براساس تازهترین بخشنامه سازمان امور مالیاتی، اخذ مالیات تسعیر ارز از صادرکنندگان متوقف شد. بعد از چانهزنیهای فراوان فعالان اقتصادی و صادرکنندگان با دولت بر سر توقف اخذ مالیات از تسعیر ارز صادرکنندگان، سازمان امور مالیاتی با صدور بخشنامهای موافقت دولت با توقف اخذ مالیات از تسعیر ارز حاصل از صادرات را اعلام کرد.
محمد لاهوتی با تشریح جزئیات بخشنامه سازمان امور مالیاتی برای توقف اخذ مالیات از تسعیر ارز حاصل از صادرات گفت: براساس تاکید معاون اول رئیسجمهور و اعتقادی که وی به توسعه صادرات غیرنفتی و حمایت از صادرکنندگان دارد، بررسی این موضوع در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفت که در نهایت پس از پیگیریهای فراوان صادرکنندگان و جلسات متعدد با سازمان امور مالیاتی، بخشنامه توقف اخذ مالیاتی از تسعیر ارز حاصل از صادرات ابلاغ شده است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران که با مهر گفتگو کرده افزود: براساس بخشنامه روز گذشته سازمان امور مالیاتی، اخذ مالیات تسعیر ارز از صادرکنندگان متوقف شد. بر این اساس در بخشنامه ای که سیدکامل تقوینژاد، رئیس سازمان امور مالیاتی به ادارات کل امور مالیاتی ابلاغ کرده ، تاکید شده است که اخذ مالیات از تسعیر ارز حاصل از صادرات متوقف شود.
به گفته لاهوتی، در این بخشنامه تاکید شده است که در خصوص فروش های صادراتی که وجه آن به صورت ریالی دریافت میشود، چنانچه طبق مستندات مربوطه احراز شود که امر صادرات تحقق یافته و وجه حاصل از صادرات طبق مدارک و مستندات به ریال دریافت و در حسابهای مربوطه در دفاتر به ریال ثبت شده باشد، تسعیر ارز در اینگونه موارد موضوعیت نداشته و همچنین فارغ از ریالی یا ارزی بودن فروشهای صادراتی اعطای معافیت مالیاتی صادرات با رعایت کلیه مقررات قانونی مربوطه امکان پذیر است.
وی تصریح کرد: همچنین در بند دیگری از بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آمده است که در خصوص فروشهای صادراتی که وجه آن به صورت ارزی دریافت می گردد، چنانچه صادرکنندگان در زمان انجام صادرات، فروشها را با نرخ ارز مرجع یا نرخ ارز مبادلهای در دفاتر ثبت نموده و لیکن در تاریخ تسویه و یا تاریخ ترازنامه از نرخ ارز توافقی نزد صرافی مورد تائید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای تسعیر ارز حاصله استفاده نمایند، در این حالت تفاوت نرخ ارز اعم از نرخ ارز مرجع یا نرخ مبادلهای با نرخ ارز توافقی نزد صرافی مورد تائید بانک مرکزی در تاریخ انجام صادرات از نظر مالیاتی به عنوان فروش صادرات تلقی می گردد، و صرفا تفاوت نرخ ارز توافقی نزد صرافی مورد تائید بانک مرکزی در تاریخ اولیه و تاریخ های بعدی مبنای محاسبه سود یا زیان تسعیر ارز قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: مفاد این بخشنامه در مورد پرونده های مالیاتی عملکرد سال 1391 و به بعد که در مراحل رسیدگی یا دادرسی مالیاتی مطرح می باشد نیز جاری است. در این میان نکته حائز اهمیت توجه ویژه به بازار عراق و افغانستان است که تاکید شده با توجه به اینکه غالبا مبادلات با بازار عراق و افغانستان به صورت ریالی انجام شده تسعیر ارز موضوعیت ندارد، مگر اینکه طبق اسناد و مدارک ارزی محرز شده باشد.
نظر شما