به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز از وزارت جهاد کشاورزی، سعدالله منصوری با اشاره به این که رویه خرید کلزا نسبت به سالهای گذشته تغییر کرده است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی برنامهای را تدوین کرد تا شرکتهای واردات کننده دانههای روغنی، کنجاله و روغن، خرید داخل را هم انجام دهند.
مجری طرح خودکفایی دانههای روغنی اظهار داشت: خرید دانه روغنی کلزا اکنون توسط بخش خصوصی در حال انجام است، میزان پرداختی برای حدود ۱۰۰ هزار تن به صورت کامل انجام شده و مابقی نیز در حال اجرا است که امیدواریم بخش خصوصی مطالبات کلزاکاران را سریعتر پرداخت کند.
منصوری افزود: سطح برداشت کلزا در سال زراعی گذشته ۸۸ هزار هکتار با تولید نهایی ۱۳۸ هزار تن بود، اما تولید برداشت شده در سال جاری تاکنون ۲۴۰ هزار تن است که امیدواریم در پایان فصل برداشت، تولید کلزا از ۲۷۰ هزار تن عبور کند .
مجری طرح خودکفایی دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که در سال زراعی جاری سطح برداشت کلزا بالغ بر ۱۴۵ هزار هکتار است، افزود: تاکنون ۱۲۰ هزار هکتار در مناطق گرم برداشت شده است.
وی از استانهای گلستان و خوزستان به عنوان بیشترین تولیدکننده دانه روغنی کلزا نام برد و افزود: در سال زراعی آتی برای کشت بیش از ۲۵۰ هزار هکتار کلزا، بذر تامین شده است .
منصوری از افزایش تولید دانههای روغنی کاملینا و گلرنگ نیز نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: در سال زراعی جاری برای یک کیلو دانه کلزا ۳۵ هزار تومان تعیین قیمت شده است که امیدواریم با افزایش قیمتها در سال زراعی آینده، شاهد استقبال کشاورزان در کشت و افزایش تولید دانههای روغنی در کشور باشیم.
وی با بیان این که تناوب کشت یکی از دلایل تمرکز بر کشت کلزا است، گفت: تولید دانههای روغنی در کشور مبتنی بر کلزا، سویا، آفتابگردان، کنجد و گلرنگ است، کلزا، سویا و آفتابگردان گیاهانی هستند که موطن اصلی آنها خارج از کشور است یعنی به نوعی وارد کشور شدهاند، اما کنجد و گلرنگ گیاهانی هستند که موطن اصلی یا یکی از مراکز تنوع اولیه و ثانویه آنها، در کشور است و از این حیث ژنپلاسم یا مواد ژنتیکی قابل اتکا و غنی در کشور داریم که میتوانیم از آنها برای توسعه کشت این دو گیاه استفاده کنیم.
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به زراعت کلزا در فصل پاییز در تناوب با گندم، برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی و بیشترین اتکای ما بر مبنای توسعه کلزا و در تابستان بر توسعه گیاهان کم آببر استقرار یافته است.
نظر شما