به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز، ولیالله فاطمی اردکانی در گفتوگویی، ابتدا به نگرانیهای خود درباره جایگاه نهاد تنظیمگر مبارزه با پولشویی اشاره و تصریح کرد: قوانین ضد پولشویی و ضد تروریسم در سطح جهانی بسیار سختگیرانه هستند و کشورها باید با جدیت بیشتری در برابر این جرایم اقدام کنند.
وی درباره عملکرد بانک مرکزی در حوزه های مختلف اقتصادی نیز گفت: این نهاد باید از منظر بازار پول و تأثیرات آن بر سرمایهگذاری، واردات، صادرات و کلیه زمینههای اقتصادی کشور مراقبت کند.
به عقیده وی، بانک مرکزی میتواند با اتخاذ یک رویکرد پیشگیرانه و با شجاعت در سیاستگذاری، از بروز بحرانها جلوگیری کند و به جای واکنش در برابر تهدیدها، از طریق پیشبینی و برنامهریزی دقیق، مشکلات را قبل از وقوع رفع کند.
فاطمی اردکانی درباره سیاستهای جدید بانک مرکزی در حوزه رمزارزها، گفت: متمرکز کردن نظارت بر رمزارزها در بانک مرکزی بهویژه با توجه به چالشهای امنیتی و تهدیدات موجود، امری ضروری است. این موضوع باید بهطور جدی و با شفافیت در نظر گرفته شود تا بتوان از بروز بحرانهای جدید جلوگیری کرد.
وی به اهمیت الزام هویتسنجی برای کاربران درگاههای پرداخت رمزارزی اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورها این الزام از ابتدا وجود دارد، اما در ایران به دلیل عدم برنامهریزی صحیح، اکنون که این بازار به حجم بزرگی رسیده، با مشکلاتی مانند مقاومت پلتفرمها و کاربران مواجه هستیم.
فاطمی اردکانی با اعلام مخالفت شدید نسبت به انتقادهایی که برخی نمایندگان درباره نظارت بانک مرکزی بر دادههای کاربران رمزارز دارند، اظهار داشت: هرگونه فعالیتی که بر بازار پول، نرخ تورم و نظام بانکی کشور تأثیر بگذارد، باید تحت رصد و نظارت بانک مرکزی و وزارت دارایی قرار گیرد.
وی بر این نکته تأکید کرد که بانک مرکزی باید از تمام تراکنشها آگاهی داشته باشد تا بتواند از هرگونه تهدید نسبت به نظام مالی جلوگیری کند.
وی درباره مشکلات عمده اقتصادی و تورم در کشور گفت: مردم برای حفظ ارزش داراییهایشان ممکن است به بازار طلا یا رمزارزها روی آورند، اما بانک مرکزی باید نظارت دقیقی بر این بازارها داشته باشد تا از بروز حبابهای اقتصادی و از بین رفتن دارایی مردم جلوگیری کند.
فاطمی اردکانی بر لزوم اتخاذ رویکرد پیشگیرانه و تنظیمگری شفاف در بازارهای مالی تأکید کرد و افزود: هرگونه کوتاهی در این زمینه، میتواند بحرانهای اقتصادی جدیدی را برای کشور به همراه داشته باشد.
نظر شما