افزایش مصرف ۴۰ میلیون مترمکعبی گاز در کشور

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: روز (دوشنبه) ۸۷۲ میلیون مترمکعب گاز در کشور تولید و انتقال داده شد که این رقم در روز مشابه سال گذشته ۸۳۳ میلیون مترمکعب بوده است.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز از وزارت نفت، پیمان خضرایی در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه انتقال این حجم از گاز نیاز به زیرساخت هایی دارد که یکی از آنها ۹۴ ایستگاه تقویت فشار است تا گاز تولیدی را به خانه های همه مردم برساند، خاطرنشان کرد: کار شرکت انتقال گاز از میادین گازی و استخراج و تصفیه اولیه شروع شده و تا استان های مصرف کننده ادامه می یابد.

وی طول خطوط انتقال گاز این شرکت را ۴۰ هزار و ۶۶ کیلومتر در سایزها و فشار قوی برشمرد و گفت: گاز تولیدی از ۲۰ نقطه که ۱۳ نقطه آن منطقه پارس جنوبی است تحویل گرفته و با فشارافزایی در نقاط مختلف به سراسر کشور می رسانیم.

وی با بیان اینکه ۷۴ درصد انرژی کشور گاز است و ۷۰ درصد از گاز تولیدی کشور در شمال به مصرف می رسد، اظهار داشت: شرکت انتقال گاز در ۹۴ ایستگاه تقویت فشار با ۳۴۸ کمپرسور و تربوکمپرسور فشار را افزایش می دهد تا به مبادی مصرف برساند.

وی گفت: ۳۴ درصد از گاز تولیدی در بخش نیروگاهی، ۳۴ درصد بخش صنعتی، ۲۵ درصد خانگی و ۴درصد سوخت سی.ان.جی و ۳ درصد مصارف خاص به مصرف می رسد.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه مدیریت مصرف درستی در کشور نداریم زیرا انرژی به دلیل ارزانی دلسوزانه مصرف نمی شود، افزود: این افزایش بی رویه مصرف گاز سبب می شود تاسیسات بیشتر در مدار تولید بمانند و همین امر سبب آسیب دیدن بیشتر آنها شود. سال گذشته ۱۸۹ کمپرسور و توربوکمپرسور در مدار قرار گرفت تا گاز را به شمال کشور برساند که امسال این رقم به ۲۰۵ عدد افزایش یافته که نشان از آسیب بیشتر این تجهیزات است.

وی توان هر کمپرسور را معادل یک فاز پارس جنوبی که این حجم از فعالیت آسیب بیشتری به همراه خواهد داشت، دانست و اضافه کرد: کاهش ۲ درجه ای مصرف کمک خواهد کرد عمر تاسیسات بیشتر شود.

وی افزود: یکصد روز گذشته و در دولت چهاردهم قابلیت بکارگیری تاسیسات از ۵۰ به ۶۱.۴ درصد افزایش یافت که رشد۱۳.۷ رانشان می دهد. همچنین قابلیت اطمینان از ۹۶.۳ به ۹۷.۶ درصد افزایش یافته است.

خضرایی گفت: ایستگاه‌های تقویت فشار از ۹۰ به ۹۴ ایستگاه افزایش یافته است، ۳۳۳ توربین گازی به ۳۴۸ توربین گازی و خطوط لوله از ۳۹ هزار و ۱۰۰ کیلومتر به ۴۰ هزار و ۶۶ کیلومتر رسیده است.

کد خبر 78971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 1 =