گشایش فصل جدید در مبادلات تجاری خراسان جنوبی و پاکستان

دیپلماسی اقتصادی دولت و تمرکز آن بر توسعه روابط با کشورهای همسایه سبب شده است تا مبادلات تجاری خراسان جنوبی با پاکستان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۰ درصد افزایش یابد.

به گزارش روز شنبه اگزیم نیوز، اتخاذ رویکرد جدید سیاسی با همسایگان بر محور تقویت مراودات تجاری از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته و دیدگاه آیت الله رئیسی نسبت به کشورهای همسایه، همراه با برقراری دوستی، همگرایی و برادری بوده که تاکنون نیز موثر واقع شده است.

دیدار رئیس جمهور با مقامات عالی پاکستان در ۲ سال اخیر منجر به گشایش‌های زیادی در روابط اقتصادی و تجاری دو کشور شده و فرصت‌های جدید را به وجود آورده است.

تجارت از طریق گمرک و بازارچه‌های مرزی ظرفیت بی‌نظیر برای صادرات و تحول منطقه محسوب می‌شود و کمک قابل توجهی به چرخه اقتصاد و تولید کشور می‌کند، تجارتی که در استان خراسان جنوبی با داشتن چهار بازارچه مرزی و گمرک رسمی ماهیرود و منطقه ویژه اقتصادی، ظرفیتی خاص است.

در حال حاضر ۳۰ تا ۳۵ درصد کل صادرات ایران به افغانستان از نظر ارزشی و بیش از ۵۰ درصد به لحاظ وزنی از طریق مرز ماهیرود خراسان جنوبی انجام می‌شود که امسال از نظر وزنی رشد ۴۴ درصدی دارد.

همچنین در هشت ماه امسال ۸۰۱ هزار و ۳۶۷ تن کالا به ارزش ۱۱۶ میلیون و ۸۰۸ هزار و ۳۲۲ دلار از گمرکات بیرجند، ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه ماهیرود (کالاهای تولیدی استان) به خارج از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ۸۱ درصد و از نظر وزن ۴۳ درصد افزایش یافته است.

۸۵ درصد کالاهای تولیدی صادراتی خراسان جنوبی راهی بازار افغانستان می‌شود و علاوه بر این کشور، پاکستان هم از جمله کشورهایی است که با جمعیت فراوان و در همسایگی ایران از بازارهای هدف به شمار می‌رود که مسئولان استان برای دستیابی به آن برنامه ریزی کرده‌اند.

این برنامه‌ریزی و استفاده از ظرفیت توسعه صادرات سبب شده تا در هشت ماه امسال صادرات کالاهای تولیدی خراسان جنوبی به پاکستان ۸۰ درصد افزایش یابد و فصل جدیدی در مبادلات تجاری این استان با همسایه شرقی رقم بخورد.

توسعه زیرساخت‌ها و بازارهای صادراتی

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی در این باره گفت: با پیگیری‌های مسئولان استان و انجام اقداماتی برای توسعه زیرساخت‌ها در مرز خراسان جنوبی، بازارهای صادراتی جدید در استان ایجاد شده‌ که یکی از این بازارها، پاکستان است.

محمد کوهگرد افزود: صادرات کالاهای تولیدی خراسان جنوبی به کشور پاکستان در سال جاری از نظر ارزش ۸۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

وی گفت: بیش از ۵۳ هزار و ۱۳۶ تن کالاهای تولیدی خراسان جنوبی به ارزش ۱۲ میلیون و ۸۱۲ هزار و ۴۳ دلار در هشت ماه امسال به کشور پاکستان صادر شده‌ که شامل اقلامی از جمله کاشی و سرامیک، شمش چدن، هیدروکربن سبک و سیمان بوده‌ است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: امیدواریم با ایجاد بازارهای صادراتی جدید از این پس روز به روز شاهد توسعه مبادلات مرزی با کشورهای همسایه در راستای توسعه اقتصادی استان باشیم.

صادرات به عراق و ترکمنستان

وی ادامه داد: همچنین در سال جاری شاهد توسعه صادرات کالاهای تولیدی استان به مقصد کشورهای عراق و ترکمنستان هستیم.

کوهگرد با اشاره به نقش موثر معرفی تولیدات استان در نمایشگاه‌های داخلی و بین المللی در زمینه افزایش صادرات گفت: این اقدام باعث ایجاد بازارهای صادراتی جدید می‌شود که مورد تاکید استاندار است و خروجی آن در آینده نزدیک ملموس خواهد بود.

وی اضافه کرد: در سال جاری ۱۲۰ میلیون دلار صادرات برای خراسان جنوبی هدف‌گذاری شده که تاکنون ۱۱۷ میلیون دلار محقق شده‌ است و با توجه به اینکه در حال حاضر تقریبا تعهد صادراتی استان محقق شده‌ تا پایان سال جاری عملکرد بالایی ثبت می‌شود.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی صادرات را یکی از مولفه‌های توسعه اقتصادی ذکر کرد و گفت: پیگیری‌ها و رایزنی مسئولان به ویژه استاندار، همراهی و هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی و کاهش زمان سنجی صادرات در خراسان جنوبی باعث افزایش ۸۱ درصدی صادرات کالا از استان به خارج کشور در سال جاری شده‌ است.

صادرات ۱۳ میلیون دلاری به پاکستان

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی هم گفت: در هشت ماه امسال حدود ۱۳ میلیون دلار کالا به پاکستان صادر شده‌ است.

علی صادقی با بیان اینکه صادرات کالاهای خراسان جنوبی به کشور پاکستان بازار جدیدی برای استان است افزود: تلاش ما این است که صادرات کالاهای تولیدی استان به تمامی کشورهای همسایه به خصوص پاکستان افزایش یابد.

وی تصریح کرد: دیپلماسی فعال اقتصادی دولت در راستای افزایش مبادلات مرزی با همسایگان و اقدامات انجام شده برای تسهیل صادرات نقش موثری در افزایش صادرات کالا به پاکستان داشته‌ است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: مسئولان متولی در استان همه توان خود را برای تسهیل صادرات کالا به کشورهای همسایه به کار گرفته‌اند به گونه‌ای که با رفع بروکراسی اداری حداقل تشریفات گمرکی را داریم.

وی افزود: با توجه به رویکرد دولت در راستای ایجاد بازارهای جدید صادراتی این موضوع را ما هم به جد در دستور کار خودمان قرار داده‌ایم و در حال حاضر بازارهای جدید صادراتی توسط بخش خصوصی استان با همراهی بخش دولتی ایجاد شده که به دنبال توسعه آن هستیم.

استقبال پاکستان از کالاهای تولیدی خراسان جنوبی

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: البته با توجه به معرفی کالاهای خراسان جنوبی، کشور پاکستان نیز از واردات کالاهای تولیدی استان در سال جاری استقبال کرده‌ است.

وی عنوان کرد: در سال جاری هدف صادراتی خراسان جنوبی ۱۲۰ میلیون دلار بوده که تاکنون ۱۱۷ میلیون دلار آن محقق شده و تلاش ما این است که فراتر از هدف‌گذاری عمل کنیم.

صادقی، تجارت خارجی و اقتصاد مرز را یکی از پیشران‌های اقتصادی و اولویت‌های توسعه اقتصادی خراسان جنوبی ذکر کرد و گفت: واردات و صادرات کالا در همه بخش‌های اقتصادی استان به ویژه معیشت مردم تاثیرگذار است که به دنبال توسعه آن هستیم.

وی با اشاره به افزایش مجموع صادرات خراسان جنوبی در هشت ماه امسال افزود: در این مدت ۸۰۱ هزار و ۳۶۷ تن کالاهای تولیدی استان به ارزش ۱۱۶ میلیون و ۸۰۸ هزار و ۳۲۲ دلار از گمرکات بیرجند، ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه ماهیرود به خارج از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ۸۱ درصد و از نظر وزن ۴۳ درصد افزایش یافته است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی درباره صادرات کالاهای اظهار شده در سایر گمرکات کشور و صادره از گمرک ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه‌های مرزی استان (صادرات ماده ۱۱۶) گفت: ۷۰۹ هزار و ۱۰۸ تن کالا به ارزش ۳۰۶ میلیون و ۷۶۴ هزار و ۳۶۶ دلار کالاهای تولیدی دیگر استان‌های کشور از طریق گمرکات خراسان جنوبی صادر شد.

وی بیان کرد: همچنین ۶ هزار و ۱۷۶ دستگاه کامیون در سال جاری از طریق گمرک رسمی ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شده که از نظر تعداد کامیون ۱۱۰ درصد و به لحاظ وزن ۸۸ درصد رشد داشته است.

خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است و این استان در شهرستان‌های سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه به طول ۳۳۱ کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.

فعال‌ترین مرز استان در سال‌های اخیر مرز ماهیرود شهرستان سربیشه بوده و سومین معبر رسمی ایران در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان است.

با توجه به اینکه خراسان جنوبی در ۲ کریدور اصلی کشور قرار گرفته و با ۶ استان کشور از جمله سیستان و بلوچستان همجوار است، یکی از مسیرهای امن برای ترانزیت و صادرات کالا به کشورهای همسایه محسوب می‌شود.

کد خبر 69402

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =