معاون وزیر صمت: مشکل ارزی لاستیک بارز را رفع کردیم

رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: با تلاش مستمر در این وزارتخانه مشکل ارزی لاستیک بارز را رفع کردیم که این موضوع به مرور تاثیر خود را در بازار تایر کشور نشان می‌دهد.

به گزارش اگزیم نیوز، حسین فرهیدزاده روز پنجشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان کرمان با بیان اینکه برخی مشکلات بازار ناشی از تحریم های ظالمانه بوده که بر بازار نیز اثر گذاشته است افزود: به موضوع لاستیک و کارخانه بارز که تولیدکننده مهم کشور است و بازار در اختیار این تولیدکننده قرار دارد، ورود کردیم.

وی اظهار داشت: متاسفانه بازار لاستیک چندی پیش به خاطر ندادن نهاده های تولیدی به علت مباحث ارزی دچار چالش هایی شد و این موضوع خیلی طولانی شده بود که اثر خود را در بازار و این کارخانه گذاشت اما این مشکل را برطرف کردیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اکنون تولید و تامین لاستیک بازار رو به جلو است و طی هفته های اخیر تولید این محصول افزایش پیدا کرده است ادامه داد: مطمئنا تا وضعیت مطلوب فاصله داریم، همکاران ما نباید شب ها راحت بخوابند و اگر جایی دیدند مردم ناراضی هستند باید تلاش خود را در آن بخش افزایش دهند.

تاثیر ثبات ارزی بر بازار ایران

فرهیدزاده عنوان کرد: بازار کشور ایران نسبت به ماه های گذشته به یک ثباتی دست یافته زیرا وضعیت معیشت و قیمت ها به صورت اختصاصی ارتباط مستقیمی با وضعیت کلان اقتصادی کشور دارد.

وی با بیان اینکه ثبات در حوزه ارزی کشور رخ داده اضافه کرد: البته نگاه ما این است که اصناف و تولیدی ها خودشان بازار را مدیریت کنند زیرا این بخش ها همان مردم هستند و گهگاهی افراد سودجود پیدا می شوند که ما به عنوان سیاست گذار بازرسی کشور به این حوزه ورود می کنیم.

رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: بر اساس ماده ۳۱ قانون نظام صنفی، عمده نظارت ها بر عهده اتحادیه و اصناف گذاشته شده و رویکرد دولت نیز همین موضوع است.

وی تصریح کرد: معتقدیم که بحث نظارت شدید و برخورد چکشی با اصناف خیلی درست نیست لذا گذاشتیم که اصناف و اتحادیه ها در این حوزه خود بازار را به دست بگیرند اما نظارت در مراحل بالاتر از جمله تولیدکنندگان و انبارها برعهده این سازمان است.

فرهیدزاده افزود: در این زمینه سامانه های جامع انبارها و تجارت را تقویت کردیم که رصد و نظارت از این طریق صورت می گیرد.

نمی‌گذاریم که در حق مردم اجحاف شود

رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: این سازمان حمایت حد واسط بین مصرف کننده و تولید کننده است و در این مسیر مراقبت می کنیم تا در حق مردم اجحافی نشود.

وی افزود: تولید کننده و مصرف کننده همواره در تقابلی هستند که باید تعادلی در این میان برقرار کنیم که به تولید و مصرف کشور اجحافی نشود.

فرهیدزاده ادامه داد: بحث قیمت گذاری را در این حوزه بررسی می کنیم و در این زمینه طبق مقررات و اساسنامه مجلس شورای اسلامی، هیات تصویب قیمت ها را داریم چ، براساس این ضوابط فعالیت می کنیم و صورت های مالی قیمت ها و سود متعارف در این بخش تعیین می شود.

وی یادآور شد: بر اساس ماده ۲۱ قانون الحاق، دولت موظف است که بگذارد عرضه و تقاضا، قیمت ها را در بازار مشخص کند و در مواقع ضروری مداخله کند بنابراین بحث قیمت گذاری در کالاهای اساسی و معیشت مردم پررنگ است، ضمن آنکه بررسی برخی از کالاهای حساس نیز زیر نظر دولت است.

فرهیدزاده با بیان اینکه تامین حاکمیت در حوزه های کالاهای اساسی و همچنین نظارت دولت سبب شده که دیگر سودهای کلانی در این حوزه وجود نداشته باشد افزود: ما به عنوان دستگاه حاکمیتی و زیرمجموعه وزارت صمت به صورت فرابخشی در موضوعات حوزه این وزارت و وزارت جهاد کشاورزی و حتی در حوزه خدمات و تعرفه هایی همچون آب، برق و هزینه انشعاب فعالیت و مراقبت می کنیم تا در حق مصرف کننده اجحافی نشود.

تخلفات بازار کرمان کمتر از میانگین کشور

معاون وزیر صمت گفت: در کرمان نباید از مقاومت و جهاد سخن بگوییم زیرا این استان حداقل برای ما معیار مقاومت و جهاد، استانی خوب و با مردم شریف است و حتی در کشف تخلفات استانی نیز پیشرو در کشور است.

وی افزود: تخلفات بازار را در این استان کمتر داریم بنابراین باید با تامین بهتر و تنظیم بازار به صورت جهادگونه فعالیت کنیم و در این زمینه شبانه روزی برای مردم در تلاش باشیم.

تخفیف به مصرف کننده

فرهیدزاده اضافه کرد: برخی طرح ها پس از چند وقت آثار خود را نشان می دهد و با توجه به درج قیمت تولید و مصرف، فاصله بین قیمت تولید کننده و مصرف کننده نیز قابل رصد است.

وی با بیان اینکه بحث قیمت تولید و مصرف کننده یکسری محاسن و معایب دارد عنوان کرد: عیب های این طرح، مقداری زنجیره تولید و توزیع را تحت تاثیر قرار داده، در واقع ما در زنجیره تامین عمده و خُرده فروش و شرکت پخش داریم ، روابط بین این افراد می توانستند سود یکدیگر را کم و زیاد کنند اما این فرایند بر قیمت مصرف کننده تاثیر زیادی نداشته است.

فرهیدزاده گفت: این بخش ها در تعامل با یکدیگر شاید می توانستند تخفیفی به مصرف کننده برسانند اما روند اجرایی این اتفاق در کشور افتاده و یکی از موضوعات روز سازمان است.

معاون وزیر صمت یادآور شد: کارگروه تخصصی زیرمجموعه ستاد تنظیم بازار در این حوزه کار کارشناسی انجام می دهد و یکی از این موضوعات این حوزه این است که روند درج قیمت تولید و مصرف کننده را رصد می کند و معتقدم که معایب و محاسن این طرح یک سال پس از اجرا باید بررسی شود و اگر معایب طرح بیش از محاسن آن بود، این طرح تعدیل شود و اگر روش بهتری داشتیم آن را به نحو احسن پیش ببریم.

وی در خصوص ضرورت توسعه صادرات نیز گفت: یک واحد تولیدی که بازار داخل را به دست می گیرد باید حتما به بازار خارج نیز توجه داشته باشد و توجه به این بازار در بعد سیاسی و اقتصادی برای کشور اهمیت دارد.

فرهید زاده ابراز داشت: منافع تجار در همبستگی سیاسی اثرگذار است، ضمن آنکه درآمد صادراتی کشور می تواند یارانه‌های های بیشتری به مردم بدهد و ما سعی داریم از لحظه تولید تا صادرات و واردات را رصد کنیم و این موضوع در مقطعی اتفاق افتاد اما بررسی جزء به جزء هزینه ای جدید را به مصرف کننده، تحمیل می‌کند.

کد خبر 69161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 10 =