نقش موثر کاهش ناترازی بانک‌ها بر روند نزولی پایه پولی

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی گفت: یکی از عوامل مهمی که به افت نرخ رشد پایه پولی کمک کرد، کاهش ناترازی شبکه بانکی است.

به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز، مجید افشاری‌راد در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه بنا بر آمار بانک مرکزی نرخ رشد پایه پولی بهبود یافته است، افزود: مجموع دارایی‌ها و بدهی‌های بانک مرکزی پایه پولی را تشکیل می‌دهد، بنابراین اگر کاهشی در منابع بانک مرکزی روی دهد، منجر به کاهش نرخ رشد پایه پولی می‌شود. البته کاهش بدهی‌های بانک مرکزی نیز منجر به کاهش پایه پولی خواهد شد.

وی بیان کرد: در این رابطه بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد دوازده ماهه پایه پولی که در آبان ۱۴۰۲ در کانال ۳۸.۲ درصد قرار داشت، در آبان‌ماه ۱۴۰۳ به ۲۰.۷ درصد کاهش یافت.

وی اظهار داشت: با کاهش پایه پولی این انتظار به وجود می‌آید که بانک مرکزی سیاست انقباضی پولی را در پیش گرفته باشد که این سیاست موجب کاهش تقاضای کل می‌شود. یعنی بانک مرکزی میزان تقاضای کل را در اقتصاد کاهش داد که این موضوع به کاهش سطح عمومی قیمت‌ها منجر می‌شود و در نتیجه نرخ تورم نیز عقب‌نشینی خواهد کرد.

وی افزود: یکی از عوامل مهمی که به افت نرخ رشد پایه پولی کمک کرد، کاهش ناترازی شبکه بانکی است.

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه مجموع مصارف و مخارج بانک مرکزی پایه پولی را تشکیل می‌دهد، گفت: مجموع مصارف و مخارج بانک مرکزی منجر به تشکیل پول پر قدرت می‌شود، بنابراین زمانی که ناترازی بانک‌ها به طور کل از بین رفت، نرخ رشد پایه پولی هم روند کاهنده بیشتری را طی خواهد کرد.

افشاری راد در پایان تاکید کرد: کنترل پایه پولی و کنترل نقدینگی بر قیمت کالاها و خدمات داخلی اثر می‌گذارد و هرچقدر که پایه پولی بیشتر کاهش یابد، قدرت رقابت پذیری کالاهای داخلی نسبت به کالاهای خارجی نیز بیشتر می‌شود.

کد خبر 79920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 8 =