برنامه‌ریزی برای تجارت یک میلیارد دلاری ایران و رومانی

نای ب‌رئیس اتاق ایران در دیدار با نایب‌رئیس اتاق بازرگانی رومانی با بیان اینکه تجارت ایران و رومانی با ظرفیت‌های دو کشور تناسبی ندارد، خواستار برنامه‌ریزی پنج‌ ساله برای مبادلات یک میلیارد دلاری بین دو کشور شد.

به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، قدیر قیافه در نشست با اورلیون گوگولسکو، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی رومانی، افزود: اقتصادهای ما مکمل یکدیگر است؛ اما مبادلات ما طی سال‌های گذشته عدد بزرگی نبوده است. به گونه که طبق آخرین آمار، ارزش تجارت ایران و رومانی به ۳۴۸ میلیون دلار رسیده که این رقم برای تولید ناخالص ملی ۷۰۰ میلیارد دلاری دو کشور بسیار کم است.

وی با اشاره به ترکیب تجارت ایران و رومانی، اظهار داشت: در دادوستد تجاری، ما محصولات پتروشیمی، مصالح ساختمانی و... صادر کردیم و از رومانی هم قطعات خودرو و ذرت و گندم وارد کردیم؛ اما ظرفیت‌های دو کشور برای توسعه مبادلات فراتر از این حوزه‌هاست.

قیافه، مسائل حمل‌ونقل و اختلاف تعرفه‌ها را از جمله مشکلات تجارت دوجانبه دانست و گفت: رومانی محصولات کیفی کشاورزی دارد و از تولیدات خوبی برخوردار است، همچنین خودروهای باکیفیت مثل داچا در رومانی تولید می‌شود. در تجهیزات نفت و گاز هم رومانی دارای مزیت است و از نظر جایگاه در حمل‌ونقل نیز، بندر کن سانتا، کریدور اقیانوس هند به دریای سیاه را کوتاه می‌کند.

نایب‌رئیس اتاق ایران، نفت و گاز و فلزات آهنی و غیر آهنی را از جمله مزایای همکاری با ایران دانست و افزود: در ۴۶ سال گذشته ما باوجود تحریم‌ها، در زمینه تولید و فناوری‌های نوین از جمله نانو با رتبه پنجم جهانی و دارو پیشرفت بسیاری حاصل شده است، اما باوجود همه این‌ها ما مایلیم با رومانی همکاری داشته باشیم. همچنین اجرایی شدن توافقات دو کشور و تشکیل کارگروه‌های بانکی نیز می‌تواند مفید باشد.

وی با بیان اینکه حضور فعالان اقتصادی ایران و رومانی در نمایشگاه‌های دو کشور به تقویت و توسعه همکاری‌ها کمک می‌کند، خواستار برنامه‌ریزی پنج‌ ساله برای مبادلات یک میلیارد دلاری بین دو کشور شد.

قیافه با اشاره به اینکه طبق قانون شرکت‌هایی که می‌خواهند تجارت بین‌الملل داشته باشند باید عضو اتاق بازرگانی باشند، گفت: در کشور ۳۴ اتاق شهرستان، ۳۹ اتاق مشترک با سایر کشورها و ۳۰۰ تشکل در حوزه‌های مختلف با بیش از ۱۱۰ هزار عضو شامل شرکت‌های کوچک و متوسط و بزرگ داریم که ظرفیت بزرگی برای همکاری‌های مشترک و تجارت محسوب می‌شود.

در ادامه این نشست، اورلیون گوگولسکو، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی رومانی هم با اظهار خوشحالی از حضور در این نشست، توضیحاتی درباره فعالیت‌های خود در این سمت ارائه داد.

گوگولسکو همچنین اعلام کرد: در سال ۲۰۱۶ مبادلات ما بالای ۴۰۰ میلیون دلار بود که کاهش این ارقام در این سال‌ها به دلایل مختلف اتفاق افتاده است، اما اتاق‌های بازرگانی می‌توانند با تشویق تجار و بازرگانان به شرکت در نمایشگاه‌های یکدیگر این زمینه را فراهم کنند.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی رومانی با یادآوری سوابق سفر هیات اتاق رومانی به تهران در سال ۲۰۱۶ و همچنین یادداشت تفاهم سال ۲۰۰۰ با اتاق ایران، افزود: علاوه بر این موارد اراده ما برای توسعه روابط مهم‌ترین نقش را در این رابطه دارد و در اتاق بازرگانی رومانی هم مانند ایران، تمامی اتاق‌های استانی زیرمجموعه این تشکل هستند.

وی گفت: استان پراهوا که ریاست اتاق بازرگانی آن را من بر عهده دارم، مهد صنعت نفت و گاز است و در سال ۱۸۵۷ نخستین استخراج نفت در این استان به عمل آمده است. بر این اساس اولین پالایشگاه جهان در این استان احداث شده و از چهار پالایشگاه رومانی، سه پالایشگاه در این استان واقع است.

گوگولسکو همچنین گردشگری را از سایر مزایای این استان با گردشگری کوهستانی است.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی رومانی با اشاره به موافقت‌نامه امضا شده بین اتاق پراهوا و اتاق همدان در سال ۲۰۲۳ ، گفت: در سال گذشته (۲۰۲۴) این یادداشت تفاهم لازم‌الاجرا شده و قرار است رئیس اتاق همدان در نیمه ماه ژوئن با همراهی هیات ۳۰ نفره به رومانی سفر کند.

به گفته وی، در جریان این سفر، نمایشگاه صنایع‌دستی و جواهرات و چینی‌آلات توسط اتاق همدان در رومانی دایر خواهد شد.

گوگولسکو با اشاره به سوابق همکاری بخش‌های خصوصی ایران و رومانی، ابراز اطمینان کرد که اتاق‌های دو کشور می‌توانند توسعه همکاری‌ها را تشویق کنند.

کد خبر 81680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =