رشد ۸ درصدی اقتصاد به طور قطع امکان‌پذیر است

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق گفت: رشد ۸ درصدی اقتصاد با فراهم کردن امور زیربنایی، دیپلماسی اقتصادی و الزامات عمومی امکان‌پذیر است.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، "یحیی آل اسحاق" میانگین نرخ رشد اقتصادی کشورمان در چهار سال اخیر را ۴,۵ درصد عنوان و تصریح کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نرخ رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۳ را ۲.۵ درصد و برای سال ۱۴۰۴ هم رشد ۲.۹ درصدی را پیش‌بینی کرده است.
وی با اشاره به دو رویکرد درمورد هدف‌گذاری نرخ رشد ۸ درصدی اقتصاد گفت: رویکرد اول این است که این عدد با اذعان به محدودیت‌ها هدف‌گذاری شده تا مسئولان همه تلاش خود را انجام دهند و رویکرد دوم هم این است که ۵,۲ درصد از این نرخ رشد مربوط به تولید و سرمایه‌گذاری و ۲.۸ درصد هم مربوط به بهره‌وری است. مشکلات اقتصادی با خواهش و تنبیه و زور حل نمی‌شود زیرا ادبیات و الزامات خاص خود را دارد.
وزیر اسبق بازرگانی معتقد است رشد ۵.۲ درصدی سرمایه‌گذاری و تولید زمانی تحقق پیدا می‌کند که فضا برای فعالان اقتصادی قابل‌پیش‌بینی باشد، قوانین و مقررات موجود برای سرمایه‌گذاران اعتمادبخش باشد و تأمین مالی برای سرمایه‌ گذاری نیز انجام شود.
وی برقراری تعامل لازم بین دولت و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی حداقل برای یک دوره چهارساله و عملی‌شدن تعهدات دولت را نیز از دیگر الزامات تحقق رشد ۵,۲ درصدی سرمایه‌گذاری و تولید عنوان کرد.
آل اسحاق با بیان اینکه تحقق رشد ۲,۸ درصدی بهره‌وری نیز نیازمند تربیت نیروی انسانی حرفه‌ای از نظر علمی و فنی است، گفت: علاوه بر نیروی انسانی متخصص، باید فناوری‌ها و دانش لازم را به دست بیاوریم، قوانین و مقررات امور را تسهیل کنند و سیاست‌های ارزی و مالیات‌ها و بیمه برای تولیدکنندگان روشن و راهگشا باشد.
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق تأکید کرد: حاکمیت باید امور زیربنایی، دیپلماسی اقتصادی و الزامات عمومی برای رشد ۸ درصدی اقتصاد را فراهم کند وگرنه با زور و تنبیه و خواهش و التماس هیچ کاری پیش نمی‌رود.
وی رشد اقتصادی ۸ درصد را به طور قطعی امکان‌پذیر دانست و با اشاره به شروط آن گفت: ما در حال حاضر از نظر آورده‌ها و بنیان‌های اقتصادی بر اساس شاخص‌های روز دنیا وضعیت خوبی داریم و از نیروی انسانی متخصص، امکانات اقتصادی، موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب، منابع مالی و فضای مناسب اقتصادی نیز برخوردار هستیم؛ اما مشکل اصلی بحث استراتژی، راهبردها و برخورد ما با اقتصاد است.
آل اسحاق اضافه کرد: اگر با اقتصاد با ابزارها و راهبردها و اقتضائات خاص خودش عمل نشود و رویکرد دولتی به اقتصاد حاکم باشد مسلماً اقتصاد هم شکل طبیعی خود را از دست خواهد داد و از چرخه تعادل خارج می‌شود.

کد خبر 77852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 11 =