۸ شاه کلید واردات کشاورزی

طرح های مدیریت تولید برای محصولات برنج، جو، گندم، دانه های روغنی، ذرت چغندر قند اجرا می شود در همین زمینه وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت چهار محصول اساسی کشاورزی از جمله گندم، کلزا، جو و برنج مسئول مستقل منصوب کرده است

عباس کشاورز در مراسم بزرگداشت پنجاهمین سال فعالیت شرکت توسعه کشت دانه های روغنی افزود: طرح های مدیریت تولید برای محصولات برنج، جو، گندم، دانه های روغنی، ذرت چغندر قند اجرا می شود در همین زمینه وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت چهار محصول اساسی کشاورزی از جمله گندم، کلزا، جو و برنج مسئول مستقل منصوب کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: سال 94 با تولید یک میلیون و 500 هزار تن شکر رکورد 95 ساله تولید این محصول شکسته شد و افزایش تولید چغندر قند در کشور که منجر به افزایش تولید شکر شده، نتیجه همکاری بخش خصوصی با دولت است.
وی افزود: انجمن صنفی قند و شکر در زمینه تولید و فرآوری، خرید چغندر و نیشکر از کشاورزان همراهی و همکاری لازم را داشته و در آینده هم تمام اختیارات مدیریت تولید و بازار این محصول به آنها واگذار خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان ساخت: صنعت باید متولی کالا و محصول کشاورزی باشد و افزایش تولید محصولات صنعتی کشاورزی بدون همکاری بخش صنعتی کشور میسر نیست.

کشاورز اضافه کرد: تنها راه تداوم خودکفایی در تولید گندم، توسعه کشت دانه روغنی کلزا است و اکنون گندم و جو بیش از توان طبیعی زمین در کشور کشت می شود که برای افزایش عملکرد تولید گندم لازم است تناوب کشت گندم با کلزا رعایت شود که در غیر این صورت نه تنها خودکفایی در تولید گندم را از دست می دهیم، بلکه پیامد وابستگی به واردات دانه های روغنی و کاهش تولید این محصول را به دنبال خواهد داشت.
به گفته وی، طی دو سال گذشته سطح زیر کشت گندم کاهش یافته و وزارت جهاد کشاورزی برای رعایت تناوب کشت گندم با کلزا برای افزایش پایداری در تولید گندم تلاش می کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن تأکید بر اینکه برای جلوگیری از بروز آفت و بیماری ها در گندم تناوب کشت آن با کلزا باید رعایت شود، افزود: بیماری پاخوره و رشد انواع علف های هرز مقاوم به علف کش های قوی؛ پایداری تولید گندم را در کشور تهدید می کند.
وی خاطرنشان ساخت : راهکار مبارزه با آفات و تناوب کشت گندم ، بهره گیری از کشت کلزا است که باید در اراضی رعایت شود. این مقام مسئول اضافه کرد: یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در مسیر رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی، افزایش تولید دانه های روغنی است. وی گفت : استفاده از دانش و فناوری های جدید و استفاده از بذور اصلاح شده و راهکارهای مدیریتی باوجود کاهش سطح زیر کشت گندم تولید این محصول افزایش یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن تأکید بر اینکه امسال نیازی به واردات گندم نیست، افزود: وزارت جهاد کشاورزی تلاش دارد، تا برای تأمین بذر و دیگر نهاده ها از همکاری بخش خصوصی بهره مند شود بنابراین هیچ تصمیم گیری و برنامه ریزی بدون مشورت انجمن ها و تشکل ها صورت نمی گیرد.
به گزارش ایرنا، وزارت جهاد کشاورزی امسال تولید 12 تا 12.5 میلیون تن گندم را پیش بینی کرده و تاکنون حدود هفت میلیون تن آن خریداری و انتظار می رود حدود 10 میلیون تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شود و در عین حال نیازی به واردات گندم نیز نخواهیم داشت .
خرید گندم تولید داخل 180 هزار میلیارد ریال ( 18 هزار میلیارد تومان) بودجه نیاز دارد که تاکنون بخشی از مطالبات گندم کاران به آنها پرداخت شده است.

کد خبر 12303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 1 =