دو مانع بزرگ در روابط ایران-لهستان

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در همایش تجاری ایران و لهستان، نبود رابطه بانکی فعال بین دو کشور و ضعف شناخت بنگاه های طرفین از یکدیگر را دو مانع جدی برای توسعه همکاری بین بنگاه های دو کشور نام برد.

محسن جلال پور روز دوشنبه در همایش تجاری ایران و لهستان که در محل هتل سوفیتل ورشو با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و رامین مهمانپرست سفیر کشورمان در ورشو و مقام های ارشد دولت لهستان برگزار شد، افزود: امکان کار بین بخش خصوصی دو کشور در زمینه‌های گسترده و متنوع وجود دارد. بخش بزرگی از این پتانسیل در حوزه مشارکت صنایع کوچک و متوسط ایران است که تاکنون کمتر بدان پرداخته‌ایم. رییس اتاق ایران گفت: در صنایع چوب و کاغذ، معادن، فلزات، دخانیات، غذا و کشاورزی، وسایل موتوری و گستره بزرگی از صنایع دریایی امکان گسترش جدی و همکاری بین دو کشور وجود دارد.
وی در ادامه به بررسی موانع جدی برای توسعه همکاری بنگاه‌های دو کشور پرداخت و گفت: بزرگ‌ترین مشکل ما نبود رابطه بانکی فعال بین بانک‌های دو کشور است. باید بگویم بانک‌های لهستان باوجود اشتیاق شان برای تجدید رابطه بانکی با همتایان ایرانی‌شان و امضای تفاهمنامه‌های مختلف، نسبت به همسایگان اروپایی‌شان مانند ایتالیا عقب مانده‌اند. به همین دلیل قراردادهای اندک خرید، فروش، انتقال تکنولوژی،‌ تولید مشترک و اجرای پروژه بین دو کشور در دوره پسابرجام عملی شده است. 
وی به دولت لهستان پیشنهاد کرد این نقیصه را آسیب‌شناسی و به طور موثر برای آن راه‌ حل بیابد و شاید خوب باشد نخست وزیر محترم لهستان یک نماینده ویژه برای حل این معضل تعیین کند. بدون رابطه فعال بانکی، شما سهمی از بازار قدرتمند ایران و حوزه نفوذ بزرگش نخواهید داشت. جلال پور در ادامه به تشریح مانع دوم پرداخت و گفت: دومین مشکل که قرار است من و همتای لهستانی‌ام به حل آن بپردازیم، ضعف شناخت بنگاه‌های طرفین از یکدیگر است. شکی نیست برخی بنگاه‌های دو طرف روابط کاری قدیمی دارند که احیای آن در دستور کارشان است. 
وی گفت: در دهه گذشته که روابط تجاری دو کشور و ارتباط ها کم رونق بود، بسیاری از بنگاه‌های ما از امکانات بازار دو کشور غافل بودند. بخش خصوصی دو کشور و هیات‌های تجاری به رفع این نقیصه پرداخته اند و امروز هم همکاران من پس از جلسه دوم نشست های رو دو رو برگزار می‌کنند. رییس اتاق ایران تمرکز بر اعزام هیات های تخصصی تک‌رشته‌ای را پیشنهاد داد و تاکید کرد تا زمانی که رابطه بانکی فعال بین دو کشور وجود نداشته باشد، هیچ کدام از این تلاش‌ها تبدیل به کار و کسب واقعی،‌ تولید ثروت و ایجاد اشتغال نخواهد شد.

ایران و لهستان سه یادداشت تفاهم اقتصادی امضا کردند

این سه یادداشت تفاهم امروز (دوشنبه) در همایش تجاری دو کشور در هتل سوفیتل ورشو با حضور «پاول چورازی» (PAWEL CHORAZY) معاون وزیر توسعه اقتصادی لهستان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و همچنین رامین مهمانپرست سفیر کشورمان و هیات 60 نفره اقتصادی اعزامی از ایران، به امضا رسید.
نخستین تفاهم نامه را «محمدرضا انصاری »معاون اتاق ایران و رئیس مدیرکل اتاق بازرگانی داخلی لهستان امضا کردند. علاوه بر این، تفاهم نامه ای میان شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی(شستا) و مدیرکل اتاق بازرگانی داخلی لهستان امضا شد.
تفاهم نامه سوم را نمایندگان «توس شرکت نوین تامین انرژی ایران» و یک شرکت فعال در حوزه انرژی لهستان امضا کردند. افزایش سطح همکاری های اقتصادی تجاری، اعزام و پذیرش هیات های تجاری، شرکت در نمایشگاه های بین المللی و همچنین ارتقای سطح همکاری بخش های خصوصی دو کشور ایران و لهستان در این تفاهم نامه مورد تاکید قرار گرفت.

کد خبر 9880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 4 =