امضای ۲۴ قرارداد تولید بار اول، گام بلندی در رفع نیازهای فناورانه صنعت نفت بود

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: وزارت نفت با امضای ۲۴ قرارداد تولید بار اول به ارزش حدود ۱۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳، گام بلندی در رفع نیازهای فناورانه این صنعت برداشت.

به گزارش اگزیم نیوز از وزارت نفت، امید شاکری روز یکشنبه افزود: این قراردادها که بخشی از آنها در سومین رویداد پتروتک رونمایی شد، نشان‌دهنده عزم جدی ایران برای خودکفایی فناورانه در صنعت نفت است. برخی محصولات تولید بار اول هم‌اکنون به چرخه تولید صنعت نفت وارد شده‌اند و این تنها آغاز راه است.

وی با اشاره به اهداف ترسیم‌شده برای صنعت نفت در برنامه هفتم پیشرفت، از موفقیت‌های وزارت نفت در حوزه تولید بار اول و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و اظهار داشت: تولید بار اول و نوآوری در استفاده از ابزارهای تأمین مالی حوزه دانش‌بنیان به‌عنوان دو دستاورد کلیدی وزارت نفت در سال ۱۴۰۳ است.

نوآوری در ابزارهای مالی و حمایت از دانش‌ بنیان‌ها

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با بیان اینکه تنوع در ابزارهای مالی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از محورهای کلیدی این معاونت است، بیان‌ داشت: ما از طریق صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت، ابزارهایی مانند اعتبارات اسنادی ریالی، تضمین خرید محصول و بیمه مسئولیت کالا طراحی کرده‌ایم که هریک گره‌ای از مشکل‌های این شرکت‌ها باز می‌کند. هدف ما این است که فضای کسب‌وکار برای دانش‌بنیان‌ها و رفع نیازهای صنعت نفت بیش‌ازپیش فراهم شود.

شاکری، از برنامه‌ریزی برای گسترش این اقدام‌ ها در سال جدید خبر داد و گفت: سال آینده این فعالیت‌ها با ابعاد بزرگ‌تر و تاثیرگذاری بیشتر ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به تحریم‌های شدید علیه صنعت نفت ایران، این محدودیت‌ها را فرصتی برای رشد توانمندی داخلی دانست و اظهار داشت: هرچند تحریم‌ها مشکلات زیادی ایجاد کرده‌، اما ما را به سمت خودکفایی سوق داده‌ است. هرچه شدت تحریم‌ها بیشتر می‌شود، وظیفه ما سنگین‌تر است تا با تجمیع توانمندی‌های موجود، نیازهای فناورانه را برطرف کنیم و عملیات صنعت نفت را بدون توقف پیش ببریم.

معاون وزیر نفت تأکید کرد: شناسایی و اولویت‌ بندی نیازهای داخلی و برنامه‌ریزی برای تولید آن‌ها، از راهکارهای اصلی این معاونت برای مقابله با تحریم‌ها است.

جذب سرمایه و حفظ سهم بازار جهانی

شاکری، به تحولات جهانی انرژی و لزوم افزایش تولید اشاره کرد و گفت: در دوره گذار انرژی، کشورهای صادرکننده مثل ایران باید حداکثر تولید را از ذخایر فسیلی خود داشته باشند. برای این هدف، به سرمایه‌گذاری حدود ۱۵۰ میلیارد دلاری در برنامه هفتم توسعه نیاز داریم.

وی افزود: جذب سرمایه‌های کلان با الگوهای قراردادی جذاب و تنوع در کسب‌وکار، مهم‌ترین کاری است که باید انجام شود تا هم تولید را افزایش دهیم و هم خدمات فنی و مهندسی و کاتالیست‌ها را صادر کنیم.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری همچنین برگزاری سومین رویداد پتروتک را موفق ارزیابی کرد و گفت: این رویداد با تمرکز بر فناوری و حمایت از بخش خصوصی، به اهداف خود دست یافت و قراردادهای امضاشده، اجرایی شدن پروژه‌ها را تضمین می‌کند.

کد خبر 81069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 3 =