وزیر نیرو: آورد آبی کشور به کمتر از ۳۸۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است

وزیر نیرو با یادآوری اینکه در سال های گذشته کل آورد آبی کشور بیش از ۴۰۰ میلیارد متر مکعب بود که ۱۳۰ میلیارد آن را روان‌آب تشکیل می داد، گفت:‌ اکنون وضعیت به گونه ای شده که این میزان به کمتر از ۳۸۰ میلیارد متر مکعب رسیده است.

به گزارش اگزیم نیوز، عباس علی آبادی روز شنبه در جریان بازدید از بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب، تأسیسات و آب و فاضلاب در جمع خبرنگاران افزود: سال های گذشته کل آورد آبی کشور بیش از ۴۰۰ میلیارد متر مکعب بود که ۱۳۰ میلیارد آن روان آب می شد ولی اکنون وضعیت به گونه‌ای شده که این میزان به کمتر از ۳۸۰ میلیارد متر مکعب رسیده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۵۰ میلیارد مترمکعب بدهی به آبخوان ها داریم و سالانه سه تا چهار میلیارد مترمکعب به این عدد اضافه می شود، راهکار فعلی برای مدیریت منابع آب را صرفه جویی دانست و تاکید کرد که باید به سمت روش‌هایی برویم که بهره‌وری بیشتری ایجاد کند.

وی با یادآوری اینکه صرفه‌جویی در مصرف آب می تواند جلوی فرونشست‌ها را نیز بگیرد، اظهار داشت: نگرانی فعلی این است که با پدیده فرونشست‌، دیگر آبخوان ها توانایی نگهداری و ذخیره سازی آب را ندارند و وضعیت بدتر می شود بنابر این باید به سمت روش های جدید زندگی یعنی مصرف آب کمتر در بخش های خانگی، کشاورزی و صنعت رفت.

وضعیت آب کشور در شرایط خوبی قرار ندارد

وزیر نیرو درباره آخرین وضعیت منابع آبی کشور گفت: ما در کشور پر آبی نیستیم و همین امر سبب شده وضعیت آبی مناسبی از نظر منابع آبی نداشته باشیم.

علی آبادی از تلاش برای تدوین قوانین جدی و سازوکارهای موثر خبر داد و گفت: برخورد با مشترکان بدمصرف آب به جد دنبال می شود؛ با ابزار سازی ها و تدوین قوانین مناسب برخورد با مشترکان بهتر و جامع تر صورت خواهد گرفت.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه در تابستان سال آینده قطع آب رخ ندهد، اظهار داشت: در تدارک هستیم ابزارهای لازم برای مشترکان بد مصرف ایجاد کنیم.

۱۴ طرح وزارت نیرو برای رفع ناترازی برق

وی درباره ناترازی برق و راهکار وزارت نیرو برای رفع آن نیز گفت: مشکلات این وزارتخانه در حوزه آب بیش از برق است زیرا در مورد آب باید بدانیم چه میزان از آن سهم طبیعت است ولی برق را می توانیم از روش‌های تجدیدپذیر تامین کنیم و در این رابطه برنامه های مفصلی در وزارت نیرو در دست اقدام است و ۱۴ پروژه داریم که در برخی از آنها به پیشرفت قابل قبولی رسیده ایم و باید به کمک مردم به این پروژه ها شتاب بیشتری بدهیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه اگر به همین روال حرکت کنیم با همکاری مردم و وزارت نفت وضعیت در زمستان سال آینده کاملا نرمال خواهد بود، افزود: اگر همه برنامه هایی که در سمت تولید و مصرف داریم به نتیجه برسد، تابستان آینده بهتر خواهد بود و در سال ۱۴۰۵ به وضعیت نرمال و استاندارد خواهیم رسید البته متاسفانه برخی در کشور بدمصرف هستند اما ما روش‌هایی برای کنترل آنها در دستور کار داریم.

علی آبادی با تاکید بر اینکه بدمصرف ها باید روش مصرف خود را اصلاح کنند، اظهار داشت:‌ کسانی که برق را به صورت غیرقانونی، غیرمجاز و رمزارز مصرف می‌کنند، باید بدانند با آنها برخورد خواهد شد و اکنون ما خود را برای شناسایی و برخورد با آنها تجهیز می‌کنیم.

وی افزایش تولید را یکی از رویکردهای این وزارتخانه برای تامین برق عنوان کرد و افزود: سعی ما این است که از حدود کمتر از ۱۰۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی امسال برق بیشتری دریافت کنیم، اگرچه ناچاریم تعمیرات در برخی نیروگاههایی که وابسته به سوخت مصرفی هستند به تاخیر بیندازیم و نیروگاههای ناتمام را تکمیل کنیم

وی ارتقا نیروگاهها را یکی دیگر از اقدامات برای جبران ناترازی برق عنوان کرد و افزود: با همکاری بخش خصوصی در توسعه تجدیدپذیرها توفیق‌های خوبی خواهیم داشت.

علی آبادی یادآور شد: همه اقدامات صورت گرفته برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر در سال‌های گذشته شامل ۱۳۰۰ مگاوات بوده که آن را به ۱۵۰۰ مگاوات رساندیم و امیدواریم تا پایان سال از عدد ۱۸۰۰ مگاوات تا ۲ هزار مگاوات عبور کنیم.

بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب، تاسیسات آب و فاضلاب که از سوم بهمن در محل دایمی نمایشگاههای بین المللی تهران آغاز بکار کرده بود، امروز به کار خود پایان می دهد.

کد خبر 79404

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 3 =