استفاده از ریال دیجیتال برای دور زدن تحریم‌ها/ با هوش مصنوعی نظارت هوشمندتر خواهیم داشت

مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک گفت: به دنبال استفاده از ریال دیجیتال برای دور زدن تحریم‌ها و توکنایز کردن دارایی‌ها هستیم.

به گزارش اگزیم نیوز، توکنیزه کردن (Tokenization) یا توکنایز دارایی، فرآیند جایگزینی داده‌های حساس (مانند یک شماره حساب بانکی) است که تمام اطلاعات ضروری را بدون به خطر انداختن امنیت آنها حفظ می‌کند و در حقیقت توکن‌ سازی نوعی رمزگ

علیرضا ماهیار روز یکشنبه در نشست خبری یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت اظهار داشت: نقطه عطف همایش امسال این است که در سال اول دولت وفاق ملی برگزار می‌شود و می‌طلبد که شرکت‌ها در نمایشگاه شرکت کنند و در کارگاه‌هایی که برگزار می‌شود، ایده‌هایی را همراستا با سیاست‌های کلی نظام، راهبردهای دولت چهاردهم و برنامه پنج ساله پیشرفت کشور ببینیم.
وی با بیان اینکه توجه به فناوری‌های مالی می‌تواند زمینه تغییرات گسترده‌ای را در ارائه خدمات به مردم به همراه داشته باشد، افزود: امروزه بانک‌ها در زندگی روزمره مردم حضور دارند و از سوی دیگر شعبات حضوری بانک‌ها کمتر شده و از طرفی نیز ضریب نفوذ تلفن همراه بیش از ۱۲۰ درصد است. براین اساس مدیریت دارایی‌ها، مدیریت نقدینگی و خدمات حوزه مالی مثل بیمه و سایر حوزه‌ها به تلفن‌های همراه منتقل شده است. این فناوری‌ها کمک می‌کند که دنیای متفاوتی برای مشتریان شبکه بانکی رقم بخورد.
وی معتقد است: هرسال شاهد بکارگیری فناوری‌های جدیدی هستیم که خدمات شبکه بانکی را ارتقا می‌دهند لذا در حوزه هوش مصنوعی مسائلی نظیر یادگیری ماشین، کلان داده‌ها، استفاده از الگوهای هوشمند در نظارت فناورانه و سایر مسائل شبکه بانکی و نظام پرداخت کشور موثر است.
مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک تصریح کرد: در سال‌های گذشته بسیاری از موضوعات معطوف به استفاده از هوش مصنوعی شده است و با توجه به اینکه در حوزه بانکی و نظام پرداخت داده‌های تمیزی داریم، می‌توانیم نظارت هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی را به نحو آسان‌تر و بهتری داشته باشیم.
ماهیار یادآور شد: در استفاده از ریال دیجیتال نیز اقداماتی را در نظر داریم که کارایی آن افزایش پیدا کند البته در حال حاضر زیرساخت‌های بیشتر برای پرداخت خرد فراهم شده است، اما استفاده از ریال دیجیتال برای دور زدن تحریم‌ها، استفاده از توکنایز کردن دارایی‌ها و سایر مزایای ریال دیجیتال را در نظر داریم.
وی افزود: بیش از ۵۰ درصد تراکنش‌های خرد ما از نوع تراکنش‌های خرد و بسیار خرد است. استفاده از سامانه پل و ابزار پل‌پی و بحث کیف پول نیز باید یک زیرساخت فنی برای آن در نظر گرفته می‌شد که ریال دیجیتال می‌تواند بستر مناسبی برای این موارد باشد.
مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک عنوان کرد: ریال دیجیتال چند چالش دارد. اول اینکه باید بدانیم از آن می‌خواهیم برای پرداخت‌های داخل کشور استفاده یا از آن برای پرداخت‌ها و تبادلات بین‌المللی استفاده کنیم.
وی گفت: در استفاده از ریال دیجیتال برای تبادلات بین‌المللی بحث نرخ، زیرساخت‌ها، ورود و خروج پول و بسیاری از موارد دیگر بسیار مهم است که باید آنها را در نظر داشته باشیم.
ماهیار در پایان تاکید کرد: در وهله اول از ریال دیجیتال می‌توانیم برای پرداخت‌های خردی که حجم بالایی دارد و هزینه بالایی به شبکه بانکی تحمیل می‌کند، استفاده کنیم.

کد خبر 77552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 1 =