نقش مهم اصلاح ناترازی بانکی در مهار رشد نقدینگی و تورم/ سیاست‌های کنترلی بانک مرکزی نتیجه‌بخش است

یک کارشناس اقتصادی گفت: کنترل رشد نقدینگی در میان‌مدت و بلندمدت اثر خود را بر کاهش نرخ تورم نشان خواهد داد.

به گزارش روز جمعه اگزیم نیوز، حسین رضوی پور در گفت‌وگویی با اشاره به آمار بانک مرکزی مبنی بر کاهش رشد دوازده‌ماهه پایه پولی در آبان‌ماه ۱۴۰۳ به ۲۰.۷ درصد اظهار داشت: این میزان در مقایسه با آبان ۱۴۰۲ به میزان ۱۷.۵ واحد درصد کاهش یافته و این در حالی است که رشد نقدینگی نیز روند کاهنده را طی می‌کند.

وی با اشاره به اثرات کاهش نرخ رشد نقدینگی بر اقتصاد، افزود: برخی از عواملی که موجب تورم می‌شوند بر تقاضا اثر می‌گذارند، یعنی با افزایش تقاضا تورم افزایش می‌یابد. عامل دیگر تورم با عرضه کالاها روی می‌دهد یعنی بر قیمت کالاها اثر می‌گذارد و موجب افزایش تورم می‌شود.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: کنترل رشد نقدینگی بر عامل اول تورم یعنی بر تقاضا اثر می‌گذارد، البته اثر کنترل نقدینگی در میان‌مدت و در بلندمدت مشاهده خواهد شد؛ بنابراین باید بدانیم که کنترل نقدینگی اثر آنی بر کاهش قیمت کالاها ندارد.

وی ادامه داد: عواملی که بر انتظارات اثرگذار است، بر تورم نیز اثر دارد، بنابراین کنترل رشد نقدینگی در بلندمدت و در میان‌مدت اثر خود را بر کاهش نرخ تورم نشان خواهد داد.

رضوی‌پور گفت: عواملی که عنوان شد بر تقاضا اثرگذار است و عوامل دیگر مانند تکانه‌های ارزی که قیمت تمام شده کالاها را افزایش می‌دهند، بر سمت عرضه ایجاد تورم می‌کنند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: مهار رشد نقدینگی یکی از گلوگاه‌های اصلی برای کنترل تورم است، اما به لحاظ تاکتیکی این موضوع به تنهایی اثر زیادی بر کاهش تورم ندارد، بلکه باید سایر سیاست‌های دولت به نحوی باشد که بتواند تکانه‌های ارزی به عنوان لنگر گاه اسمی تورم مهار شود.

رضوی پور با تاکید براینکه بانک مرکزی اقدامات خوبی برای مهار رشد نقدینگی انجام داده است، اظهار کرد: به طور خاص بخشنامه‌های بانک مرکزی موجب شده تا کنترل بهتری بر عملکرد بانک‌ها داشته باشد به نحوی که خلق پول بانک‌ها را کاهش داد و این موضوع موجب مهار رشد نقدینگی شد.

به گفته وی، چند بانک دچار ناترازی عمیقی هستند و هرچه سریع‌تر باید تکلیف آنها مشخص شود؛ چراکه این موضوع به کاهش شدید رشد نقدینگی کمک شایانی خواهد کرد.

این کارشناس اقتصادی در پایان تاکید کرد: با تداوم سیاست‌های کنترلی بانک مرکزی می‌توان امیدوار بود نحوه مدیریت بانک‌هایی که دچار بحران هستند، اصلاح شود تا در میان‌مدت از بحران بانکی خارج شویم؛ بعد از آن نیز در بلندمدت شاهد مهار رشد نقدینگی خواهیم بود و در نهایت تورم تحت کنترل کامل بانک مرکزی در می‌آید.

کد خبر 79562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 5 =