رحمان سعادت روز سه شنبه درباره عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم بهویژه در کاهش نرخ بیکاری و افزایش امید به تحقق عدالت اجتماعی اظهار داشت: عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم در ابعاد مختلف قابل بحث و بررس است اما یکی از موضوعات مهم مطالبه مردم از دولت بخصوص جوانان در موضوع اشتغالزایی است که به لحاظ تاثیرات اقتصادی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه شهید ابراهیم رئیسی در مقام رئیس جمهور مسئولیت مدیریت اقتصادی کشور را بر عهده داشتند؛ افزود: در بررسی کارنامه یک دولتمرد به مسائل زیادی از جمله اولویتهایی مثل کاهش نرخ تورم، کاهش نرخ بیکاری، تحقق عدالت اقتصادی و ضریب جینی توجه میشود.
سعادت در این باره خاطر نشان کرد: کاهش نرخ بیکاری و آمارهای مرتبط با اشتغالزایی در دولت سیزدهم از این جهت مهم است که کاهش بیکاری منجر به افزایش رفاه خانوار می شود. اشتغالزایی نیز به این خاطر بسیار مهم است که در صورت پایین بودن نرخ تورم اما نداشتن شغل و درآمد مشکلات اقتصادی خانوار به قوت خود باقی می ماند.
عضو هیات علمی دانشگاه سمنان یادآور شد: وقتی افراد خانوار که به سن حاضر شدن در شغلی رسیده اند مشغول کار شوند قطعا این موضوع منجر به خشنودی خانواده ها از عملکرد دولت می شود چرا که شاغل بودن چند فرد از اعضای خانواده درآمد زایی بیشتری دارد و نیازهای خانوار را تامین می کند.
این اقتصاددان یادآور شد: به دلایل متعدد بهویژه تشدید تحریمها و عدم ارتباط با کشورهای مختلف از جمله کشورهای همسایه و منطقه در دهه نود مشکلات اقتصادی افزایش یافت؛ موضوعی که منجر به صفر شدن رشد اقتصادی و کاهش درآمد و از دست رفتن قدرت خرید مردم شد؛ اما در سال های گذشته بخصوص در دولت شهید رئیسی شاهد رشد اقتصادی بودیم که به واسطه تغییر نگاه نسبت به تجارت خارجی با کشورهای همسایه و منطقه ایجاد شد.
وی درباره محاسن چنین دیدگاهی در عرصه اقتصاد گفت: رشد اقتصادی منجر به بهبود وضعیت تولید و افزایش اشتغال میشود. براساس آمارهای اعلام شده توسط صندوق بینالمللی پول ایران در دو؛ سه سال گذشته حدود ۵.۲ رشد اقتصادی داشته است؛ رشدی که ناشی از حمایت از کسب و کارها و بنگاه های اقتصادی است که متاسفانه در سال های گذشته یا از دور خارج شده بودند یا زیر ظرفیت لازم کار میکردند.
سعادت تصریح کرد: تعدیل نیروی کار به واسطه کاهش تولید در سالهای گذشته وضعیت معیشتی و مشاغل خانوارها را نامطلوب کرده بود؛ اما با روی کار آمدن دولت شهید رئیسی چند اقدام اساسی انجام شد که از جمله آنها میتوان به منع بانکها از بنگاهداری و مانع گذاشتن در برابر تعطیلی بنگاههای اقتصادی اشاره کرد.
این اقتصاددان در پایان تاکید کرد: رئیس جمهور فقید در این موضوع بسیار خوب عمل کردند و مانع تعطیلی و مصادره کارخانهها و بنگاههای تولیدی شدند. بی تردید این موضوع منجر به همکاری قابل توجه عوامل تولید با دولت در راستای افزایش تولید شد که در نوع خود بی نظیر است و کمک شایان توجهی به تحقق شعار سال کرد.
نظر شما