عبده تبریزی: نظارت بر «لندتک» ها از سوی بانک مرکزی باید سریعتر انجام شود

اقتصاددان و کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره به اینکه نظارت بر لندتک ها از سوی بانک مرکزی باید سریعتر انجام شود، گفت: این فناوری نوین می‌تواند روند اعطای تسهیلات به متقاضیان را متحول کند.

به گزارش اگزیم نیوز، حسین عبده تبریزی روز یکشنبه در همایش صنعت لیزینگ و تامین مالی با بیان اینکه چالش ها و مشکلات ساختاری در اقتصاد کشور باعث بروز نااطمینانی در بازار شده است، از اینکه تصمیم گیری ها بر اساس علم اقتصاد صورت نمی گیرد، انتقاد کرد و بسته شدن ۱۰ ساله بورس و نفی عدم سازوکار رقابت در بازار را از جمله این ناسازگاری ها بین تصمیم گیران و علم اقتصاد برشمرد.

وی با بیان اینکه سیاست خصوصی سازی در کشورمان به سمت خصولتی سازی حرکت کرد و عملا محقق نشد، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل کاهش قدرت صنعت لیزینگ، دموکراسی ناقص در کشور است که در پی این موضوع، هرج و مرج های متناوبی ایجاد شده و باعث ایجاد نااطمینانی در اقتصاد کشور را پدید آورده است.

این اقتصاددان با بیان اینکه سیاست های تاخیری و عدم اتخاذ تصمیم به موقع درباره سیاست های پولی و بانکی در کشور باعث ایجاد مشکلات فراوانی شده است، افزود: در وضعیت کنونی اقتصادی باید بتوانیم، شرایط کنونی را در مرحله اول حفظ کنیم و سپس به دنبال تامین منابع مالی در این بخش باشیم تا بتوان تقاضای زیادی در بخش لیزینگ کشور ایجاد کرد.

وی با برشماردن انواع لیزینگ ها، گفت: لیزینگ‌های مصرفی، تجاری و صنعتی، املاک و مستغلات و حمل نقل از جمله انواع لیزینگ ها هستند که در حوزه لندتک ها و لیزینگ ها که در موضوعات قسطی فعالیت می کنند مورد استقبال مردم قرار گرفته اند ولی به نظرم در حوزه املاک و مستغلات در آینده مورد توجه بیشتر مردم قرار خواهد گرفت و رشد خواهند کرد.

عبده تبریزی با بیان اینکه براساس نوع قرارداد لیزینگ ها شامل، عملیاتی، مالی و فروش و اجاره می شوند، تصریح کرد: لیزینگ مصرفی در ایران بیشتر متقاضی دارد که به دلیل مشکلات معیشعتی مردم است به همین دلیل بانک ها نیز علاقمند به حضور در این بخش هستند.

وی با اشاره به دلایل عدم استقبال از لیزینگ در ایران، گفت: نبود زیرساخت های قانونی، قوانین و مقررات ناکارآمد و عدم شفافیت در حقوق و مالکیت، ریسک های اقتصادی و تورم بالا، بی ثباتی اقتصادی و نوسانات نرخ ارز، تامین مالی لیزینگ های بزرگ و عدم حمایت بانک ها از لیزینگ های غیرمصرفی از جمله دلایل عدم استقبال از لیزینگ در ایران است.

این استاد دانشگاه لندتک ها را یکی از ابزارهای مهم در فناوری های جدید مالی عنوان کرد و افزود: لندتک ها تاثیرات مهمی بر صنعت لیزینگ در دنیا دارند که این فناوری های نوین توانسته راههای جدید را برای فرآیند اعطای تسهیلات مالی به صورت سریع و کارآمد فراهم کند اما در ایران بانک مرکزی باید بتواند با اصلاح قوانین خود در مسیر نظارت بر آنها حرکتی سریعتر داشته باشد.

لیزینگ باعث افزایش تورم نمی شود

رئیس هیات مدیره انجمن لیزینگ ایران نیز با بیان اینکه این صنعت پیوند دهنده دو بازار عرضه و تقاضا به عنوان حلقه های مفقوده صنعت و مصرف هستند، گفت: لیزینگ هیچ گونه تورمی در کشور ایجاد نمی کند چون تسهیلات هدفمند بوده و باعث افزایش سطح زندگی مردم و مشتریان می شود و حتی اگر در کشور تورمی هم وجود داشته باشد، لیزینگ باعث افزایش تورم نمی شود.

روح الله جراحی با ارایه آماری از صنعت لیزینگ در جهانی افزود: حجم عملیات صنعت لیزینگ در سال ۲۰۲۲ حدود ۱.۱۵ میلیارد دلار بوده که در سال ۲۰۲۳ میلادی به ۱.۶۷۴ میلیارد دلار پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۴ به ۱.۸۵۰ رسید که در ایران مجموع دارایی های لیزینگ حدود ۴۰ همت است که معادل ۴۰۰ میلیون دلار بوده که حتی نیم درصد از بخش لیزینگ جهانی را هم در بر نمی گیرد.

وی تصریح کرد: حجم فعالیت صنعت لیزینگ در کشور بسیار کم است به شکلی که بدهی این صنعت حدود ۱۴ همت و حقوق مالکانه حدود ۱۲ همت و پرتفوی این صنعت در سال ۱۴۰۲، ۱۷ همت است که از نظر اشتغال زایی در صنعت خودرو حدود ۳۹ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ بوده است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ از نظر تامین مالی ۱۲ همت از سهامداران تامین شده است، گفت: پتانسیل شرکت های لیزینگ به دلیل نبود منابع مالی کافی، قوانین و مقررات، حضور غیرمجازها، عدم قابلیت استفاده از تکنولوژی، ناکافی

بودن دانش فنی، تقاضا محور بودن، فقدان استانداردهای بالای عملیاتی، فقدان مبانی حقوقی و قضایی که از جمله چالش های صنعت لیزینگ بوده، مغفول مانده است.

همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی با هدف بررسی چالش‌ها، ارایه راهکارهای عملی و ارتقای جایگاه صنعت لیزینگ در اقتصاد کشور، پنج محور کلیدی شامل تنظیم‌گری و قوانین، فضای کسب‌ وکار، تأمین مالی، تحول دیجیتال و استانداردهای مدیریتی برگزار شد و در این رویداد به بررسی وضعیت کنونی و آینده صنعت لیزینگ با هدف ارائه راهکارهای عملی برای حل چالش‌ها و بهره‌گیری از فرصت‌های موجود پرداخته شد.

کد خبر 80011

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =