از وزارت نفت، «محسن پاکنژاد» با بیان اینکه ذخایر نیروگاهی را با حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه پارسال تحویل گرفتیم، افزود: اکنون تمهیداتی برای افزایش تولید پالایشگاهها در حوزه سوخت گازوئیل اندیشیدهایم تا بتوانیم کاهش ذخایر در این مقطع زمانی را جبران کنیم.
وی درباره اینکه آیا میتوان انتظار داشت امسال با قطعی گاز نیروگاهها و صنایع مواجه نشویم، خاطرنشانکرد: ناترازی به معنای پیشیگرفتن مصرف از تولید است. بخش مهمی از راهکارهای رفع ناترازی مربوط به بهینهسازی مصرف و مدیریت تقاضا است و بخش دیگری هم به افزایش تولید ارتباط دارد.
وزیر نفت اضافهکرد: ناترازی در حوزه انرژی در یک فرایند زمانی کوتاهمدت ایجاد نشده است، بهطور طبیعی رفع کامل ناترازی نیز مستلزم تمهیداتی است که اجرای آنها زمانبر خواهد بود، اما همکاران بنده در صنعت نفت همه تلاش خود را خواهند کرد تا با کمترین چالش از این شرایط عبور کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران هم قبلا گفته بود: در ابتدای شهریور ۱۴۰۳ حجم ذخایر نفتگاز نیروگاهها ۴۳ درصد و نفتکوره ۲۳ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال (۱۴۰۲) کاهش یافته است.
«کرامت ویسکرمی» افزود: نفتگاز تحویلی به نیروگاهها امسال در شهریور ۳۲ درصد و در مهر ۲۷.۵ درصد افزایش یافته است.
وی خاطرنشانکرد: سطح ذخایر سوخت مایع تابعی از مصرف است و مدیریت مصرف سوخت باید در همه بخشهای خانگی و صنایع هم اتفاق بیفتد.
ویسکرمی گفت: شهریور امسال مقدار تولید سوخت مایع نسبت به شهریور سال گذشته ۲ درصد افزایش یافت، این امر در شرایطی اتفاق افتاده که روزانه بهطور میانگین ۱۳۳ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه حجم نفتگاز تولیدی در مهر و آبان ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه پارسال، ۶ درصد افزایشی بوده است، اظهار داشت: مقدار نفتگاز تحویلی به نیروگاهها در شهریور ۳۲ درصد، در مهر ۲۷.۵ درصد و در آبان نیز ۴۲.۶ درصد افزایش یافته است.
ویس کرمی با بیان اینکه مقدار تحویل نفتگاز نیروگاهها از ابتدای ۱۴۰۳ تا روز ۱۲ آبان با میانگین روزانه ۲۵ میلیون لیتر، ۲۳ درصد افزایش یافته است، اضافهکرد: در شهریور امسال مقدار نفتکوره تحویلی به نیروگاهها ۷۵ درصد افزایش یافته که این مقدار افزایش از ابتدای سال ۳۸ درصد افزایش داشته است.
نظر شما