آیین‌نامه توسعه و افزایش میادین گازی مصوب شد

هیات وزیران در جلسه ۳۱ فروردین ماه امسال به پیشنهاد وزارت نفت و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی و تبصره (۳) بند (ب) ماده (۱۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۱، آیین نامه توسعه و افزایش تولید میادین گازی با تخصیص گاز تولیدی به واحدهای صنعتی انرژی بر و واحدهای پتروشیمی را تصویب کرد.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، بر اساس آیین نامه توسعه و افزایش تولید میادین گازی با تخصیص گاز تولیدی به واحدهای صنعتی انرژی بر و واحدهای پتروشیمی، سرمایه گذاران هر یک از صنایع انرژی بر و پتروشیمی ها که منفرداً و یا به صورت گروهی از طریق مشارکت با شرکت های اکتشاف و تولید دارای صلاحیت نسبت به سرمایه گذاری در طرح های توسعه میادین گازی جدید کشور از طریق انعقاد قرارداد با شرکت ملی نفت ایران یا سایر سازوکارهای قانونی موضوع بند (ب) ماده (۱۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ اقدام می کنند.

همچنین وزارت نفت با استفاده از ظرفیت های قانونی شرکت ملی نفت ایران و سازوکارهای رقابتی، نسبت به واگذاری فعالیت توسعه با افزایش تولید میادین گازی جدید به سرمایه گذاران و فروش گاز غنی با استفاده از انواع روش‌های قراردادی اقدام خواهد کرد.

در ادامه آمده است: در راستای اجرای بند (الف) ماده (۲۲) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، وزارت نفت مکلف است در خصوص فعالیت‌های توسعه ای و افزایش تولید میادین گازی و نفت در هر مقیاس نسبت به انجام مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی اقدام و موافقت سازمان حفاظت محیط زیست را اخذ کند.

ماده ۳ این آیین نامه می گوید: وزارت نفت مکلف است گاز طبیعی تولیدی حاصل از اجرای طرح های موضوع این آیین نامه را در اولویت تخصیص به واحدهای صنعتی قرار دهد.

درماده ۴ تاکید شده است: تولیدات گازی حاصل از توسعه میدان یا طرح‌های جمع آوری گازهای مشعل متعلق به سرمایه گذار است.

ماده ۵ آیین نامه تاکید دارد: با درخواست سرمایه گذار در طول مدت قرارداد وزارت نفت به میزان مصرف واحدهای صنعتی زیر مجموعه سرمایه گذار در نقاط قابل تحویل و با رعایت امکان فنی شبکه سراسری گاز نسبت به تخصیص گاز طبیعی میادین اقدام می کند.

درتبصره آیین نامه قید شده است: با رویکرد کاهش ناترازی گاز طبیعی شرکت ملی نفت ایران مکلف است بر اساس قرارداد منعقده تا صد درصد (۱۰۰) از گاز طبیعی اضافی تولیدی طرح توسعه را به سرمایه گذار تخصیص دهد.

شرکت ملی نفت ایران مکلف است در قرارداد منعقده نسبت به فروش گاز غنی به سرمایه گذاران اقدام کند.

برای مطالعه متن کامل آئین نامه اینجا کلیک کنید.

کد خبر 81725

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 1 =