اتصال شبکه برق ازبکستان به ترکمنستان و ایران امکان تبادل برق کشورهای منطقه را فراهم ساخت

وزیر نیرو در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای در قزاقستان از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صادرات خدمات فنی و مهندسی و همچنین تامین تجهیزات در بخش انرژی خبر داد و گفت: اتصال شبکه برق ازبکستان به ترکمنستان و سپس ایران امکان تبادل برق را برای کشورهای منطقه به خصوص در دوره اوج بار مصرف تابستان و زمستان فراهم می‌آورد.

به گزارش روز جمعه اگزیم نیوز از وزارت نیرو، علی اکبر محرابیان در حاشیه چهارمین نشست وزیران انرژی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در دیدار با محمود ژورابیک، وزیر انرژی ازبکستان ضمن تشکر از اهتمام رئیس جمهور این کشور نسبت به همکاری دو جانبه در حوزه انرژی برای گسترش همکاری بین دو کشور اعلام آمادگی کرد.
وی از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری‌ها به خصوص در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی و همچنین تامین تجهیزات حوزه انرژی به کشور ازبکستان خبر داد.
وزیر نیرو با بیان اینکه ازبکستان اقتصاد رو به رشدی دارد، از انرژی به عنوان مهمترین موضوع توسعه در این کشور یاد کرد.
محرابیان با اشاره به قابلیت‌های جمهوری اسلامی ایران در ساخت تجهیزات تولید، انتقال و توزیع برق خاطرنشان کرد: کارخانه‌های تولید تجهیزات در جمهوری اسلامی ایران با قیمت رقابت‌پذیر آمادگی همکاری با ازبکستان را دارند.
وی گفت: در صورت اتصال شبکه برق ازبکستان به شبکه برق ترکمنستان، امکان تبادل برق با ازبکستان و مدیریت اوج مصرف در تابستان و زمستان فراهم می‌شود.
در این دیدار همچنین محمود ژورابیک وزیر انرژی ازبکستان ضمن تسلیت شهادت رئیس جمهور ایران گفت: پس از سفر به ایران خواستار همکاری تنگاتنگ با ایران هستیم. با توجه به پیشنهاد همکاری با طرف ایرانی، تلاش داریم با همکاری‌های دوجانبه و پیوستن شبکه برق ازبکستان به شبکه برق ایران از طریق ترکمنستان بتوانیم اوج مصرف را در تابستان و زمستان مدیریت کنیم.
وی افزود: شبکه برق ما به شبکه ترکمنستان نزدیک شده و ٦٠ کیلومتر برای اتصال به شبکه برق ترکمنستان باقی‌مانده است تا از این طریق به قزاقزستان هم متصل شود.
محمود ژورابیک خاطرنشان کرد: بر اساس مذاکرات انجام شده، گام‌های مهمی برای توسعه روابط دو کشور برداشته شده است و طبق تاکید رئیس جمهور ازبکستان مقرر شد همکاری‌های گسترده‌ای در حوزه انرژی (برق و نفت)با شرکت‌های ایرانی انجام شود که بر این اساس تسریع درهمکاری‌ها ضرورت دارد.

سازمان همکاری شانگهای Shanghai Cooperation Organization (SCO) در سال ۱۹۹۶ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان با هدف برقرارکردن موازنه قدرت در برابر نفوذ آمریکا و ناتو به نام شانگهای ۵ پایه‌گذاری شد و بعد از پیوستن ازبکستان به آن، سازمان همکاری شانگهای نام گرفت. این سازمان در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ میلادی و دفتر مرکزی آن در چین تاسیس شد.

عضویت دائم ایران در بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ با حضور ریاست محترم جمهور در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان مورد پذیرش اعضای این سازمان قرار گرفت و یادداشت تعهدات عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای هم ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ توسط وزیر امور خارجه در نشست سران شانگهای در سمرقند امضا شد. ۹ کشور ایران، روسیه، چین، هند، پاکستان، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان و قرقیزستان عضو دائم این سازمان هستند.

کد خبر 74394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =