پنج برابر شدن نرخ رشد صدور مجوز برای شهرک‌های صنعتی خصوصی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نرخ رشد صدور مجوزها و تعیین صلاحیت بخش خصوصی برای راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی از ابتدای فعالیت دولت چهاردهم تاکنون نسبت به دوره قبل پنج برابر شده است.

به گزارش اگزیم نیوز، رضا انصاری روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان با بیان اینکه درخواست‌های صدور مجوز راه‌اندازی شهرک صنعتی در این دوره با سرعت بررسی و تسهیل‌گری شده تا به بخش خصوصی بیشتر میدان داده شود، افزود: بخش خصوصی باید بتواند شهرک صنعتی ایجاد و مدیریت کند زیرا در همه بخش ها حرکت به این سمت ضروری است.

وی با بیان اینکه حدود ۸۷۰ شهرک صنعتی دولتی در کشور وجود دارد، افزود: این در حالی است که کمتر از یکصد شهرک صنعتی دولتی در کشور داریم و باید این موضوع برعکس شود و بخش خصوصی باید میدان‌دار اقتصاد کشور و توسعه صنایع کوچک و متوسط در شهرک‌های صنعتی شود.

وی اضافه کرد: دولت نقش پررنگی در توسعه صنعت از دهه پنجاه تاکنون داشته اما زیرساخت هایی که در چهار دهه گذشته در شهرک های صنعتی توسعه یافته است را دیگر نمی توانیم با اینگونه روش‌ها توسعه دهیم.

انصاری با اشاره به اهمیت نوسازی و بازسازی شهرک‌های صنعتی گفت: حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان زیرساخت در شهرک های صنعتی کشور ایجاد شده است که برای نوسازی و بازسازی آن باید معادل ۱۰ درصد آن صرف شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: زیرساخت های بسیاری از شهرک های صنعتی فرسوده شده است اما قانون مصوب مجلس به ما اجازه نمی دهد که در نوسازی و بازسازی شهرک ها حتی یک ریال هزینه کنیم.

انصاری با بیان اینکه شرکت‌های خدماتی نیز با استفاده از حق شارژ نمی‌توانند این کار را تکمیل کنند، افزود: الگوی پیشنهادی در این زمینه مشابه اداره شهرها و استفاده از قانون مالیات بر ارزش افزوده است و باید بخشی از این مالیات صرف نوسازی و بهسازی زیرساخت‌های شهرک های صنعتی شود.

هدفگذاری دولت چهاردهم برای تامین ۳۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی

وی سیاستگذاری و هدفگذاری دولت چهاردهم برای تامین ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی در شهرک‌های صنعتی را با انجام برخی موارد لازم، قابل تحقق ذکر و تصریح کرد: باید زمینه سرمایه گذاری در این زمینه فراهم شود تا سرمایه‌گذاران انگیزه لازم برای فعالیت در این عرصه را داشته باشند.

وی با بیان اینکه ناترازی انرژی در کوتاه مدت به‌راحتی قابل رفع نیست، ادامه داد: همه باید دست به دست هم دهیم و با سیاستگذاری در این زمینه کاری کنیم تا تامین انرژی و به‌ویژه انرژی خورشیدی برای سرمایه گذاران در کشور جذاب شود.

وی اظهار داشت: تا زمانی که تامین انرژی و به‌طور خاص انرژی خورشیدی را به‌عنوان یک صنعت و کسب و کار در نظر نگیریم نمی توانیم این مشکل را برطرف کنیم.
انصاری با بیان اینکه باید از طریق تشکیل کنسرسیوم هایی با مشارکت واحدهای صنعتی در این زمینه اقدام شود، افزود: در شرکت شهرک های صنعتی به این موضوع توجه ویژه داریم تا با کمک صنعتگران بخشی از مشکلات حل شود گرچه اعتقاد داریم تامین انرژی بر عهده صنعتگر نیست اما می‌توانیم نقش کمک کننده داشته باشیم.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین خاطرنشان کرد: اصفهان از سال‌های گذشته به‌عنوان قطب صنعتی کشور شناخته شده است و شرایط توسعه برای کشور را دارد.

انصاری با بیان اینکه اصفهان می تواند به یکی از قطب‌های فناوری کشور تبدیل شود، گفت: توجه ویژه ای در سیاستگذاری های شهرک های صنعتی به اصفهان خواهیم داشت چرا که این نگاه می‌تواند به اصفهان و توسعه ملی کمک کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: فلسفه شکل‌گیری شهرک های صنعتی در دنیا، فراهم کردن زمینه تولید و اشتغال با حمایت دولت است اما اگر بعضی افراد زمینی را در اختیار بگیرند و چند سال هیچ اقدامی در آن انجام ندهند اجحاف به حقوق مردم محسوب می‌شود.

انصاری با بیان اینکه در سال‌های گذشته کم‌کاری‌هایی در زمینه مقابله با دلال‌های زمین و افراد که این زمین ها را بدون استفاده نگه می‌دارند، شده است، گفت: پایش خوبی در این زمینه انجام نشده است، باید بین تولیدکننده واقعی و دلالان زمین تفاوت قائل شویم و با متخلفان برخورد قانونی و عادلانه انجام شود.

این مراسم با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برگزار و در آن از زحمات سه و نیم ساله رسول سواری قدردانی و محمدجواد بگی به‌عنوان مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان معرفی شد.

در پایان این مراسم با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در شهرک صنعتی صفه اصفهان و به‌مناسبت روز درختکاری تعدادی نهال کاشته شد.

۸۰ شهرک صنعتی مُصوب در اصفهان وجود دارد که از این تعداد ۷۵ شهرک عملیاتی شده و در حال واگذاری است.
تاکنون ۵۰ درصد از شهرک‌های صنعتی این استان به ظرفیت نهایی خود رسیده‌اند و هم‌اینک بیش از ۱۷۰ هزار نفر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی مُصوب و فعال استان اصفهان مشغول کار هستند.

اصفهان با بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر و حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال دارد و با حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی صنعتی‌ترین استان کشور به شمار می‌آید.

کد خبر 80531

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 2 =