به گزارش اگزیم نیوز، «پیمان فلسفی» امروز (سه شنبه) در همایش هفته ملی پژوهش و فناوری که در محل سازمان تحقیقات، آموزش و فناوری (تات) برگزار شد با بیان اینکه اهمیت نقش پژوهش و فناوری بر کسی پوشیده نیست، افزود: در برنامه هفتم توسعه مقرر شده به رشد هشت درصدی اقتصاد برسیم که سهم بخش کشاورزی از آن ۵.۵ درصد است، البته که این رقم باید بیشتر شود زیرا در خیلی زمان ها بخش کشاورزی باعث نجات رشد اقتصاد کشور شده است.
وی اظهار داشت: در برخی دوره ها کشور رشد منفی اقتصادی داشته که رشد کشاورزی تراز منفی را مثبت کرده است.
وی با بیان اینکه کشاورزی زمینه ساز استقلال است و محوریت کشاورزی در امنیت غذایی و امنیت ملی نقش بی بدیلی دارد، تصریح کرد: اکنون تاکید بر محوریت کشاورزی در مجلس شورای اسلامی شروع شده است.
فلسفی با اشاره به اینکه خودکفایی و رهایی از وابستگی ارزی با اولویت قرار دادن کشاورزی و صنعتی شدن امکان پذیر است، گفت: طی ۶ ماهه گذشته رشد اقتصادی سه درصد بوده است که اکنون باید بخش کشاورزی به داد رشد اقتصادی برسد تا به رشد هشت درصد برسیم.
تخصیص یک درصدی اعتبارات دولتی و غیردولتی به پژوهش بخش کشاورزی
وی گفت: در بودجه سال ۱۴۰۴، مجلس شورای اسلامی سعی کرده تا به سمت حمایت از کشاورزی گام بردارد؛ بنابراین چند پیشنهاد در بودجه اضافه شد که به تقویت اعتبارات این بخش کمک خواهد کرد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه اعضای کمیسیون کشاورزی تخصیص سه درصدی اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی از سهم دولت برای توسعه طرح های کشاورزی و زیربنایی را پیشنهاد داده اند، افزود: ۵۰ هزار میلیارد تومان کمک به صندوق توسعه ملی برای افزایش تخصیص اعتبار داده شده در قالب تسهیلات به بخش کشاورزی، پیش بینی شده است.
وی درباره تخصیص یک درصد از سهم عوارض واردات غذا و نهادههای کشاورزی، گفت: ۱۱ میلیارد یورو برای واردات کالاهای اساسی لحاظ شده است.
فلسفی اظهارداشت: همچنین سازمان ها و موسسات دولتی و غیردولتی مکلفند یک درصد از اعتبارات خود را در پژوهش هزینه کنند.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نمایشگاه دانش بنیان ها فرصت خوبی برای تجاری سازی در بخش کشاورزی است، تصریح کرد: سهم اعتبارات کشاورزی در بودجه عمومی کشور سال گذشته ۱.۵ درصد بوده که باید این رقم جبران شود تا محوریت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور جا بیفتد.
نظر شما