف آن صیانت از آب های ورودی به سدها و تامین آب آشامیدنی با کیفیت برای شهروندان تهرانی بود. 
همچنین بخشی از مزارع کشاورزی در جنوب تهران در گذشته با آب های آلوده آبیاری می شدند که در سال های 93 و 94 از آبیاری نزدیک به 95 درصد از این مزارع به این شیوه جلوگیری کردیم اما متاسفانه امسال دوباره متوجه شدیم حدود 700 هکتار از اراضی کشاورزی جنوب تهران به این شکل آبیاری شدند که با پیگیری های انجام شده این مزارع تخریب شدند و قرار شد با توجه به هشدارهای قبلی داده شده، افراد متخلف به مراجع قضایی معرفی شوند. 
موضوع دیگر تصفیه فاضلاب جاری در استان تهران بود که اقدامات خوبی در این باره انجام شد و از این ماه تا پایان دولت تدبیر و امید هر دوماه یکبار یک تصفیه خانه فاضلاب در استان به بهره برداری می رسد. 
یکی از پیامدهای ساخت و بهره برداری از این تصفیه خانه ها این است که از پساب های تصفیه شده برای آبیاری مزارع کشاورزی و نیز برای صنایع استفاده می شود در حالی که قبلا این فاضلاب غیر قابل استفاده بود. 
ساخت تصفیه خانه های فاضلاب جزء اولویت های تهران بوده و است و در این سه سال برخی از این تصفیه خانه ها با حضور رئیس جمهوری و برخی نیز با حضور معاون اول ایشان به بهره برداری رسیدند. 
همچنین در چند منطقه از استان تهران از جمله قیامدشت، شهرستان های ری، قرچک و قدس مشکل کیفیت آب وجود داشت که با مدیریت کیفیت صورت گرفته امروز با اطمینان کامل می گوییم آب آشامیدنی استان تهران به لحاظ کیفیت از استانداردهای لازم برخوردار است. 
در این مدت در بخش مدیریت مصرف آب استان نیز اقدامات خوبی انجام شد که با همکاری خوب مردم و دستگاه های مرتبط، کمبودها بخصوص در شهرستان های شرق تهران که با کسری 50 میلیون متر مکعبی آب آشامیدنی مواجه بودند، رفع شدند. 
همچنین با وجود محدودیت های مالی دولت در پی کاهش قیمت نفت، کار بزرگ انتقال آب از سد ماملو به تهران انجام شد و تصفیه خانه آن نیز توسط رئیس جمهوری به بهره برداری رسید و با این اقدام، کسری آب شهرهای شرق تهران همچون قیامدشت و شهرستان های ری، پاکدشت وقرچک رفع شد. 
طرح تکمیل رینگ آبی تهران نیز از جمله مهمترین طرح هایی است که در دولت تدبیر و امید در حال اجراست و شبکه آبرسانی غرب و شرق تهران را به هم متصل می کند که اگر به هر دلیل در یک منطقه در تامین آب مشکلی بوجود آمد، منطقه دیگر پوشش لازم را انجام دهد؛ این کار بسیار بزرگ و اساسی در تهران است که در حال اجراست. 
در موضوع بهبود محیط زیست، افزایش کیفیت هوا و توجه به تامین آب با کیفیت برای شهروندان، دولت تدبیر و امید کارنامه کاملا موفقی در استان تهران داشته و دارد. 

**ایرنا: به باور کارشناسان توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی از مهمترین راهکارهای کاهش آلودگی هوای تهران است و شهرداری پایتخت همواره گلایه هایی در خصوص پرداخت نشدن مطالبات دولت مطرح می کند، تحلیل شما در این ارتباط چیست؟ 
***هاشمی: به نظر من شهرداری تهران در این ارتباط کم لطفی می کند. 
در بودجه سه محل درآمد وجود دارد که به ترتیب درآمدهای حاصل از فروش نفت، مالیات و سایر موارد است. 
براساس قانون از درآمد مالیات برارزش افرزوده، جرایم رانندگی و عوارض صنایع آلاینده مبالغی به طور مستقیم برای شهرداری های کل کشور پرداخت می شود که از این محل سالانه حدود 30 هزار میلیارد ریال نیز به شهرداری تهران پرداخت می شود. 
ما ضرورت کمک دولت به شهرداری ها در حوزه های مختلف بخصوص توسعه حمل و نقل را رد نمی کنیم ولی این منابع که از محل درآمدهای عمومی کل کشور و خزانه به شهرداری ها پرداخت می شود را نباید نادیده گرفت. 

**ایرنا: با توجه به اینکه در ابتدای آغاز بکار دولت تدبیر و امید، صنعت کشور در رکود مطلق به سر می برد، مهمترین اقدامات دولت یازدهم در حوزه احیای صنعت استان تهران در سه سال اخیر چه بوده است؟ چه اقداماتی برای خروج واحدهای صنعتی راکد و نیمه فعال استان از رکود انجام شده است؟ 
***هاشمی: در تهران بیش از 17 هزار واحد صنعتی و نزدیک به 400 هزار واحد صنفی تولیدی و خدمات وجود دارد که نیمی از آن ها مجوز ندارند. 
دلیل وجود شمار زیاد اصناف بدون مجوز در استان تهران، ممنوعیت فعالیت صنایع در محدوده 120 کیلومتری پایتخت است که البته استثنائاتی از جمله صنایع دانش بنیان مبتنی بر فناوری های نوین و مواد غذایی دارد بنابراین به منظور دور زدن این ممنوعیت، در قالب اصناف واحدهای متعددی ایجاد شده است که تعداد کارگران شاغل در برخی از این واحدهای صنفی از یک واحد صنعتی کوچک و متوسط بیشتر است(واحد صنعتی با کمتر از 50 کارگر، کوچک محسوب می شود) 
در همین راستا ساماندهی این اصناف بدون مجوز که بعضا بیش از 20 سال است که در حال فعالیتند خیلی مهم و مشکل است. 
در این ارتباط با دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری صحبت و هماهنگی های لازم انجام شد زیرا ساماندهی صنایع و صنوف بدون مجوز و پراکنده و انتقال و متمرکز کردن آن ها به داخل شهرک های صنعتی کار سنگینی می طلبید و نخستین کار جانمایی جدید در شهرک های صنعتی برای استقرار این واحدها بود. 
براین اساس پیش نیازها و کارهای قانونی تعیین نزدیک به 12 هزار هکتار زمین برای ایجاد شهرک های صنعتی جدید در استان تهران انجام شد که بسیار کمک کننده است. 
لازم به توضیح است که محور این ساماندهی بخش غیردولتی قرار گرفته است. 
همچنین بسیاری از صنایع استان تهران عمر بیش از 25 سال دارند و نجهیزات آن ها باید نوسازی شوند که در دستور کار قرار دارد زیرا نوسازی این واحدها و استفاده از فناوری های جدید، بهره وری را بالا می برد بنابراین به برخی واحدها که از لحاظ امکانات مورد نیاز، محدودیت هایی داشتند اجازه داده شد طبقات جدیدی اضافه کنند و محدودیت ساخت عمودی برای آن ها برداشته شد. 
این تفکر درست است و در این مسیر دولت نیز حمایت های لازم را انجام می دهد اما باید توجه داشت که این یک فرآیند است و نمی توان در مدت یکسال این موضوع را حل کرد. 
در سفرهای رئیس جمهوری به استان تهران برخی از شهرک های صنعتی جدید به بهره برداری رسیدند که می توان از آن جمله به افتتاح فاز نخست شهرک صنعتی شهرستان شهریار در سفر دکتر روحانی به شهرستان های غرب استان اشاره کرد. 
همچنین برای اینکه در پسابرجام بتوانیم بخش صنعت استان تهران را تقویت کنیم، فعال شدن منطقه آزاد شهرک فرودگاهی امام خمینی(ره) با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی در دست اجراست. 
ایجاد منطقه ویژه اقتصادی نیز از سوی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) به وسعت 500 هکتار در جنوب استان تصویب شده که شهرک صنعتی فناوری های نوین خواهد بود با این هدف که سرمایه گذاران خارجی در این منطقه حضور یابند. 
در ارتباط با اقدامات دولت برای تسهیل تولید و احیای واحدهای صنعتی راکد و نیم فعال نیز ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تهران به طور منظم جلسات متعددی برگزار کرده که خروجی آن تصویب پرداخت تسهیلات بانکی به بیش از 300 واحد صنعتی دارای مشکل است که به لحاظ تعداد واحدها در کشور رتبه نخست محسوب می شود. 
اما در حوزه پرداخت تسهیلات از سوی بانک ها در استان تهران مشکلاتی وجود داشت و تا پیش از این مدیریت استانی بانک ها برای تهران وجود نداشت که دو سال پیش در پی هماهنگی با دکتر سیف رئیس کل بانک مرکزی و موافقت ایشان و تصویب شورای عالی بانک ها، قرار شد بانک ها یا مدیر استانی برای تهران منصوب کنند یا یک نماینده تام الاختیار معرفی کنند. در نهایت با توجه به ضرورت در نظر گرفتن اقتصاد مقاومتی به مدیران عامل بانک ها نامه نوشتیم و از آن ها خواستیم نماینده تام الاختیار خود در استان را مشخص کنند که خوشبختانه تمام بانک ها این نماینده را معرفی کردند و به تازگی نخستین نشست شورای عمومی بانک های استان تهران را برگزار کردیم که به طور حتم موجب تسهیل در کارها می شود. 
اما به هر حال تاکنون تعداد کمی از واحدهای صنعتی که برای دریافت تسهیلات و حل مشکلات جاری به بانک ها معرفی کردیم، موفق به دریافت تسهیلات لازم شدند که به همین دلیل در جلسه شورای بانک های استان تهران سهمیه پرداخت تسهیلات هر بانک مشخص شد و قرار شد تا یک هفته آینده معلوم شود واحدهای صنعتی معرفی شده به بانک ها در چه وضعیتی قرار دارند. 
قرار است نشست های شورای عمومی بانک های استان تهران به طور ماهانه برگزار شود و فکر می کنم با پرداخت تسهیلات تا پایان شهریورماه این واحدهای معرفی شده به حالت عادی و ظرفیت کامل فعالیت خود بازگردند. 
در مجموع باید بگویم که آینده و چشم انداز خوبی برای صنایع و اصناف استان تهران متصورم. 

**ایرنا: در طول سه سال گذشته در خصوص کاهش و رفع آسیب های اجتماعی استان تهران که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری هم است اقدامات قابل توجهی از سوی دولت تدبیر و امید انجام شده است در این باره توضیح بدهید؟ 
***هاشمی: یکی از معضلات مهم شهر تهران، موضوع وجود معتادان متجاهر است که آمار متفاوتی برای تعداد آن ها ذکر شده است برای مثال در طرحی که ابتدای سال انجام شد حدود 500 زن معتاد متجاهر از سطح شهر جمع آوری شدند اما اخیرا دوباره تعدادی از زنان معتاد در شهر دیده شدند که گفتیم سریع جمع آوری شوند. 
در حوزه نگهداری، سم زدایی و درمان معتادان متجاهر غفلت هایی در گذشته صورت گرفته بود برای مثال تا قبل از دولت تدبیر و امید تنها محل نگهداری این افراد، کمپ شفق با ظرفیت 400 نفر بود که وضعیت بسیار غیربهداشتی داشت. 
این در حالی است که اکنون در سال سوم از دولت یازدهم برای نگهداری و سم زدایی هشت هزار و 500 نفر از معتادان متجاهر، ظرفیت و امکانات لازم ایجاد شده که کار بزرگی است. 
طرح های متعدد جمع آوری معتادان متجاهر در پایتخت اجرا شده و در حال اجراست و هماهنگی بسیار خوبی بین دستگاه های مرتبط شامل بهزیستی، شهرداری، استانداری، دادستانی، نیروی انتظامی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران وجود دارد که به اذعان همه دستگاه ها برای نخستین بار است که چنین هماهنگی برای رفع یک آسیب اجتماعی در استان شکل گرفته است. 
اکنون وضعیت شهر تهران در خصوص وجود معتادان متجاهر خیلی بهتر از گذشته است اما هنوز هم رضایت نداریم و به تازگی طرح جدیدی در این ارتباط آغاز شده است. 
البته از مهمترین مشکلات ما در این حوزه تامین منابع مالی لازم است زیرا اجرای این طرح سالانه بین 150 تا 180 میلیارد ریال اعتبار برای این موضوع نیاز است و باید منابع لازم را از محل اعتبارات ستاد مبارزه با مواد مخدر، شهرداری تهران و سایر منابع تامین کنیم. 
یکی دیگر از مشکلات معتادان متجاهر این است که بیش از 50 تا 60 درصد آنان مربوط به سایر استان ها هستند که این موضوع کار ما را سخت کرده است زیرا بازگرداندن آن ها به استان های خود از لحاظ قانونی مشکلاتی دارد که این موضوع با آقای اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران مطرح شد تا برای انتقال آن ها به شهرهای خود تدبیری اندیشیده شود. 
در مورد زنان سرپرست خانوار استان تهران نیز طرح خوبی آغاز شده و شهرستان ری به عنوان پایلوت اجرای این طرح انتخاب شده است. 
البته باید از خدمات آموزش فنی و حرفه ای در راستای توانمندسازی این افراد بیشتر استفاده کرد همچنین فعال شدن زنان سرپرست خانوار در کارهای تولیدی و صنایع دستی نیز در دستور کار قرار دارد و چند نمایشگاه صنایع دستی هم به منظور حمایت از این قشر برگزار شد که آقای رضوی معاون روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در این زمینه کمک های خوبی کردند. 
اگر روند توانمندسازی زنان ساکن روستاها و سرپرستان خانوار ادامه یابد به نظر من چشم انداز خوبی در این باره برای استان وجود دارد. 
ساماندهی اتباع بیگانه در استان تهران و تشکیل بانک اطلاعاتی دقیقی از آن ها نیز از اولویت های کاری ما در استان است. 
در مجموع کارها در این حوزه قابل قبول است ولی رضایت کامل من هنوز ایجاد نشده است. 

**ایرنا: باتوجه به ظرفیت های قابل توجه استان تهران در زمینه گردشگری، چه برنامه ریزی برای بهره گیری از این ظرفیت به منظور توسعه اقتصادی استان تهران انجام شده است؟ 
***هاشمی: گردشگری تهران در گذشته همچون سایر بخش ها مورد غفلت قرار گرفته بود اما دو سال است که گردشگران خارجی و داخلی که در ایام تعطیلات مثل عید نوروز به تهران سفر می کنند نسبت به قبل از آن یک روند مثبت و صعودی را در این حوزه می بینند. حضور گردشگران و رضایت آن ها در فروردین سال های 94 و 95 نشان داد که سیاست های این حوزه در حال جواب دادن است. 
در تهران اماکنی از جمله خانه های تاریخی، مناطق ییلاقی اطراف تهران، زیارتگاه ها و امامزاده ها وجود دارد که برای گردشگران بسیار جذاب است و در این موضوع سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری و همچنین شهرداری تهران کارهای خوبی را آغاز کرده اند که همین باعث شده میزان گردشگران ورودی به استان تهران در تعطیلات بویژه ایام نوروز نسبت به گذشته رشد خوبی را نشان دهد که باید این روند ادامه یاید. 
در مناطق دارای ظرفیت اطراف تهران هم سازمان میراث فرهنگی در حال فعالیت است تا با تشویق مردم در روستاها امکان پذیرش گردشگران بوجود بیاید که هم درآمد خوبی برای آنان دارد و هم اشتغالزاست و این موضوع از برنامه های اولویت دار استان تهران است. 

**ایرنا: باوجود اینکه در این دوره نسبت به قبل ارتباط بسیار خوبی بین مجموعه استانداری و شهرداری تهران برقرار است و تقابل جدی جای خود را به تعامل داده است اما یکی از موضوعات مورد بحث، وجود دوگانگی در مدیریت بحران استان و شهر تهران است که در حادثه انفجار شهران برخی پیامدهای خود را نشان داد و موضوع نبود مدیریت یکپارچه بحران در استان به یکی از دغدغه های مردم تبدیل شده است، راهکار شما در این مورد چیست؟ 
***هاشمی: این موضوع از مشکلات شهر تهران است و در سیل سال گذشته سولقان هم نبود مدیریت یکپارچه بحران احساس شد زیرا قسمتی از کار مربوط به حوزه شهرداری تهران و بخشی نیز به بخشداری کن مرتبط بود. درست است که در این حادثه تعامل خوبی بین دستگاه ها وجود داشت و مشکلی بروز نکرد ولی همیشه این تعامل امکانپذیر نیست و یکی از عوامل جلوگیری از بروز مشکل، مدیریت های فردی است که برای حل این مسائل استفاده می شود. 
برای حل قطعی این مشکل ضرورت دارد که مدیریت کلان بحران شهر تهران یکپارچه شود و نمی توان مدیریت بحران شهر و استان تهران را تفکیک کرد و نباید کسی در استان تهران مسئول مدیریت بحران باشد اما در شهر تهران نقش کمرنگ تری داشته باشد یا بالعکس. 
این موضوع نباید باعث خط کشی شود و بحث این طرف و آن طرف جوی پیش بیاید. 
در حادثه انفجار شهران اگرچه شهردار به لحاظ قانونی مدیریت بحران را برعهده داشت اما معاون عمرانی استاندار، فرماندار تهران و مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط به فرمان استاندار آنجا حضور داشتند. 
آنچه که ما مطرح می کنیم این است که بلاخره باید این موضوع تعیین تکلیف شود و در این موضوع هم نباید نگاه غیرکارشناسی حاکم باشد و با این موضوع باید به شکل منطقی برخورد و بررسی کرد کدام شیوه برای اداره تهران بهتر است و چه کنیم که این شهر بهتر اداره شود. 
من بسیاری از مسائل استان را از طریق ارتباطات شخصی خودم حل می کنم اگرچه داشتن رابطه شخصی در مدیریت خوب است ولی همیشگی و پیوسته نیست و مدیریت به لحاظ جایگاه سازمانی باید بتواند در مسائل ورود کند. 
نکته مهم اینکه حل این موضوع باید در وزارت کشور و دولت دنبال شود و بنده نیز تابع سیاست های این وزارتخانه هستم البته من نظرم را در این خصوص منتقل می کنم. 

**ایرنا: یکی از مهمترین مولفه های خروج اقتصاد کشور از رکود به باور کارشناسان بازگشت رونق اقتصادی به صنعت ساختمان و مسکن و صنایع وابسته است، در این ارتباط وضعیت طرح های عمرانی استان و پیشرفت مسکن مهر را در سه سال گذشته چطور ارزیابی می کنید؟ 
***هاشمی: مسکن مهر با وجود اینکه طرحی برای تامین مسکن قشر محروم است و ما نیز با این موضوع موافقیم اما در روش بسیار غلط اجرا شد. جانمایی بسیاری از سایت های مسکن مهر غلط بود و در استان تهران سایت های مسکن مهری در فیروزکوه، صفادشت ملارد و غیره وجود دارد که خالی است و مردم در آن ها ساکن نمی شوند. برای مثال در شهر جدید پردیس در داخل دره و کوه ساختمان ساخته اند که بردن امکانات زیرساختی مثل آب، برق و گاز و غیره به آنجا بسیار سخت و هزینه بر است. در این طرح تامین هزینه های زیرساختی چه آن ها که زیرزمین و چه آن ها که روی زمین هستند اصلا معلوم نبود و مردم هم به دلیل نیاز به مسکن در این طرح ثبت نام کردند اما دولت تدبیر و امید با تمام سختی ها و مشکلات تصمیم گرفت این طرح را به پایان برساند. 
نکته جالب توجه اینکه در آغاز طرح حتی مردم را توجیه نکردند که کل هزینه ساخت هر واحد مسکن مهر چقدر است و بسیاری فکر می کردند همان مبلغ اولیه پرداختی به همراه وام دریافت شده هزینه یک واحد مسکن مهر است و پرداخت هزینه دیگری برای مردم توجیه نشده بود و البته تقصیری هم نداشتند. 
من همان ابتدای خدمت رسانی دولت تدبیر و امید رایزنی در این خصوص را آغاز کردم و از دولت تقاضا کردم که وام مسکن مهر را 50 میلیون ریال اضافه کند که ابتدا بانک مرکزی قبول نمی کرد ولی با استدلال های صورت گرفته مجاب شدند و وام بانکی را افزایش دادند تا مردم بتوانند از طریق آن بخشی از مشکلات پرداخت هزینه واحدهای مسکن مهر را حل کنند. 
سیاست اصولی ما در استان تهران نسبت به سایت های مسکن مهر این است تا زمانی که تمام خدمات زیربنایی همچون آب، برق، گاز، مدارس، مساجد و غیره احداث نشده به هیچ وجه اجازه واگذاری واحدها داده نمی شود و در همین راستا به بیش از چهارهزار واحد مسکن مهر آماده بهره برداری در پردیس در چند ماه گذشته به دلیل مشکل تامین آب اجازه بهره برداری ندادیم و با رفع این مشکل این واحدها واگذار شدند. 
طرح مسکن مهر ظاهر و روکش خوبی داشت ولی فکر و سیاست قوی پشت سر آن نبود، مکان یابی این طرح در بسیاری از موارد اصلا مناسب نبود ولی با تمام این تفاسیر دولت تصمیم قطعی گرفته هرچه زودتر این طرح را به پایان برساند و واحدها را به مردم تحویل دهد. 

**ایرنا: به عنوان آخرین سوال در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، گفتمان و شعار انتخاب شده از سوی رهبر معظم انقلاب در سال 95 و واگذاری طرح های عمرانی نیمه تمام دستگاه های اجرایی به مردم تاکنون چه اقداماتی در استان تهران انجام شده است؟ 
***هاشمی: در تهران تاکنون 161 طرح و پروژه مشخص شده که باید به بخش خصوصی واگذار شود و این کار با سهل ترین روش ممکن هم انجام خواهد شد تا افراد علاقمند و حرفه ای برای خرید ورود پیدا کنند. 
طبیعی است که مرکز ثقل و تحرک اقتصاد مقاومتی حضور و سرمایه گذاری مردم است و 161 طرح مشخص شده دستگاه های اجرایی استان تهران باید در سال جاری واگذار شود اما پیش نیاز آن وجود مشتری برای این طرح هاست. 
به زودی زمان مناقصه این طرح ها اعلام می شود و امیدوارم بخش خصوصی استقبال گسترده ای داشته باشند و این پروژه ها را بخرند و سریع تمام کنند. 
زمانی که در سال 86-85 نماینده مجلس بودم خواهان دریافت آمار مصرف برق و گاز صنایع کشور شدم و همان زمان آماری دریافت کردم که حاکی از کاهش 25 درصدی مصرف برق و 21 درصدی مصرف گاز بود و نشان می داد که وضعیت صنعت رو به افول است. 
اما بعد از آن اعلام کردند که مصرف برق 25 درصد افزایش دارد که آماری غیر واقعی بود. 
براساس تجربه گذشته همین شاخص را در استان تهران اعمال کردم و از شرکت های توزیع برق شهر و استان تهران مصرف چهار ماه نخست سال را خواستم که آمارها نشان دهنده روند مثبت مصرف نسبت به سال گذشته است. 
این را به دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری گزارش کردم که ایشان نیز آمار کشوری مصرف برق را بدست آوردند که مثبت بود و همه این ها نشان دهنده این است که روند خروج واحدهای صنعتی از رکود به آرامی در حال تحقق است البته باید کار بیشتری کرد و پیشرفت بیشتر کاملا امکانپذیر است. 

کد خبر 12921

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 0 =