سرمایه‌گذاری در صنعت سیمان به حل ناترازی انرژی و ارتقای تولید کمک می‌کند

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در صنعت سیمان به حل ناترازی انرژی کمک می کند، گفت: این صنعت با ناترازی انرژی دست و پنجه نرم می کند که توجه به موضوع سرمایه‌گذاری می تواند مشکلات را رفع کند.

به گزارش اگزیم نیوز، علی اکبر الوندیان روز جمعه در گفت و گویی با اشاره به نامگذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» اظهار داشت: چند سالی است که سرمایه گذاری در صنعت سیمان صورت نگرفته در حالی که این صنعت نیازمند اهتمام سرمایه گذاران و مدیران است.

وی افزود: ظرفیت اسمی صنعت سیمان در کشور نزدیک به ۸۹ میلیون تن است اما پارسال به دلیل ناترازی انرژی، ظرفیت تولید به ۷۱ میلیون تن رسید که حدود ۶۶ میلیون تن آن مصرف داخل کشور و تنها ۱۴ میلیون تن بازار صادراتی است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: اکنون وجود ناترازی انرژی و نبود سرمایه گذاری در این عرصه، هر دو بازار داخل و صادراتی را تهدید می کند.

وی با اشاره به سرمایه گذاری در سیمان های آمیخته، گفت: کارخانه های بزرگ سیمان در مناطق پر مصرف کشور مانند تهران مستقر است و برای تامین سیمان و حفظ تعادل در قیمت بازار در سایر استان ها به خاطر هزینه های بالای حمل و نقل، نیاز به سرمایه گذاری و احداث کارخانه هاست.

وی تاکید کرد: باید در حوزه تولید سیمان آمیخته و کلینکر سرمایه گذاری صورت بگیرد و تولید افزایش پیدا کند.

وی بر تکمیل پروژه های نیمه تمام در صنعت سیمان تاکید کرد و گفت: اکنون ۱۳ طرح نیمه تمام به خاطر مشکلات مالی به اتمام نرسیده است که هر کدام از این طرح ها دارای پیشرفت های فیزیکی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد هستند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان عنوان کرد: اکنون برای راه اندازی خط تولید یک کارخانه یک میلیون تنی نیاز به ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری است.

سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر و نیروگاه های حرارتی

الوندیان با بیان اینکه نیاز به سرمایه گذاری انرژی تجدید پذیر در صنعت سیمان است، گفت: طبق تکلیف قانونی در صنعت سیمان باید ۹۰ مگاوات انرژی خورشیدی تولید شود که ۳۰ مگاوات سال گذشته به بهره برداری رسید و امسال نیز باید ۶۰ مگاوات ایجاد شود.

وی اضافه کرد: تولید برق از گازهای گرم خروجی دودکش کارخانه های سیمان نیز یکی دیگر از راهکارهای تامین انرژی است که از آن به عنوان نیروگاه های حرارتی یاد می کنند که بحث آن را با وزارت صنعت، معدن و تجارت شروع کرده ایم تا در کارخانه های سیمان روی این موضوع سرمایه گذاری شود.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تاکید کرد: تا کنون روی نیروگاه های حرارتی هیچ سرمایه گذاری صورت نگرفته است در حالی که ۵۰ کارخانه سیمان امکان نصب را دارند که نیاز به نقدینگی و سرمایه گذاری بالاست.

وی با اهتمام بر اینکه صنعت سیمان یک میراث گرانبهاست گفت: امسال صنعت سیمان وارد ۹۲ ساگی می شود در حالی که تجهیزات عمر بالای ۵۰ سال دارند از این رو نیاز است تا در نوسازی و ارتقای تجهیزات نیز سرمایه گذاری شود.

وی ابراز امیدواری کرد: امسال با سیاست های حمایتی دولت و همکاری بخش خصوصی شاهد رشد چشم گیر در سرمایه گذاری صنعت سیمان و برون رفت از بحران ها باشیم.

کد خبر 81018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 12 =