به گزارش اگزیم نیوز، احمد میدری پنجشنبه در نشست شورای اداری شهرستان های آبادان، شادگان و کارون که در سالن جلسات فرمانداری ویژه آبادان برگزار شد، اظهار داشت: پتروشیمی آبادان بعد از جنگ تحمیلی و بازسازی تا سال ۸۵ جزو سودآورترین شرکتها بود و تا سال ۹۰ سودآوری خوبی داشت اما اکنون همه سودآوری پتروشیمی به زیان تبدیل شده و این شرکت هر ماه یکهزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای پرداخت حقوق از سازمان بازنشستگی دریافت میکند.
وی با بیان اینکه زیان انباشته شده در پتروشیمی آبادان ۳ همت است، گفت: اکنون ارزش یک تن صادرات محصولات ما حدود ۵۰۰ دلار است در صورتی که ۱۰ سال پیش ارزش این محصولات تولیدی۷۰۰ دلار بود.
وی یا بیان اینکه پتروشیمی آبادان اکنون در دریافت مواد اولیه از پالایشگاه مشکل دارد، گفت: مدیران پتروشیمی، وزارت نفت و کارشناسان هلدینگ خلیج فارس برای واگذاری پتروشیمی آبادان به این هلدینگ به توافق رسیدند.
آغاز روند اجرایی واگذاری پتروشیمی آبادان به هلدینگ خلیج فارس
میدری با بیان اینکه وزیر نفت گروهی را مشخص کرده تا از شنبه آینده فرآیند واگذاری پتروشیمی آبادان به هلدینگ خلیج فارس اجرایی شود، درباره استخدامهای بی روبه در پتروشیمی آبادان اظهار داشت: این مجتمع تولیدی وقتی در سال ۸۴ سودآور بود ۴۰۰ پرسنل داشت ولی امروز بیش از یک هزار پرسنل دارد که یکی از عوامل ورشکستگی آن، انجام پرداختی ها به این تعداد نیروی کار است.
وی پتروشیمی آبادان را یکی از محورهای اقتصاد این شهرستان ذکر و اضافه کرد: بخشی از موضوعات در واقع منابع مالی است و باید پیگیری شود تا میزان تولید افزایش یابد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی از تشکیل گروهی برای توسعه گردشگری در خرمشهر در ماه گذشته و رایزنی با طرف عراقی خبر داد و افزود: استان خوزستان در بودجههای عمرانی معمولا جزو چهار استان اول کشور است و معمولا منابع مالی که تزریق می شود در این استان به درستی مورد استفاده قرار نمی گیرد.
وی گفت: تاسیسات دریایی خرمشهر یکی از عوامل رونق خرمشهر است و زمانی پنج هزار پرسنل داشت ولی اکنون کمتر از ۵۰۰ نیرو دارد، برخی عوامل سبب کاهش رونق آن شده است.
وی اظهار داشت: کارتهای بازرگانی شرکتها را پیگیری میکنیم تا به همین مناطق بیاید، همچنین انتقال دفاتر مالیاتی را پیگیری میکنیم. شرکتهای اقتصادی خوزستان به گونهای باید اداره شوند که زمینه برای احداث و راه اندازی شرکتهای بیشتر فراهم باشد.
سهم یک درصد درآمد نفت به استان خوزستان اختصاص یابد
نماینده مردم اهواز و کارون در مجلس شورای اسلامی از دولت درخواست کرد اختصاص یک درصد از درآمد نفت به استان خوزستان را اجرایی کند.
مجتبی یوسفی در نشست شورای اداری شهرستانهای آبادان، شادگان و کارون اظهار کرد: پایه دفاع از ایران مقتدر و اسلامی در جنگ تحمیلی مردم شهرهای آبادان و خرمشهر و عشایر غیور هستند.
وی گفت: در خصوص اجرای همسان سازی پرداخت حقوق به بازنشستگی صحبت شده ولی سهم سازمان تامین اجتماعی و تعهداتی که دارند به سختی انجام میشود.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پروژههای کلان خوزستان، بیان کرد: اکنون مشکل آب شرب در خوزستان وجود دارد و باید یک و نیم همت اعتبار تخصیص داده شود تا طرحهای آب شرب روستایی در این استان تکمیل شود.
یوسفی با بیان اینکه مشکلات درمان در خوزستان جدی است، گفت: همه چیز در خوزستان با سایر استانها تفاوت دارد و با وجود چند دانشگاه علوم پزشکی اما خروجی مطلوب حاصل نمیشود.
وی بیان کرد: فقط یکهزار کیلومتر راههای خوزستان دو خطه است و برای اصلاح این جادهها ۴۰ هزار میلیارد ریال قیر رایگان باید اختصاص یابد.
واگذاری پتروشیمی آبادان به هلدینگ خلیج فارس تسریع شود
نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی همچنین در این نشست گفت: تسریع در واگذاری پتروشیمی آبادان به هلدینگ خلیج فارس تنها راه نجات این شرکت و عدم ورشکستگی آن است.
جلیل مختار افزود: بر اساس مذاکرات صورت گرفته و تفاهم نامه امضا شده بین تاپیکو و هلدینگ خلیج فارس، یکی از تصمیمات بزرگ و سازنده برای بهبود وضعیت حاکمیت شرکتی در صنعت پتروشیمی آغاز شده است.
وی اظهار کرد: این تصمیم مهم که در راستای تکمیل زنجیره ارزش افزوده در صنعت پتروشیمی کشور اتخاذ شده، نویدبخش آیندهای روشن برای این واحد صنعتی در استان خوزستان است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: این تصمیم گامی مهم در جهت تحقق استراتژی برد - برد در توسعه پایدار صنعت پتروشیمی کشور است.
مختار با اشاره به اختصاص اعتبار ۲۹ همتی دولت به رفع مشکلات خوزستان بیان کرد: این اعتبار برای استان بسیار ناچیز است و انتظار میرود دولت نگاه ویژهتری به این استان داشته باشد.
وی اظهار کرد: قرار نگرفتن مصوبه توسعه فاضلاب آبادان و خرمشهر در سفر رئیس جمهور از نکات قابل بحث است زیرا مهمترین مشکل زیرساختی این ۲ شهر مساله شبکه فرسوده فاضلاب است.
مختار با بیان اینکه خطر برگشت آب شور خلیج فارس به بهمنشیر وجود دارد گفت: ضرورت احداث سد در انتهای اروند میتواند مانع برگشت آب به رودخانه بهمنشیر شود.
وی افزود: برای جلوگیری از پیشروی آب شور دریا به آبهای شیرین رودخانهها باید برنامه احداث سدهای مختلف در آبادان اجرایی شود تا بتوان از شرایط کنونی که مردم با آن مواجه هستند، جلوگیری کند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: کلنگزنی احداث سدهای پاییندست و بالادست بهمنشیر و کارون در سالها پیش آغاز شد ولی به دلیل اینکه احداث این سدها زمانبر است به منظور جلوگیری از ورود آب شور دریا به کارون و بهمنشیر، احداث بندهای موقت در شهرستان شود.
وی در ادامه خواستار استقلال پالایشگاه ایرانول آبادان شد و اظهار کرد: استقلال این شرکت زمینه توسعه شرکت، احیا و تولید روغن مرغوب را در پی خواهد داشت.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی خواستار استقرار گمرک در مبادی آبادان و خرمشهر شد و افزود: گمرک در مبادی ورودی و خروجی شهرهای آبادان و خرمشهر مستقر شود تا مردم این ۲ شهر از مزیت مناطق آزاد بهرهمند شوند.
مختار با تاکید بر حق مردم آبادان و خرمشهر برای برخورداری از معافیتهای پرداخت حق ورودی کالای اساسی و مسافری به این ۲ شهر بیان کرد: مستقر نشدن گمرک در مبادی ورودی این شهرها باعث شده رونق اقتصادی و گردشگری در منطقه کم رنگ شود، عدم استقرار گمرک باعث شده کالا از این منطقه به شهرهای دیگر قاچاق شود.
مسعود پزشکیان رییس جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه در چهارمین سفر استانی دولت به همراه جمعی از اعضای هیات دولت وارد استان خوزستان شد.
سفر استانی رییس جمهور به همراه این تعداد از اعضای هیات دولت تاکنون بی سابقه بوده و این موضوع نشان دهنده اهتمام ویژه دولت برای توسعه، عمران و آبادانی خوزستان است.
نظر شما