کشورهای منطقه مشتری محصولات کشاورزی ایران هستند/ صادرات باید در همه استان‌ها نهادینه شود

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان این که، زیرساخت‌های لازم و کافی برای صادرات محصولات کشاورزی در استان‌ها باید فراهم شود، گفت: جمعیت ۵۰۰ میلیون نفری منطقه مشتری محصولات باغی و زراعی کشور هستند.

به گزارش روز شنبه اگزیم نیوز، محمدجواد عسکری در حاشیه بازدید از مجتمع پرورش ماهیان خاویاری جویبار افزود: یکی از ایرادهای بخش کشاورزی بسته بندی و سورتینگ نامناسب است و با توجه به ظرفیت مختلف در هر استان در سطح کشور می توانیم طرح پایانی محصولات کشاورزی را در سطح کشور تامین دهیم و این موضوع را از وزیر کشور به استانداران اعلام میکنیم که از این طرح برای صادرات مناسب محصولات کشاورزی به کشورهای هدف به کار گیریم.
وی گفت: در قانون ذکر شده که دستگاه‌های متولی مثل حفظ نباتات باغبانی جهاد کشاورزی، گمرکات و بنادر باید تسهیل کننده صادرات محصولات کشاورزی باشند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود:۵۰۰ میلیون نفر جمعیت کشورهای اطراف ما علاقمند به محصولات کشاورزی کشور ما هستند واین علاقمندی وجود دارد ولی ما نتوانستیم ظرفیت و بستر سازی مناسبی برای صادرات فراهم کنیم به طوریکه هنوز کشتی مناسب برای صادرات کشاورزی کم داریم.

به گزارش ایرنا، همسایگی با دریای خزر در نوار ساحلی به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر و وجود ۵۴ شرکت تعاونی صیادی پره در این استان با اشتغال حدود چهار هزار و ۲۰۰ نفر و همچنین فعالیت بیش از سه‌هزار و ۴۰۰ مزرعه آبزی‌پروری سبب شده که مازندران بیشترین سهم را در فعالیت‌های شیلاتی جنوب دریای خزر داشته باشد.

در هفته های اخیر به منظور افزایش توان تولید مازندران در صنعت شیلات و کاهش وابستگی درآمدهای شیلاتی به صید مستقیم از دریا، اقدامات گسترده‌ای از جمله حمایت از سرمایه‌گذاران، گسترش شرایط و فرصت‌های آبزی‌پروری و افزایش توان تولید آبزیان در استان در دستور کار قرار گرفت و نتیجه اقدامات انجام شده در کنار توجه به افزایش چندین برابری تولیدات، اشتغال و درآمدهای مرتبط با صنعت شیلات تاکید مسوولان امر در تخصیص اعتبارات ملی برای تکمیل مرکز صنایع تکمیلی ماهیان خاویاری در این دیار بسیار دارای اهمیت است.

آخرین اقدام توسعه‌ شیلاتی که در مازندران وارد گام اجرا شده، جهش در ساخت مرکز فرآوری و صنایع تکمیلی در نخستین مرکز شیلاتی دارای زنجیره کامل پرورش ماهیان خاویاری با فناوری‌های مدرن و به روز این صنعت بوده در سواحل جویباری خزر است و اکنون حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و قرار است با سرمایه‌گذاری ۲۰ هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی، اشتغال‌زایی مستقیم برای ۲۵۰ نفر ارمغان آن باشد.

آنچه که در تحلیل پیشرفت فیزیکی این طرح عینیت دارد دغدغه مسوولان استانی برای تسریع در تکمیل این طرح است و استاندار مازندران هم چندی پیش در سفر شهرستانی به جویبار از محل طرح در دست ساخت طرح فرآوری و بسته بندی مشتقات ماهیان خاویاری بازدید کرد و در این بازدید یوسف نوری دستورات لازم را برای تکمیل آن با پیگیری‌های مستمر مسوولان محلی در سطح استانی و ملی و همچنین تاکید بر رفع موانع اداری صادر کرد.

با این وجود در کنار دغدغه مسوولان استان برای توسعه اقتصاد شیلاتی در مازندران مروری مختصر بر عملکرد و اقدامات این حوزه در مازندران در ماه های اخیر نشان می‌دهد که فعالیت‌های حمایتی و توسعه‌بخش انجام شده مربوط به این صنعت در مازندران طی این بازه زمانی با وجود موانع طبیعی و غیرطبیعی متعدد، بسیار چشمگیر بود چراکه مرواید سیاه که سال‌های سال از دریای خزر کوچ کرده بود دوباره به زادگاهش بازگشت و به عنوان سوگلی سوغات مازندران راهی بازارهای جهانی شد و ماه های اخیر هم حدود ۱.۵ میلیون دلار برای این دیار زرخیر ارزآوری داشت.

کد خبر 80567

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 1 =