به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز از سازمان توسعه تجارت، کاوه دلیری با بیان اینکه موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و اندونزی حدود هشت سال مسکوت مانده بود و نیاز بود مذاکرات احیا شود، اظهار کرد: فرآیند احیای موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و اندونزی و تهیه لیست حدود یک سال طول کشید.
به گفته وی، در حال حاضر تشریفات قانونی اجرای این موافقتنامه در ایران طی شده و تحت عنوان لایحهای از سوی دولت به مجلس تقدیم و به تصویب نمایندگان مجلس رسیده است که این فرآیند قانونی تا اجرای کامل ادامه دارد.
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه بازار اندونزی ۲۷۰ میلیارد دلار واردات دارد که ایران کمتر از یک میلیارد دلار از آن سهم دارد، گفت: سعی شده با همین موافقتنامه برای محصولات ایرانی بازار ایجاد کنیم.
دلیری با بیان اینکه به طور کلی بیش از ۸۵ درصد از محصولاتی که صادر میکنیم مواد پایه نفتی است و بازار اندونزی هم مستثنی نیست، تصریح کرد: در این موافقتنامه کالاهایی که پتانسیل صادراتی دارند، ارزش افزوده بیشتری دارند و مورد نیاز اندونزی هستند هم دیده شده است.
وی گفت: ما سابقه صدور ربات جراح سینا به اندونزی را داریم، البته این نوع صادرات موردی است، اما نشان میدهد این توان وجود دارد؛ به طور کلی تولیدکنندگان باید خودشان را با استانداردها وقف دهند.
نظر شما