ایران دهمین کشور از نظر ظرفیت تولید برق است

صنعت برق ایران که در سال ۱۳۵۷ ظرفیت تولید ۷ هزار مگاوات برق داشت، اکنون به ظرفیت ۹۴ هزار و ۸۴۶ مگاوات دست یافته که منجر شده نام کشورمان به عنوان دهمین کشور جهان از منظر ظرفیت تولید برق بدرخشد.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز،‌ صنعت برق ایران در طول ۴۶ سال گذشته دستاوردهای کم نظیری از خود بر جای نهاده است؛ طبق اعلام بهروز مرادی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی راهبردی وزارت نیرو ، ظرفیت نیروگاهی جهان از سال ۱۳۵۷ تا سال گذشته، ۴.۵ برابر و در ایران ۱۳ برابر افزایش یافته است به طوری که تولید برق در جهان ۳.۴ برابر و در ایران ۲۲ برابر شده است.

وی با یادآوری اینکه صنعت آب و برق به عنوان صنعتی زیربنایی و زیرساخت‌های بنیادی، نقش عمده‌ای در رشد و ارتقای فنی و اقتصادی کشور دارد، افزود: رشد اقتصادی در برنامه پیشرفت پنج ساله، مستلزم امکان تامین پایدار آب و برق برای همه بخش‌های مصرف کننده و به ویژه صنایع و کشاورزی است.

مرادی ادامه داد: این در حالی است که صنعت آب و برق یکی از سرمایه‌های برترین صنایع کشور است و برای دستیابی به اهداف یاد شده و توجه به روش‌های جلب حمایت و مشارکت سرمایه گذار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که از جمله می توان به IDB، فاینانس، یوزانس، اکو و بانک جهانی اشاره کرد.

مدیرکل دفتر راهبردی وزارت نیرو درباره دستاوردهای صنعت برق از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز نیز گفت: افزایش ظرفیت تولید برق و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر را می‌توان از جمله این دستاوردها برشمرد.

مرادی خاطرنشان کرد: ظرفیت نصب شده کل نیروگاه‌های تجدیدپذیر شامل نیروگاه‌های برق آبی در سال ۱۳۵۷ برابر با ۱۸۰۴ مگاوات بوده است که این عدد امسال به ۱۳ هزار و ۷۰۰ مگاوات رسیده است.

وی ادامه داد: تا بهمن سال ۱۴۰۳، ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر (خورشیدی، بادی و زیست‌توده و آبی کوچک) به بیش از ۱۵۴۴ مگاوات رسیده است؛ پروژه‌هایی مانند نیروگاه خورشیدی اردکان با ظرفیت ۱۰ مگاوات و نیروگاه بادی منجیل از جمله نمونه‌های موفق هستند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی راهبردی وزارت نیرو گفت: در حوزه برق‌رسانی به روستاها در سال ۱۳۵۷ تعداد ۴۳۶۷ روستا از نعمت برق برخوردار بودند که با اقدامات جهادی و توسعه‌ای تعداد روستاهایی که از برق پایدار برخوردار شدند به ۵۸ هزار و ۸۲۹ روستا رسید.

مرادی افزود: ظرفیت نیروگاهی جهان از سال ۱۳۵۷ تا سال گذشته، ۴.۵ برابر و در ایران ۱۳ برابر افزایش یافته است. همچنین در همین بازه زمانی تولید برق در جهان ۳.۴ برابر و در ایران ۲۲ برابر شده است.

وی به رویکردهای وزارت نیرو در حوزه آب و برق اشاره و خاطرنشان کرد: اصلاح اقتصاد و بهبود فضای کسب و کار در صنعت جهت جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی، ایجاد تحول اساسی در سمت مصرف و تقاضا بابت همکاری مشترکان در بخش‌های مختلف مصرف شامل خانگی و صنایع، تامین آب و برق مطمئن و با کیفیت به میزان الگوی مصرف برای همه مشترکان، تامین آب و برق خارج از الگوی مصرف به صورت رقابتی، اتخاذ تمهیدات لازم جهت توسعه و احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و نیروگاه‌های خودتامین توسط صنایع، بازسازی شبکه‌های فرسوده، افزایش مبادلات برق، بازچرخانی آب و استفاده مجدد از پساب و آب دریا و ایجاد بازار مبادله آب‌های نامتعارف، جلوگیری از آلودگی آب‌ها و اصلاح تعرفه مشترکان بر اساس الگوی پلکانی از جمله این رویکردهاست.

کد خبر 79819

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 4 =