به گزارش روز یکشنبه اگزیمنیوز، مجتبی شجاعی به تشریح گزارش وضعیت صادرات و واردات از گمرکات و بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان پرداخت و بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون مجموع کالاهای صادراتی از طریق گمرکات به ارزش ۹۱۲ میلیون دلار با وزن ۲ هزار و ۲۱۱ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش ۵۰ درصد و از نظر وزن۲۰درصد افزایش داشته است.
افزایش ارزش واردات کالا از گمرکات و بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
وی افزود: صادرات قطعی از گمرکات و بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان نیز در بازه زمانی ۶ماهه نخست سال به ارزش ۱۳۲ میلیون دلار و به وزن بیش از ۸۵۷ هزار تن تشکیل بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۴۳ درصد و از نظر وزن ۲۰ درصد افزایش را نشان میدهد .
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات استان در این مدت سیمان، کلینکر، زغالسنگ، زغال کک، گاز، کنسانتره سنگ، آهن، گاز، پودر رختشویی، میوه، سنگ نمک، کاشی و سایر محصولات کشاورزی بوده است.
وی تصریح کرد: این حجم از کالا به کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، عراق، چین، بنگلادش، آذربایجان، ارمنستان و روسیه صادر شده است.
شجاعی با اشاره به صادرات مربوط به ماده ۱۱۶ کالاهای اظهار شده در سایر گمرکات کشور، خروجی از گمرکات و بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: کالای صادر شده به ارزش ۷۸۰ میلیون دلار به وزن بیش از یک هزار و ۳۵۴ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۵۱ درصد و از نظر وزن نیز ۲۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی؛ عمده اقلام خروجی موضوع ۱۱۶ را گاز، قیر، سیمان، کاشی و سرامیک، سنگ تراورتن، هیدروکربن، آهن و فولاد، موادغذایی مجاز و ترهبار عنوان کرد.
کاهش وزن واردات کالا از گمرکات سیستان و بلوچستان
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به تشریح میزان واردات در بازه زمانی ۶ماهه نخست سال، گفت: کالاهای وارداتی در این مدت به ارزش ۸۷۲ میلیون دلار و به وزن ۸۲۸ هزار تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش هشت درصد افزایش، و از نظر وزن ۱۷ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی افزود: عمده اقلام وارداتی به سیستان و بلوچستان در این مدت شامل گندم، برنج، ذرت دامی، جو دامی، انبه، موز، کنجد، دام زنده، چای، پارچه، لوازمیدکی خودرو سواری، لاستیک اتومبیل سبکوسنگین و برخی اقلام مجاز دیگر بوده است.
شجاعی تأکید کرد: این اقلام بیشتر از کشورهای روسیه، پاکستان، فرانسه، آلمان، هند، برزیل، امارات متحده عربی، چین، تایلند، هلند، کنیا و افغانستان وارد شده است.
افزایش خدمات گمرکی و تشریفات مسافری
وی اشارهای به خدمات گمرکی و تشریفات مسافری کرد و افزود: در ۶ماهه سالجاری ۲۳ هزار و ۳۳۲ کامیون و تعداد ۱۸۰ واگن به وزن ۴۷۲ هزار تن شامل سیبزمینی، میوه، کنجد، گاز، برنج، گوگرد، ماش، لوازمیدکی مستعمل، کنجد، پارچه، ذرت، سنگ، خشکبار، ادویه، چای، سیگار و کانتینر خالی از طریق گمرکات میلک، میرجاوه و گمرک منطقه آزاد به کشورهای پاکستان، افغانستان، آذربایجان، ترکیه، هند، امارات، ارمنستان، قزاقستان، گرجستان و عراق ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۱۹ درصد افزایش داشته است.
نظر شما