ریل گذاری مسیر خودکفایی کامل گندم برای سال آینده

وزارت جهاد کشاورزی طرحی را با همکاری ستاد اجرای فرمان امام(ره) اجرا می کند که مسیرخودکفایی کامل در تامین گندم را تسهیل می کند.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز، کشور در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۷.۵ و ۴.۵ میلیون تن گندم وارد کرد که حدود ۲ میلیارددلار ارز برای واردات پرداخت کرد با این پول می توان نیمی از گندم تولیدی کشور را خرید تضمینی کرد.

حال دولت پس از خودکفایی گندم نان که با خرید ۱۰.۵ میلیون تن گندم در سال ۱۴۰۲ محقق شد با «طرح جهش تولید در دیمزارها»خودکفایی کامل گندم در تمام بخش ها را دنبال می کند.

محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی می گوید با افزایش بهره‌وری در طرح جهش تولید در دیمزارها و مزارع آبی خودکفایی کامل گندم محقق می شود، این طرح امسال با همکاری ستاد اجرای فرمان امام ره در سطح ۵.۲ میلیون هکتار از اراضی دیم کشور اجرا می شود.

به گفته علیرضا مهاجر، معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی، طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور ۴ سال پیش آغاز شد و اکنون در ۴.۲ میلیون هکتار از زمین های دیم کشور اجرا می شود، در این مدت تولید غلات در این اراضی خشک و بی آب را تا ۴۰ درصد افزایش داده به طوری که از ۵ میلیون تن گندم تولید امسال اراضی دیم، ۱.۵ میلیون تن به ارزش ۲۳ هزار میلیارد ریال از محل اجرای این طرح بوده است.

این طرح در ۲۱ استان کشور و با مشارکت ۵۰۰ هزار کشاورز اجرا می شود.

کارشناس کشاورزی معتقد است با توسعه دیمکاری در سطح ۲۱ میلیون هکتار ظرفیت زمین دیم، امکان خودکفایی در ۵ محصول اساسی وجود دارد اگرچه میانگین بارش کشور ۲۳۳ میلی متر و پایین تر از حدنصاب لازم برای دیمکاری است اما تکنیک‌های ویژه شخم نزدن no tillage، اصلاح بذرهای مقاوم، به حداقل رساندن عملیات آماده سازی، بهره‌وری تولید در زمین های دیم را افزایش می‌دهد.

ابراهیم مرادزاده افزود: محصولات گندم، جو، ذرت، دانه‌های روغنی (کلزا، کنجد، گلرنگ) و حبوبات را می‌توانیم با کشت دیم تولید کنیم.

برخی مسئولان، خشکی و کم‌آبی را محدودیتی برای تولید دانسته و طرح نکاشت را ترویج می دهند.

کد خبر 71543

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 9 =