به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز، محمد اتابک در نشست با امام جمعه بندرعباس به اهمیت جایگاه اقتصادی هرمزگان بهویژه فرصت حمل و نقل چندگانه در توسعه تجارت کشور اشاره و اظهار داشت: در حال حاضر، ارزش افزوده اقتصادی این استان حدود ۲.۵ درصد از کل اقتصاد کشور است که با بهرهبرداری بهینه از ظرفیتها، میتوان این سهم را افزایش داد.
وی بیان کرد: استان هرمزگان ۲۲ درصد از حجم واردات کشور و بیش از ۳۰ درصد از حجم صادرات کشور را به خود اختصاص داده است، اما میزان خدمات بازرگانی متناسب با این ظرفیت رشد نکرده است؛ بنابراین یکی از حوزههایی که باید بیش از پیش به آن پرداخته شود، توسعه تجارت و بازرگانی در استان است.
وزیر صمت درباره مسئله اشتغال در هرمزگان نیز گفت: استان هرمزگان از نظر شاخص اشتغال از میانگین کشوری بالاتر است اما همچنان نیازمند توسعه فرصتهای شغلی جدید است؛ این نشان میدهد که ظرفیت تربیت نیروی انسانی ماهر در هرمزگان ارتقا یافته و میتوان از این توانمندی برای توسعه صنایع داخلی استان بهره برد.
اتابک از تشکیل کمیتهای برای مدیریت سرمایهگذاری و توسعه صنعتی در استان خبر داد و گفت: براساس تصمیمات اخیر، کمیتهای با مشارکت نمایندگان مجلس، استاندار و مدیران شرکتهای صنعتی شکل خواهد گرفت تا مسیر سرمایهگذاری در استان تسهیل شود؛ همچنین دولت در آخرین نشست خود، تقسیمبندی مسئولیتها در این حوزه را با هماهنگی استانداران و نمایندگان استانها انجام داده است تا روند اجرای برنامههای توسعهای تسریع شود.
وزیر صمت درباره نامگذاری سال جدید بهعنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید»، تصریح کرد: تولید ملی، تنها راهکار پایدار برای رشد اقتصادی و بهبود معیشت مردم است؛ برای تحقق این هدف، باید سرمایههای مردمی را به سمت صنایع مولد هدایت کرد ؛ دولت در تلاش است که بسترهای لازم را برای تضمین امنیت سرمایهگذاری مردم فراهم کند.
وی همچنین از برنامههای دولت برای تقویت صندوقهای سرمایهگذاری و ایجاد شرکتهایی با سهام مردمی خبر داد و گفت: افزایش سرمایهگذاری در صنایع داخلی، علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، به کاهش تأثیرات منفی تورم بر اقتصاد کشور نیز کمک خواهد کرد.
استاندار هرمزگان: بهرهبرداری صحیح از میادین گازی رویکرد توسعه ملی دارد
استاندار هرمزگان نیز در این نشست، با اشاره به نقش مهم ظرفیت های هرمزگان در توسعه ملی و منطقهای، الگوی پیشنهادی استان در بهرهبرداری از میادین غنی گازی را نگاهی جامع با رویکرد توسعه ملی برشمرد.
محمد آشوری تازیانی با اشاره به نقش صنعت در توسعه کشور، بر اهمیت تاثیر آن در سطح منطقهای و ملی تاکید و اظهار کرد: وقتی یک اتفاق بزرگ اقتصادی در نقطهای از کشور رخ میدهد، نهتنها بر محیط منطقهای بلکه بر کل کشور تأثیر میگذارد.
وی، اشتغال پایدار را مهمترین دستاورد توسعه در منطقه برشمرد و افزود: علاوه بر نقش مسئولیتهای اجتماعی، پرداخت مالیاتهای صنایع نیز بر نظام درآمدی استان تأثیرگذار است.
وی با اشاره به برخی چالشهای زیربنایی استان، از جمله موضوع فاضلاب، تصریح کرد: ورود صنایع و مشارکت آنها در رفع این چالشها باعث شد که در برخی حوزهها شاهد پیشرفتهای چشمگیری باشیم.
نماینده عالی دولت در هرمزگان، تامین آب را از دیگر مسائل مهم استان برشمرد و گفت: با توجه به اقلیم جنوب کشور و تغییرات اقلیمی، تامین آب پایدار یک ضرورت حیاتی است که با مشارکت فعال صنایع اقداماتی موثری از جمله اخذ مجوز احداث آبشیرینکنهای صنعتی انجام شده که به سودآور بنگاههای اقتصادی نیز کمک کرده است.
آشوری تازیانی همچنین به ظرفیتهای گازی استان اشاره کرد و گفت: بهرهبرداری صحیح و اصولی از گاز میادین غنی گازی استان علاوه بر تأمین گاز موردنیاز صنعت می تواند اثرات مثبتی در محیط منطقهای داشته باشد و الگوی مناسبی برای رشد و بالندگی صنعت در مسیر توسعه متوازن در بخش های مختلف شود.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به ظرفیتهای گسترده اقتصادی هرمزگان، بر لزوم افزایش اختیارات مدیران استانی برای تصمیمگیری در حوزههای کلیدی تاکید کرد و گفت: اگر اختیار تصمیمسازی به استانها واگذار شود، توسعه متوازنتری رقم خواهد خورد و فرصت بهرهگیری از نیروهای متخصص بومی در تصمیمسازیهای کلان نیز فراهم می شود.
احمد مرادی همچنین به اهمیت توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه پرداخت و اظهار کرد: استان هرمزگان از گذشته دارای مراودات اقتصادی گستردهای با کشورهای حاشیه خلیجفارس بوده و این روابط میتواند در شرایط کنونی، فرصتی ارزشمند برای توسعه تجارت کشور باشد؛ با افزایش اختیارات مدیران استانی، میتوان از این ظرفیت به بهترین شکل بهرهبرداری کرد.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست ضمن تبریک سال نو و قدردانی از نگاه ویژه وزیر صمت به این منطقه، بر لزوم تحقق عدالت در توزیع منابع ملی تأکید کرد.
فاطمه جراره همچنین بر ضرورت تقویت ارتباط میان صنایع و دانشگاهها تاکید کرد و گفت: اگر نتوانیم پیوند مناسبی بین صنایع و مراکز علمی و دانشگاهی ایجاد کنیم، مسئله اشتغال در استان حل نخواهد شد؛ هرمزگان از ظرفیتهای علمی و استعدادهای درخشان بسیاری برخوردار است و انتظار میرود با برنامهریزی مناسب، زمینه استفاده از این ظرفیتها در صنایع فراهم شود.
وی در ادامه بر اهمیت ایجاد فضای امن و قابلاعتماد برای سرمایهگذاران تاکید و اظهار کرد: سرمایهگذاری در تولید، مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است و باید با فراهم کردن شرایط لازم، سرمایهگذاران را به فعالیت در هرمزگان ترغیب کنیم اختیاراتی که در سطح استان وجود دارد، باید به بهترین شکل برای توسعه و جذب سرمایهگذاری مورد استفاده قرار گیرد.
نظر شما