در شرایطی که فعالان اقتصادی و تجاری کشور هنوز از برخی مشکلات در مسیر مراودات بانکی ایران با کشورهای دنیا گلایه دارند، هفته گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی از رفع این چالش ها به زودی خبر داده است. به گزارش پایگاه خبری وتحلیلی اگزیم نیوز، از زمان برداشته شدن تحریم های غرب علیه کشورمان، به نظر می رسد هنوز مشکلات بانکی برطرف نشده است. در این مسیر دو چالش اصلی یعنی انتقال ارز از طریق سوییفت و همچنین ممنوعیت مبادلات دلاری موسوم به U-turn که در هر دو مورد کشورمان با چالش همراه است. با این حال به گفته مسوولان بانکی کشورمان سوییفت و اتصال ایران به این شبکه بین المللی در حال حاضر امکان پذیر است اما در مورد تحریم مبادلات دلاری تحت تأٍیر تحریم های آمریکا علیه ایران فعلا راهکار مبادله بر اساس یورو مورد بررسی قرار گرفته است. با این حال کارشناسان معتقدند مبادله بر اساس یورو هم با مشکلات کمی روبرو نیست چراکه ریال باید ابتدا به دلار و دلار به یورو تبدیل شود و این مسأله بدون رفع تحریم های دلار تقریبا عملی نیست.
با این حال در ماه های گذشته در حوزه مبادلات پولی و بانکی کشورهای اروپایی با طرح این موضوع که کشورهایشان نمی توانند به دلیل نگرانی از برخوردهای حقوقی آمریکا با ایران مراودات مفید و مستقیمی داشته باشند. با این حال دولتمردان آمریکایی در دیدارهای متعدد با طرف های اروپایی تلاش کردند از نگرانی های این کشورها بکاهند؛ موضوعی که به نظر می رسد موفقیت آمیز نبوده است. با این حال وزیر اقتصاد طی روزهای گذشته اعلام کرد مشکلات بانکی ایران و برخی کشورها مثلا اتریش برطرف شده است. فعالان بازرگانی اما می گویند این مشکلات به زودی حل نمی شوند و لااقل باید تا یک دوره 3 ماهه دیگر منتظر ماند.
در این رابطه رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در مورد مشکلات بانکی پس از برجام گفت: بعضی بانک های اتریش و ایتالیا ال سی را باز کرده اند و بنده امیدواری کامل دارم که مشکل بانکی را با کمک آقای ظریف تا سپتامبر که در سازمان ملل اجلاس سالیانه برگزار می شود، حل کنیم.
حبیب الله عسگر اولادی درباره آمار ورود هیئت های تجاری به ایران گفت: از چهار ماه قبل تا کنون هر هفته دو یا سه هیئت داشتیم و در مجموع تاکنون 110 هیئت به ایران آمده اند. این هیئت ها حدود 9 الی 10 هزار را نفر شامل می شوند و روند مذاکرات نیز مثبت بوده است.
وی که با تسنیم گفتگو کرده با بیان اینکه همه هیئت های خارجی ویزای کشورمان را دارند، اظهار داشت: ما از طریق وزارت خارجه در تماس هستیم. هیئت هایی که به کنسولگری ایران در نقاط مختلف جهان مراجعه کردند و ویزا گرفته اند، از 15 کشور هستند.
وی به هتل ها نیز اشاره کرد و ادامه داد: تمام هتل های تهران، اصفهان، مشهد و شیراز پر شده است و اگر بخواهیم آماری در خصوص حضور هیئت های خارجی بگیریم، امکانش وجود دارد ولی دلیلی نیست که زمان مان را برای این کار تلف کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین درباره فایده ورود هیئت های خارجی به ایران بیان داشت: ابتدا به اینها نشان دادیم برجام به توفیق رسیده است. البته در قسمت بانکی هنوز توفیق پیدا نکرده ایم ولی برای برجام زحمات زیادی کشیده شده است. در فرودگاه های اروپا بنزین به ما نمی دادند ولی الان این کار را می کنند.
این کارشناس اقتصادی تنها مسئله باقی مانده از برجام را بد اخلاقی بانک های آمریکایی عنوان کرد و افزود: بعضی از بانک های اتریش و ایتالیا ال سی را باز کرده اند و عمل می کنند. بنده امیدواری کامل دارم که مشکل بانکی را با کمک آقای ظریف تا سپتامبر که در سازمان ملل اجلاس سالیانه برگزار می شود، حل کنیم.
عسگرد اولادی مشکل را نه در خارج بلکه در داخل دانست و عنوان داشت: موسسات اقتصادی دولتی باید با مردم صادق باشند. گزارش هایی که به مردم ارائه می دهیم باید نشان از حقیقت داشته باشند و وضعیت مالی را مشخص کنند اما متاسفانه گفتمان درمانی را شیوه کارمان قرار داده ایم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با انتقاد از دولت به دلیل عدم استفاده از کارشناسان اقتصادی خصوصی بیان داشت: دولت متکی به بدنه خودش و کارشناس دولتی است. ما در کشورهای دیگر بازار داریم اما این بازار برای مدت ها از بین رفته بود و احیای روابط اقتصادی با کشورها وظیفه من در اتاق است. بنده هفته آینده به چین می روم و در اجلاسی که اتاق های بازرگانی بیش از 80 کشور در آن شرکت می کنند، حضور پیدا می کنم.
نظر شما