به گزارش اگزیم نیوز، احمد انارکی محمدی روز جمعه در گفت و گویی اظهار داشت: بیش از ۱۵ سال است که رهبر معظم انقلاب نامگذاری سال ها را تحت عنوان اقتصادی از جمله رشد اقتصادی و مهار تورم، اقتصاد مقاومتی، جهش تولید با مشارکت مردم و غیره انجام دادند که نشان دهنده دغدغه مندی معظم له در حوزه اقتصادی کشور است.
وی افزود: امسال هم ادامه نامگذاریها در شعار سال، با عنوان سرمایهگذاری برای تولید است که در این راستا استفاده از ظرفیت بخش خصوصی میتواند برای کشور راهگشا باشد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس ادامه داد: شعار «سرمایهگذاری برای تولید» به عنوان یکی از اهداف اصلی، به ویژه در شرایطی که اقتصاد ملی نیازمند تحول ساختاری و کاهش وابستگی به درآمدهای غیرتولیدی (مانند درآمدهای نفتی) است، مطرح میشود.
وی تصریح کرد: در این راستا، همکاری دولت با بخش خصوصی نقش بسیار حیاتی دارد و این همکاری میتواند به تحقق اهداف اقتصادی و افزایش تولید داخلی کمک کند.
راهکارهای دولت برای تحقق شعار سال
انارکی محمدی تاکیدکرد: نقش دولت در جذب سرمایهگذاری به این شکل می تواند باشد که تدوین قوانین شفاف و پایدار برای حمایت از حقوق سرمایهگذاران صورت گیرد.
وی ادامه داد: از طرفی تسهیل مجوزدهی بسیار راهگشاست و کاهش بوروکراسی و تسهیل فرآیندهای اخذ مجوز برای تأسیس و توسعه کسبوکارها، همچنین حمایت مالی و اعتباری از طریق ارائه تسهیلات بانکی، وامهای کمبهره و ضمانتنامههای دولتی برای پروژههای تولیدی از نکات پر اهمیت این قضیه است که باید اجرا شود.
نقش بخش خصوصی در تحقق سرمایهگذاری
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس گفت: بخش خصوصی به عنوان موتور اصلی اقتصاد، مسئولیت مهم انجام سرمایه گذاری های تولیدی را بر عهده دارد؛ این بخش میتواند با اقداماتی به تحقق این شعار کمک کند.
وی با بیان اینکه یکی از این اقدامات بکارگیری نوآوری و فناوری در بخشهای مختلف است بیان کرد: استفاده از فناوریهای نوین برای افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها و نیز مشارکت در طرحهای مشترک از طریق همکاری با دولت در پروژههای زیرساختی و تولیدی می تواند کمککننده باشد.
انارکی محمدی افزود: همکاری بین دولت و بخش خصوصی میتواند به مزایای متعدد از جمله کاهش فشار مالی بر دولت منجر شود، به عبارتی بخش خصوصی منابع مالی خود را وارد پروژههای تولیدی میکند و از این طریق بار مالی دولت کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: همچنین یکی دیگر از مزایای همکاری بین دولت و بخش خصوصی افزایش کارآیی و بهرهوری است، یعنی بخش خصوصی به دلیل انگیزه سودآوری، مدیریت بهتری از منابع دارد و میتواند کارایی پروژهها را افزایش دهد.
انارکی محمدی گفت: با سرمایهگذاری در بخش های تولیدی، اقتصاد کشور به سمت رشد پایدار حرکت میکند و وابستگی به درآمدهای غیرتولیدی کاهش مییابد؛ از طرفی این مهم ایجاد اشتغال را در بر دارد، پروژههای تولیدی به طور مستقیم و غیرمستقیم باعث ایجاد شغل میشوند.
وی افزود: همکاری دولت و بخش خصوصی برای تحقق شعار «سرمایهگذاری برای تولید» یکی از مهمترین استراتژیهای توسعه اقتصادی است، لذا برای رسیدن به این اهداف، دولت باید محیطی مساعد برای سرمایهگذاری فراهم آورد و بخش خصوصی نیز با اعتماد به نفس و برنامهریزی دقیق، اقدام به سرمایه گذاری در بخشهای تولیدی کند.
نظر شما