به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز از شرکت ملی نفت، «حمید بورد» با حضور در آیین افتتاح بخشی از مجموعه آموزشی دانشکده مهندسی نفت و زمین انرژی و راه اندازی آزمایشگاه مرجع فرآیندهای لایه شکافی انرژی پاسارگاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، افزود: شرکت ملی نفت ایران این آمادگی را دارد که میدان های پنج تا ۱۰ هزار بشکهای را با مدل های متفاوت قراردادی در اختیار آنها قرار دهد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، نفت را کالایی استراتژیک و پیشران اقتصاد کشور برشمرد و افزود: با وجود توسعه انرژیهای نو، حداقل تا سال ۲۰۵۰ از نفت به عنوان یک کالای استراتژیک نام برده خواهد شد؛ از این رو مهم است که در حوزه های اکتشاف، استخراج و تولید بتوانیم هزینه ها را کاهش دهیم.
معاون وزیر نفت با اشاره به ارتباط و تعامل دوسویه دانشگاه صنعتی امیرکبیر و صنعت نفت از گذشته های دور، خاطرنشانکرد: این آمادگی در مجموعه نفت وجود دارد که فعالیت های جدی تری در تعامل با دانشگاه ها و مراکز علمی انجام دهد.
استفاده از فناوری لایه شکافی برای احیای چاه های نفت
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به افتتاح آزمایشگاه مرجع فرآیندهای لایه شکافی و موضوع Fracturing (شکست هیدرولیکی) و اهمیت بالای آن برای صنعت نفت، افزود: از آنجایی که میدان های نفتی ایران پیچیدگی ها و تنوع خاص خود را دارند، استفاده از این روش می تواند کمک بسیار شایانی در افزایش تولید و کم کردن هزینه ها داشته باشد.
بورد، استفاده از روش لایه شکافی برای احیای چاه های نفت را یک موضوع به روز در صنعت نفت خواند و گفت: هم اکنون در برخی از کشور ها مانند آمریکا و برزیل از این شیوه استفاده می شود و مورد استقبال است؛ همچنانکه ما نیز پیش تر از این روش برای احیای برخی چاه ها استفاده کرده ایم.
وی، معدل ضریب بازیافت میدان های کشور را حدود ۲۷ درصد دانست و ادامهداد: با انجام چنین عملیات هایی می توانیم حدود یک تا ۲ درصد معدل ضریب بازیافت را افزایش دهیم و ارزش افزوده فوق العاده ای ایجاد کنیم.
در ادامه آیین افتتاح، «علیرضا رهایی» رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: امروز برای همه مسئولان کشور اهمیت به مسائل علمی در پیشبرد اهداف کشور اثبات شده و از گذشته بحث توسعه صنعت دانش بنیان در میان مدیران شرکت ملی نفت ایران وجود داشته و اساسا تاسیس دانشکده نفت در دانشگاه ها نیز از همین اندیشه نشات گرفته است.
وی افزود: حدود ۲۰ سال گذشته صنعت نفت وابستگی زیادی به تجهیزات و کالاهای خارجی داشت؛ این در حالی است که اکنون با همکاری صنعت نفت و دانشگاه بخش مهمی از این کالاها از سوی مراکز علمی تامین می شود.
رهایی، ضمن قدردانی از توجه شرکت ملی نفت ایران به مجموعه دانشگاه ها و مراکز علمی ادامهداد: هم اکنون اجرای طرح های مختلف علمی و صنعتی در دستور کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که از میان آنها می توان به مطالعات دو میدان نفتی «الوند» و «دارخوین» به عنوان نمونه بارزی از ارتباط دانشگاه و صنعت نفت اشاره کرد.
آزمایشگاه تخصصی طراحی فرآیندهای لایه شکافی انرژی پاسارگاد در دانشگاه امیرکبیر، گامی اساسی برای دستیابی به دانش فنی و فناوریهای بومی در حوزه لایه شکافی است که امکان بومیسازی این فناوری مهم را فراهم میکند و به عنوان بستری برای انجام تحقیقات علمی و عملی در کنار صنعت، از توانایی ارتقای فناوری و افزایش دانش فنی کشور در این حوزه برخوردار است.
نظر شما