به گزارش اگزیم نیوز، کریس اسکینر روز دوشنبه در آیین افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت با بیان اینکه برای فعالان حوزه نظام بانکی نباید آینده مثل یک راز باشد و باید بدانیم که به کجا میرویم، اظهار کرد: البته طبیعتا بخشی از آن به دلیل شرایط متغیر اقتصادی و سیاسی مثل بحرانها و روسای جمهور جدید در آمریکا و پاندمیها و غیره راز است؛ اما یک سری منطقها هم در این میان وجود دارد.
وی افزود: تغییرات زیاد فناوری مانند هوشمصنوعی که در حال رخ دادن است، قطعا نظام پرداختها را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد. من در سال ۲۰۱۴ به ایران پیشنهاد کردم که برای عبور از تحریمها، روی کریپتوها سرمایه گذاری کند.
اسکینر گفت: در حال حاضر فینتکها بانکها را بلعیدهاند و در آینده دیگر بانک فیزیکی وجود نخواهد داشت و به صورت تمرکززداییشده عملخواهد کرد. بیل گیتس می گوید: «ما نیاز به بانکداری داریم، اما به بانک دیگر نه»
صاحبنظر حوزه فینتک اظهار داشت: فقط بانکها هستند که کار بانکداری انجام میدهند که درست است، اما چه بخواهیم و چه نخواهیم باید آن را به صورت دیجیتالی انجام بدهند که تقریبا هم انجام شده است. فینتکها بانکها را خواهند بلعید و تراکنشهای آنها به ۲۶۰۰۰ میلیارد دلار خواهد میرسد.
وی افزود: فینتکها در ایران رشد بسیار خوبی را داشتهاند. به خاطر دارم که در سال ۲۰۱۴ کلا مقدار اندکی استارتاپ در حوزه فینتک وجود داشت، اما ظرف سه سال گذشته، گروهی انبوه و بزرگ از این شرکتها ایجاد شده است و بسیار هم موفق هستند. نوجوانان امروزه در حال تغییر چشمانداز صنعت مالی هستند مانند شرکتهای stripe و revolut و ... که بنیانگذاران آنها حدودا ۲۰ ساله هستند.
اسکینر گفت: فینتکها نه فقط در بانکها بلکه در هر موسسه مالی و غیرمالی میتواند مورد استفاده قرار بگیرند. حتی شرکت اپل در این زمینه در حال کار کردن است که خدمات مالی ارائه کند. بانکها بانکداری میکنند، اما لازم نیست دیگر بانکها نظامهای پرداخت داشته باشند بلکه این وظیفه میتواند به شرکتها و بخش خصوصی منتقل شود.
وی ادامه داد: در جمعه سیاه سال ۲۰۲۴ تنها در یک روز ۱۵۶ میلیارد دلار خرید از علی بابا انجام شد. ۹۷ درصد سفارشها ظرف چهار روز تحویل داده شد که یک تجربه بینظیر و برای اولین بار در تاریخ است. تنها در یک روز ۵۴۴ هزار فروش در هر ثانیه رخ داده یعنی ۱۰ برابر بیشتر از تراکنشهایی که ویزا و مستر کارت انجام میدهند.
این صاحبنظر حوزه فینتک تاکید کرد: کرونا نقش مهمی در توسعه خدمات بانکداری دیجیتال داشته است و ما را به سمت توسعه فناوریهای نوین در زمینه بانکداری و پرداخت سوق داده است. امروزه بانکها از نظر فیزیکی باید از دنیا محو شوند و حتی محو نیز شدهاند. در عصر جدید افراد در بانکهای موجود در متاورس سپردهگذاری میکنند و اگر پولی را در یک بانک متاورسی بگذارید، حتی میتوانید هر وقت که بخواهید این پول را از خودپردازهای متاورس دریافت کنید و این در حالیست که این بانک اصلا در دنیای ما وجود ندارد بلکه در دنیای موازی است.
وی با بیان اینکه باید به هوش مصنوعی اهمیت داد و اگر به آن توجه نکنیم و فکر کنیم که با نشستن در آینده میتوانیم از آن بهرهمند شویم، در آینده هوش مصنوعی ما را خواهد بلعید و از بین خواهد برد، افزود: بانکها در آینده در لحظه عمل میکنند و هیچگونه زمان انتظاری برای ارائه خدمات آنها وجود ندارد و آنها میتوانند تمام خدمات را به انسان از زندگی تا مرگ ارائه کنند.
اسکینر اظهار کرد: بانکهای آینده با فینتکها کار میکنند و دیگر نیازی نیست که یک بانک بزرگ باشد که از فینتکها استفاده کند و حتی بانکهای کوچک و حتی افراد نیز میتوانند از آن استفاده کنند. باید خودمان را با شرایط سازگار کنیم؛ چراکه بر اساس قانون داروین قویترها یا بزرگترها باقی نمیمانند بلکه آنهایی که میتوانند خود را با شرایط تطبیق دهند، باقی خواهند ماند.
نظر شما