شناسایی فرصت های صادراتی در اوراسیا

رییس سازمان توسعه تجارت در جمع بازرگانان و فعالان اقتصادی ایرانی و روسی و برخی مسئولان استان استراخان روسیه، خواستار کاهش مشکلات بانکی و تسریع در صدور روادید این کشور برای بازرگانان ایرانی با هدف عملی شدن برنامه توسعه روابط اقتصادی بین استانی و دو جانبه با این کشور شد

ولی الله افخمی راد معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست مشترک ایران و روسیه در گراند هتل آستراخان افزود: از زمان اجرایی شدن برجام و آغاز روند رفع تحریم ها، موانع و مشکلات بسیاری در مسیر توسعه بازرگانی خارجی ایران رفع شده و مراودات اقتصادی و تجاری رو به افزایش است.
به گفته این مقام مسئول، سال گذشته میزان مبادلات تجاری ایران به حدود 150 میلیارد دلار رسید و نخستین سالی بود که تراز تجاری کشور در بخش کالایی مثبت شد.
افخمی خاطرنشان کرد: وجود بیش از 90 هزار واحد صنعتی، بیش از یک میلیون صنف تولیدی، افزون بر 700 شهرک صنعتی و سایر کارخانجات بزرگ، ساخت سالیانه بیش از یک میلیون خودرو و تولید بیش از 90 میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال از جمله مشخصه های بازار تجارت و فضای کسب و کار مولد ایران است.
وی بیان کرد: تولید بیش از 35 میلیون تن محصول در زنجیره فولاد، بیش از 86 میلیون تن سیمان، افزون بر 500 میلیون متر مربع کاشی و سرامیک، خودکفایی ساخت نیروگاه های برق، وجود شرکت های بزرگ خدمات فنی و مهندسی و توانمندی در زمینه ساخت جاده و بزرگراه، سد، ساختمان سازی انبوه، خطوط انتقال نیرو، ساخت پالایشگاه و پتروشیمی از جمله دیگر توانمندی های صنعتی ایران است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به تولید محصولات کشاورزی، تصریح کرد: هم اینک ایران در زمینه برخی محصولات به خودکفایی دست یافته است و برای نمونه سالیانه بیش از هشت میلیون تن شیر، دو میلیون تن گوشت مرغ، یک میلیون تن تخم مرغ، افزون بر هفت میلیون تن گوجه فرنگی، بیش از دو میلیون تن خیار، پنج میلیون تن مرکبات و افزون بر هفت میلیون تن میوه های نیمه گرمسیری در کشور تولید می شود.
وی برقراری خط منظم از سواحل خزری ایران به آستراخان، رفع برخی تعرفه ها از سوی روسیه، ادامه مذاکرات با اتحادیه اوراسیا - که انتظار می رود در کمتر از چهار ماه دیگر با کاهش تعرفه بتوان روابط بیشتری با کشورهای عضو برقرار کرد-، اعتبارسنجی برخی شرکت های روسی در صندوق ضمانت صادرات، استقرار رایزن بازرگانی ایران در مسکو، راه اندازی گذرگاه گمرکی سبز و خط هوایی تهران و آستراخان را از جمله اقداماتی خواند که برای تسهیل تجارت بین دو کشور عملی شده است.
افخمی راد همچنین با اشاره به برخی مشکلات موجود در مسیر تجارت دو جانبه یادآور شد: هم اینک صدور روادید برای بازرگانان ایرانی با تاخیر انجام می شود، اما از جانب کنسولگری ایران در آستراخان تسهیلاتی برای صدور ویزا ایجاد شده است.
وی گفت: مسائل بانکی نیز هنوز وجود دارد که امید می رود افتتاح «بیزینس بانک» ایرانی در آستراخان، به تسهیل بیش از پیش تجارت بین دو کشور بیانجامد.
رییس سازمان توسعه تجارت در ادامه به بخشی از قوانین سرمایه گذاری در کشور اشاره کرد و گفت: نبود محدودیت واردات و صادرات کالاهای صنعتی به ایران، معافیت مالیاتی 20 ساله سرمایه گذاری در مناطق آزاد، نبود نیاز به روادید برای ورود و سهل بودن قوانین کار در این مناطق از جمله مقرراتی است که می تواند یاریگر تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی روسی باشد.
شهر بندری استراخان به دلیل قرار داشتن در دهانه ورودی رودخانه ولگا به دریای خزر، یک شاهراه آبی و زمینی بشمار می آید و در زمان حاضر این منطقه با فعالیت بیش از 200 شرکت ایرانی به کانون تمرکز اقدام های بازرگانی و اقتصادی ایرانیان در جنوب روسیه تبدیل شده است.
براساس آمارهای در دسترس که آخرین گزارش آن مربوط به سال 2012 است حدود 39 درصد مبادلات بازرگانی خارجی استان استراخان روسیه با جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته است.
از آغاز روی کار آمدن دولت یازدهم، ایران و روسیه با اجرای راهبرد افزایش همکاری های دوجانبه و همگرایی منطقه ای، روابط اقتصادی رو به رکورد خود را تحرک بخشیدند.
پایین ترین سطح روابط تجاری دو کشور در سال 1392 با سقوط از چهار میلیارد دلار به کمی بیش از یک میلیارد دلار تجربه شد.
در چارچوب اقدام های دولت یازدهم، سال2014 ارزش اقتصادی روابط دو کشور به حدود یک میلیارد و 700 میلیون دلار رسید، سال 2015 نیز حدود 30 درصد رشد کرد و براساس آمارهای تازه اعلام شده در شش ماهه اول سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال 2015، حدود 69 درصد بیشتر شده است.
اتحادیه اقتصادی اورآسیا نیز با جمعیتی بیش از 180 میلیون نفر دربرگیرنده پنج کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است که بیش از 20 میلیون کیلومتر مربع مساحت دارند و با توجه به نزدیکی جغرافیایی، بازار بزرگی برای صادرات کالاهای ایرانی به شمار می روند و برقراری تجارت آزاد نیز می تواند فرصت های زیاد همه جانبه ای را برای بخش خصوصی ایران و کشورهای عضو این اتحادیه ایجاد کند.

منبع: ایرنا

کد خبر 12452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =