به گزارش روز شنبه اگزیم نیوز، کورش پرویزیان، گفت: گفته شده که بانک مرکزی سیاست تثبیت اقتصادی را کنار گذاشته؛ اما این واقعیت ندارد و این بانک سیاست تثبیت را دنبال میکند.
وی با اشاره به اقدامات بانک مرکزی در حوزه سیاست پولی گفت: حداقل هشت اقدام مهم طی این سالها در دو بخش عمده اتخاذ شده است؛ بخشی مربوط به سیاستهای کنترلی و بخشی دیگر در حوزه سیاست پولی است.
وی اظهار داشت: در بخش سیاستهای کنترلی، مدیریت ریال و حکمرانی آن بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و سامانهها و سیستمهایی در زمینه نقل و انتقال ریال، تصفیه ریال، ارزهای دیجیتال، رمز ارزها و سامانههای پرداخت ایجاد شدهاند. همچنین، بانک مرکزی سیاستهای خود را اعلام کرده و چارچوبهای کنترلی خود را به وضوح مشخص کرده است.
پرویزیان با بیان اینکه در زمینه تمرکز حسابهای دولت و انتقال آنها از شبکه بانکی به بانک مرکزی اقداماتی صورت گرفته، گفت: این نهاد با همکاری دستگاههای نظارتی، این حسابها را متمرکز کرده تا بتواند مدیریت بهتری را اعمال کند.
وی تاکید کرد: در حوزه سیاست پولی نیز، سیاست کنترل مقداری ترازنامه ادامه یافته است. همچنین، مدیریت سپرده قانونی متناسب با عملکرد شبکه بانکی، مورد توجه بانک مرکزی بوده و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی یا گواهیهای خاص برای پروژهها، در دستور کار قرار داشته است تا بخشی از منابع ریالی در گردش تحت کنترل بانک مرکزی قرار گیرد.
وی افزود: با هدفگذاری انجامشده در زمینه رشد نقدینگی، بانک مرکزی در پایان سال ۱۴۰۲ توانسته به عدد حدود ۲۴ درصد برسد و پیشبینی میشود ۱۴۰۴ نیز این عدد به حدود ۲۷ درصد برسد.
پرویزیان به مدیریت شبکه بانکی اشاره کرد و گفت: نظارت بر بانکهایی که دارای اضافه برداشت هستند، در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته و همچنین، بانک مرکزی تمهیداتی را برای حمایت از بخش تولید و ساختار صنعتی کشور پیشبینی کرده و از ابزارهای متنوع، اعم از قدیمی و جدید، استفاده کرده است.
نظر شما