به گزارش اگزیم نیوز از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری روز چهارشنبه و در سومین نشست شورای سیاستگذاری نمایشگاه «مشهد اینوکس» با عنوان نخستین نـمــــــایشـــگاه بـین المللی "بـورس، بـانک، بیمه، خصـوصی سازی و همچنین معرفی فرصت های سرمایه گذاری مشهد"، با بیان این که حضور و استفاده از ظرفیت نخبگان اقتصادی، سرمایهگذاران موفق استان و نهادهای تخصصی مالی میتواند تضمینکننده موفقیت این رویداد باشد افزود: نگاه باید فراتر از یک نمایشگاه باشد تا این رویداد به یک جریان مستمر برای توسعه اقتصادی استان تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه «مشهد اینوکس» باید فرصتی برای معرفی طرحهای واقعی، قابل اجرا و دارای توجیه اقتصادی باشد ادامه داد: کشور ما تجربههای موفقی در حوزه برگزاری نمایشگاهها و رویدادهای اقتصادی دارد که باید از این تجربیات ارزشمند به بهترین شکل استفاده کنیم تا رویدادی مؤثر، باکیفیت و با خروجی مشخص برگزار شود.
استاندار خراسان رضوی ادامه با تاکید بر ضرورت تشکیل یک کنسرسیوم قدرتمند در حوزه معادن با محوریت سرمایهگذاران خراسانی گفت: یکی از بزرگترین ظرفیتهای استان، حوزه معادن است. نباید از معادن استان غفلت کرد. تشکیل یک کنسرسیوم معدنی جدی میتواند به توسعه پایدار کمک کند و آنچه اهمیت دارد، پیگیری و انگیزه است. تنها ارائه ایده کافی نیست بلکه باید این ایدهها منجر به اقدام شود.
مظفری با بیان این که نباید سرمایهگذاران را با بیعملی دلسرد کنیم افزود: دستگاههای اجرایی و مدیران استان باید به صورت فعال وارد عمل شوند. طرحها را شناسایی کنند، آنها را از ابعاد مختلف بررسی کنند و بهطور جدی پیگیر جذب سرمایهگذار برای آنها باشند. ما قبلاً در بهبود رتبه فضای کسب و کار استان، موفق عمل کردیم و از رتبه ۲۵ به رتبه چهار رسیدیم اما اگر این دستاوردها منجر به اقدام نشود، بیثمر خواهند بود.
او اضافه کرد: باید جایگاه استان را در معادلات اقتصادی شرق کشور و منطقه "مکران" باز تعریف کنیم. برخی از واحدهای تولیدی خراسان رضوی در حوزه صادرات نقش مؤثری دارند و لازم است که بررسی کنیم استان چه نقشی میتواند در توسعه شرق کشور ایفا کند.
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر عدم ترس از تعریف طرحهای بزرگ گفت: برخی طرحهای کلان مانند ایجاد پالایشگاهها، توسعه زنجیره معادن، راهاندازی شرکتهای تامین آب و انرژی، ظرفیتهای واقعی استان هستند که باید به صورت دقیق، با ارائه توجیه فنی و اقتصادی در نمایشگاه عرضه شوند.
مظفری با اشاره به اهمیت نهادهای مالی افزود: باید تکلیف خود را با حوزههایی چون صندوق زمین و ساختمان، نهادهای تامین مالی، کارگزاریها و سایر نهادهای مالی روشن کنیم. همچنین باید بدانیم چه شرکتهایی در استان میتوانند این ماموریتها را بر عهده بگیرند از این رو تشکیل جلسات تخصصی با حضور فعالان این حوزه ضروری است.
تعریف طرح های دارای توجیه اقتصادی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز با تاکید بر اهمیت راهبردی این رویداد، آن را یکی از فرصتهای تکرار ناشدنی برای استان خواند و گفت: این رویداد، با حضور فعال بانکها، شرکتها، نهادهای مالی و بخش خصوصی، فرصتی کمنظیر برای معرفی ظرفیتهای واقعی سرمایهگذاری در استان خراسان رضوی است. ️
رضا جمشیدی با اشاره به برنامههای در حال آماده سازی برای این نمایشگاه افزود: کتاب فرصتهای سرمایهگذاری استان در حال تهیه است و باید تمام طرحهای قابل تامین مالی، از حوزه زیرساختی تا دیگر حوزهها، در آن گنجانده شود.
وی ادامه داد: هر دستگاه اجرایی، بهویژه در حوزههای زیرساخت، موظف است طی یک هفته آینده طرح های خود را در قالبی که از سوی اتاق بازرگانی تعریف شده است ارائه دهد همچنین بخش خصوصی باید روشهای تامین مالی مدنظر خود را بهطور مشخص اعلام کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با انتقاد از برخی دستگاههایی که تاکنون هیچ طرحی ارائه نکردهاند گفت: این رویداد فرصتی است که نباید از دست برود. تعداد زیادی از طرحهایی که در کتاب فرصت های سرمایهگذاری استان گنجانده میشوند شاید فعلاً مورد استقبال سرمایهگذاران ملی قرار نگیرد اما این کتاب باید شامل طرحهای کلان و اساسی استان باشد، نه طرحهای خرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه با تاکید بر لزوم بهرهگیری هوشمندانه از فرصتهای ایجادشده در مسیر توسعه استان گفت: این رویداد میتواند نقطه تمایزی در روند فعالیت های روزمره ما برای توسعه خراسان رضوی ایجاد کند، به شرط آنکه به شکل هدفمند و با مشارکت همهجانبه دستگاههای ذیربط مورد استفاده قرار گیرد. ️
علیرضا قامتی با بیان اینکه برخی دستگاهها مانند حوزه راه و سایر حوزههای زیربنایی نقش مهمی در جذب سرمایهگذاری دارند افزود: سرمایهگذاران و علاقهمندان به سرمایهگذاری در استان، بهویژه در این حوزهها، بسیار زیاد هستند. آنچه اهمیت دارد، این است که طرحهایی را معرفی کنیم که فراتر از روندهای جاری و روزمره عمرانی استان باشد و بتوانند در قالب سرمایهگذاری، تفاوتی معنادار در توسعه منطقه ایجاد کنند.
نظر شما