بازار سرمایه یکی از بهترین زیرساخت‌ها برای تحقق شعار سال است

یک کارشناس اقتصادی بازار سرمایه را یکی از بهترین زیرساخت ها برای تحقق شعار سال دانست و گفت: باید ساختارهای فعلی بورس تغییر کند تا بتواند به رسالت اصلی خود که تامین مالی بخش تولید است، برسد.

به گزارش اگزیم نیوز، بهمن آرمان روز جمعه در گفت و گویی درباره نامگذاری سال ۱۴۰۴ به نام «سرمایه گذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: به دنبال تحولاتی که در سال گذشته شاهد بودیم، سرمایه های خرد به سمت فعالیت های غیرمولد اقتصادی حرکت کرد در حالی که می توان با همین سرمایه های خرد گام های بزرگی برداشت.

وی با تاکید بر اینکه انتخاب این شعار می تواند نقطه عطفی در تاریخ اقتصادی کشور باشد، خاطرنشان کرد: بررسی کشورهای صنعتی و تازه صنعتی شده نیز نشان می دهد ۵۵ تا ۶۰ درصد منابع مالی مورد نیاز پروژه‌های بزرگ از طریق گردآوری سرمایه های خرد تامین شده و به سرانجام رسیده است.

آرمان به ساخت تونل مانش به عنوان یک نمونه از این سرمایه گذاری‌ها از طریق منابع خرد اشاره کرد که بدون اختصاص پولی از سوی دولت های فرانسه و انگلیس و تنها از طریق تاسیس یک شرکت سرمایه گذاری عام و با خرید سهام آن از سوی جمع کثیری از مردم این بزرگ ترین پروژه اقتصادی به سرانجام رسید.

وی با تاکید بر اهمیت جذب سرمایه های خرد داخلی برای رشد تولید یادآور شد: وجود تحریم ها و نبود دسترسی به تکنولوژی‌های پیشرفته مانع از این می شود که پروژه هایی که نیاز به منابع ارزی و تکنولوژی پیشرفته دارند از منابع بین المللی تامین شود.

این کارشناس اقتصادی متصل نبودن به بازارهای جهانی را مورد اشاره قرار داد که مانع از آن شده تا از فناوری های جدید در صنایعی چون نفت و گاز بهره ببریم و در این رابطه به نیاز این صنایع به نوعی فولاد مخصوص اشاره کرد که در کشور تولید نمی شود و باید از خارج تهیه شود.

وی خاطرنشان کرد: توسعه واحدهای جدید در پارس جنوبی نیازمند تکنولوژی‌های پیشرفته است و نبود آن سبب خواهد شد براساس پیش بینی ها به اندازه یک فاز پارس جنوبی گاز از دست برود که این مساله ناشی از تحریم است.

آرمان افزود: در کنار این مسائل یک سری طرح های زیربنایی وجود دارد که در پیام رهبر انقلاب نیز بر آنها تاکید شده و نیازی به تکنولوژی‌های پیشرفته و یا سرمایه گذاری ارزی ندارد و می توان با کمک سرمایه های خرد نسبت به اجرای آن اقدام کرد.

وی اجرای سدهای مخزنی و سدهای بزرگ مثل سدبختیاری که اجرای آن می تواندحدود هفت میلیارد متر مکعب آب برای تابستان ذخیره سازی کرده و ۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات برق تولید کند را از جمله این طرح ها برشمرد و گفت: ساخت آزادراه ها نیز نیاز به منابع ارزی ندارد و تکنولوژی آن‌ها در اختیار کشور است.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: ساخت آزادراه از اصفهان به لردگان و ایذه در خوزستان و نهایت بندر امام خمینی می‌تواند فاصله ۱۲۵۰ کیلومتری فعلی را به ۴۱۶ کیلومتر کاهش داده و به این ترتیب هزینه صادرات کشور از طریق این بندر را کاهش دهد.

آرمان افزود: همچنین ساخت آزادراهی از اصفهان به بندرعباس هم می تواند هزینه صادرات محصولات فولاد مبارکه را که اکنون حدود ۲۰ دلار است، به ۴ دلار کاهش داده و قدرت رقابت آن را افزایش دهد.

وی گفت: تامین شبکه آزاد راهی از طریق گرد آوری منابع خورد دست مردم و نیز توسعه خطوط ریلی امکان پذیر است.

این کارشناس اقتصادی به ضرورت ساخت قطارهای تندرو در کشور با توجه به مساحت پهناور ایران اشاره کرد و اظهار داشت: دولت باید موانع موجود برای ورود سرمایه های خرد مردم به پروژه ها را برطرف کند.

آرمان خواستار آن شد که نهادهای ترویجی و تبلیغی همچون صدا و سیما و ائمه جمعه مردم را به سرمایه گذاری در پروژه های اقتصادی تشویق کنند و در این باره اظهار داشت: در کنار این اقدامات باید دولت به مردم اطمینان لازم را درباره اثربخشی و سودآوری پروژه ها بدهد.

این کارشناس اقتصادی ابراز امیدواری کرد: باید زیرساخت‌های دقیقی برای تحقق شعار سال ایجاد و سیستم های انگیزشی برای مردم ایجاد شود تا زمینه تحقق شعار سال فراهم گردد.

آرمان، بازار سرمایه را یکی از بهترین زیرساخت ها برای تحقق شعار سال دانست و در عین حال ادامه داد: بورس در شرایط فعلی توانایی لازم برای این مهم را ندارد.

وی سخنرانی اخیر رئیس سازمان بورس که در آن هیچ اشاره‌ای به نقش تعیین کننده بورس برای تامین مالی نشده است، را یادآور شد و گفت‌: این در حالیست که عمده تحقق شعار می تواند برعهده بورس باشد.

این کارشناس اقتصادی افزود: متاسفانه در سال های اخیر می بینیم که عمده فعالیت بورس به سفته بازی و فروش اطلاعات و سودهای بادآورده برای عده ای و زیان عده کثیر دیگری تبدیل شده است در حالی که بورس های جهان از سرمایه های خرد مردم به فعالیت می پردازند.

آرمان وظیفه اصلی بورس را تامین مالی و هدایت به سمت فعالیت های مولد دانست و خاطرنشان کرد: لازم است یک تغییر اساسی در سازو کارهای بورس فعلی ایجاد شود تا بتواند به رسالت اصلی خود که تامین مالی بخش مولد است برسد.

کد خبر 80903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 8 =