به گزارش اگزیم نیوز، حمید راشدی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از ظرفیت ایجاد شده در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل در دیدار با اعضای هیات مدیره این مرکز اظهار کرد: از سامانه پرتو دهی با هدف افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی، ایمنی مواد غذایی و امنیت آن بهره گیری می شود و با توجه به توانمندی و ظرفیت بالایی که شهرستان آمل در بخش کشاورزی با خصوص تولید برنج دارد انتقال این سامانه به عنوان نمونه در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بررسی شد.
وی افزود: با فرایند و تجهیزاتی که در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران وجود دارد سامانه پرتودهی به ماشین آلات این مرکز اضافه خواهد شد و برنجهایی که سورتینگ آن انجام شده پیش از بسته بندی توسط اشعه گاما پرتودهی عبور داده و پس از آن بسته بندی نهایی خواهد شد.
معاون سازمان انرژی اتمی و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها، گفت: این فرایند باعث مدت زمان ماندگاری برنج از یکسال به بیش از پنج سال خواهد رسید.
راشدی تصریح کرد: مزیت دیگر برنج پرتودهی شده علاوه بر تضمین سلامت و امنیت غذایی برای مصرف داخلی، شرایط رقابت برابر در بازارهای جهانی را نیز خواهد داشت.
وی با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی ایران برای انتقال سامانه تجهیزاتی پرتودهی به مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران آمادگی کامل را دارد ابراز امیدواری کرد: با فراهم شدن شرایط مالی برای این مرکز و خدمات بزرگی که پرتودهی برای محصولات کشاورزی به خصوص برنج مازندران خواهد شد و مسئولان کشوری و استانی نیز با حمایت و پشتیبانی از این مرکز اقدام فوری انجام دهند.
راشدی در توضیح اینکه پرتودهی یک روشی که از حدود ۷۰ سال گذشته تاکنون در انحصار چند کشور صنعتی دنیا در حال استفاده است، ادامه داد: خوشبختانه این دانش هستهای از حدود ۲۰ سال گذشته تاکنون در سازمان انرژی هستهای ایران نیز در حال استفاده است.
وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت محدودی که در سازمان انرژی اتمی برای این سامانه وجود دارد به دستور رئیس سازمان و سیاستهای دولت این سامانه در کشور توسعه داده خواهد شد.
این مقام مسوول ابراز امیدواری کرد که با استفاده از ظرفیت پرتودهی در حوزههای دیگر و قابل انجام در کشور، بتوان هم در افزایش محصول و ماندگاری و سلامت آن توسعه داد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
نظر شما