به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز، ایران جزو کشورهایی است که وابستگی شدید به درآمدهای نفتی دارد؛ تا جایی که برخی بر این عقیدهاند که اگر در چاههای نفت را ببندیم، وضعیت بهتری به لحاظ اقتصادی خواهیم داشت؛ بهزعم این دسته از کارشناسان، درآمدهای نفتی باعث شده که مالیات برایمان جنبه تزیینی داشته باشد و توجهی به اخذ مالیات حقه از همگان در گذشته نداشته باشیم.
دولت سیزدهم به ریاست شهید رئیسی تلاش کرد، شرایط را عوض کند و از وابستگی صرف کشور به درآمدهای نفتی بکاهد. واقعیت این است که درآمدهای حاصل از فروش نفت نمیتوانند منبع مطمئنی برای بودجهریزی باشند؛ زیرا درآمدهای این حوزه تحت تأثیر عواملی همچون نوسانات قیمت و تحریم قرار میگیرد و ممکن است کم و زیاد شود.
مسئله بعدی این است که منابع هیدروکربنی نفت و گاز جزو سرمایههای بین نسلی به شمار میروند و نباید از آنها برای امور جاری کشور بهره ببریم. بهزعم کارشناسان، این درآمدها باید در امور زیربنایی، توسعهای و عمرانی به کار بیفتند و از منابعی همچون درآمدهای مالیاتی برای اداره کشور استفاده کنیم.
دولت سیزدهم اقدامات بسیار خوبی در مورد مالیات ستانی انجام داد
نماینده سیرجان و بردسیر در مجلس دوازدهم شورای اسلامی در خصوص اقدامات دولت سیزدهم در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور که به افزایش درآمدها منجر شد و زمینه را برای افزایش ارائه خدمات به مردم به وجود آورد، اظهار داشت: دولت سیزدهم در حوزه مالیات ستانی اقدامات ارزندهای انجام داد؛ اگرچه در این روند چالشهایی برای دولت وجود داشت، اما اقدامات در راستای دریافت مالیات حقه از همگان و افزایش درآمدهای مالیاتی دولت ادامه پیدا کرد.
محمد معتمدیزاده ادامه داد: دولت سیزدهم به پشتوانه درآمدهای مالیاتی اقداماتی مانند رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال در مراکز آموزشی و پژوهشی دولتی را در دستور کار قرار داد. این نوع اقدامات در افزایش انگیزه خانوارها برای فرزندآوری اثرگذار است. این سرمایهگذاریها که از محل افزایش درآمدهای مالیاتی دولت تأمین مالی شده است، مثبت ارزیابی میشود.
نماینده سیرجان و بردسیر در مجلس گفت: پروژههایی مانند افتتاح بیمارستان فوقتخصصی کودکان بندرعباس اواخر سال گذشته به دست رئیس جمهور و افتتاح بزرگترین مرکز درمان ناباروری شرق کشور در مشهد در اردیبهشت ماه امسال با سیاستهای کلان کشور مبنی بر جوانی جمعیت همخوانی دارد. این سرمایهگذاریها در حوزه بهداشت و درمان که به پشتوانه درآمدهای مالیاتی محقق شدهاند، بسیار مفید هستند.
معتمدیزاده افزود: دریافت مالیات حقه از همگان میتواند اثر بالایی در بازتوزیع عادلانه ثروت در کشور و ایجاد عدالت اجتماعی داشته باشد. شغلهای درآمدزای زیادی در کشور وجود دارند که صاحبانشان سودهای کلان میبرند؛ تمرکز بر این مشاغل و دریافت مالیات حقه از آنها و به کار انداختن این درآمدها در بخشهای زیربنایی مانند بهداشت و درمان، آموزش و... فواید زیادی برای کشور دارد و به ایجاد عدالت اجتماعی منجر میشود.
بازتوزیع ثروت در کشور و ایجاد عدالت مالیاتی
وی تاکید کرد: حقوق و دستمزدبگیران که از سطح درآمدی بالایی برخوردار نیستند، به صورت مرتب هدف مالیات ستانی قرار میگیرند. مالیات قبل از واریز حقوق از درآمد این اقشار کسر میشود؛ در حالی که بسیاری از مشاغل پردرآمد مالیات حقه را نمیپردازند. اصلاح این روند و تمرکز بر مودیان بزرگ و پردرآمد که در دولت سیزدهم در دستور کار قرار داشت، به لحاظ بازتوزیع ثروت در کشور و ایجاد عدالت مالیاتی بسیار مفید خواهد بود.
این نماینده مجلس گفت: هر چقدر با استفاده از سامانههای هوشمند و نوین به سمت مالیات ستانی حقه از پردرآمدها حرکت کنیم، میتوانیم از اعمال فشار مالیاتی بر اقشار ضعیف کم کنیم. به نحوی که احتمالاً در آینده میتوانیم معافیت مالیاتی بالاتری برای کم درآمدها قائل شویم
معتمدیزاده افزود: اختصاص بخشی از درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداریها نیز اقدام درستی بود که در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت. به این ترتیب، بستر برای افزایش کیفیت ارائه خدمات به مردم مهیا شد و شاهد آبادانی بیشتر روستاها و شهرها بودیم.
وی گفت: دولت سیزدهم گامهای بلند و موثری در زمینه اصلاح نظام مالیاتی کشور برداشت و نتیجهاش به صورت افزایش درآمدهای مالیاتی دولت مشخص شد. نیاز است این روند در دولت بعدی ادامه یابد و شاهد هوشمند و عادلانهسازی حداکثری نظام مالیاتی کشور باشیم؛ همچنین مصرف مالیات برای مردم نیز در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت و به پشتوانه آن افزایش کیفیت ارائه خدمات بیمارستانی و درمانی نیز به مردم افزایش یافته است.
نظر شما