به گزارش اگزیم نیوز، محمدرضا پورابراهیمی روز پنجشنبه در نودمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان افزود: اکنون تمام صادرکنندگان می توانند ارز را به واردات خودرو خود یا دیگران اختصاص دهند.
وی اظهار داشت: دولت در کمیته ارزی تصمیم های خیلی خوبی گرفته و زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی، صنایع دستی و دانش بنیان، خدمات فنی، مهندسی و صنایع خلاق را به نحوی فراهم کرده که دغدغه فعالان اقتصادی رفع می شود.
اخذ سود مرکب تخلف قانونی است
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با اشاره به پیشنهادهای کمیسیون اقتصادی در احکام بانکی برنامه هفتم توسعه گفت: بخش عمده این احکام در متن اصلاح قانون بانک مرکزی آمده است.
وی ادامه داد: تمام اصلاحات تصویب شده و فقط در سه تا چهار بند این قانون از جمله شورای فقهی و اختیارات تام بانک ها بین کمیسیون اقتصادی مجلس و شورای نگهبان اختلاف افتاده و ما بر نظر خود اصرار کردیم که این بندها برای تصویب به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت.
پورابراهیمی یادآور شد: ۲ ماه است که در مجمع بندهای همین اختلافات بحث می شود اما کار تقریبا تمام شده و اگر مشکلی پیش نیاید حداکثر تا پایان مهر قانون جدید بانک مرکزی که در آن تمامی احکام و اصلاحات می آید که در صورت تصویب، احکام دیگر کنار می روند.
وی افزود: قانون برنامه هفتم توسعه پنج ساله است اما ما در قانون دائمی اعلام کردیم که اخذ سود مرکب از تسهیلات خلاف و غیرشرعی است و دستگاه نظارتی با این تخلف برخورد می کند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در برنامه هفتم توسعه در زمینه لایحه دولت کار کردیم و در این زمینه سود مرکب از این قانون حذف شده است.
۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز پسته وارد کشور میشود
پورابراهیمی در ادامه با اشاره به همه مشکلات سال های گذشته در تولید و صادرات پسته گفت: امسال تولید پسته کشور ۲۲۰ هزار تن برآورد می شود و ۳۰ هزار تن در انبارها داریم که در مجموع ۲۵۰ هزار تن ظرفیت صادرات پسته امسال کشور است.
وی افزود: آمریکا ۶۰۰ هزار تن تولید پسته دارد لذا اگر صادرات این محصول را تسهیل نکنیم کشور دچار چالش می شود؛ صادرات این محصول ایران ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار واردات ارز به کشور دارد که بر اقتصاد تاثیر می گذارد.
پرداخت ۶۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به کشاورزان
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در نشست کمیسیون اقتصادی مجلس تصمیم های مهمی اخذ شد گفت: در این زمینه پرداخت ۶۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش مصوب شد که ۵۰ درصد در صندوق توسعه ملی و مابقی توسط بانک ها تامین اعتبار می شود.
وی یادآور شد: همچنین یک میلیارد دلار از سپرده ارزی صندوق توسعه ملی در بانک عامل به صادرات کشاورزی اختصاص یافت که این قراردادها از روز شنبه فعال می شوند.
این نماینده مجلس اضافه کرد: کارت های بازرگانی متوقف شده نیز توقف فعالیت بازرگانان را به همراه داشته و صادرات بعضا توسط افغانستانی ها و پاکستانی ها انجام می شود لذا ۶ ماه توقف فعالیت کارت های بازرگانی لغو می شود که این امر رقابتی ایجاد می کند و اثر این تصمیم ها را در قیمت پسته خواهیم داد.
پورابراهیمی عنوان کرد: با تشکیل ستاد عالی پسته و تکمیل تصمیم های مجلس می توانیم روند صادرات محصولات کشاورزی را تسهیل کنیم.
وی افزود: همچنین در رایزنی با سازمان استاندارد مقرر شد در خصوص آزمایش باقی ماندن سموم، اگر کشوری به استاندارد خاصی نیاز ندارد، ما هم خودتحریمی تعریف نکنیم؛ اروپا از ما استاندارد می خواهد اما تولید و صادرات را برای کشورهایی که استاندارد ندارند، متوقف نکنیم.
حمایت از توسعه صنعت فرش
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری با اشاره به صنعت فرش گفت: مهمترین بحث در هر فعالیت اقتصادی تجارت است و اگر تجارت رونق نگیرد، تولید نیز دچار وقفه می شود.
وی با بیان اینکه توسعه تجارت داخلی و خارجی ما نیازمند تصمیم های داخلی است گفت: در این راستا می توانیم در مرکز استان کرمان یک جایگاه دایمی برای فرش داشته باشیم؛ مجموعه ای را بسازیم و آنجا چند غرفه باشد که هرکس از کرمان بازدید می کند بتواند وارد این بازار شود و در این زمینه باید یک مرکز تجاری و نمایشگاه دایمی برای فرش تعریف کنیم.
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: صادرات ما به کشورهای هدف مشخص است و فعالان اقتصادی باید کشورهای هدف که می توانند به نمایشگاه فرش ما کمک کنند را معرفی کنند تا سفرای این کشورها را دعوت کنیم و تفاهم نامه ای را با استان به امضا برسانند.
وی با بیان اینکه رویکرد سیاسی دولت تحول در دیپلماسی اقتصادی است که این رویکرد جای امیدواری دارد گفت: تسویه تعهدات ارزی صادرکنندگان را براساس نرخ توافقی رعایت می کنیم و صادرکننده فرش می تواند از این مزیت استفاده کند.
این نماینده مجلس با اعلام آمادگی در رفع مشکل مالیات کارگاه ها و مجموعه های قالی بافی تصریح کرد: بیمه قالی بافان را از ساختار تکی به کارگاهی تبدیل کنیم و باید سنتی ببافیم اما مدرن بازاریابی انجام دهیم تا این صنعت رشد یابد.
وی با بیان اینکه ذائقه بازار را باید فعالان اقتصادی یاد بگیرند افزود: آمادگی داریم در بیمه، مالیات، صادرات و راهاندازی مرکز نمایشگاه دایمی خارجی کشور با همکاری وزارت امور خارجه و راهاندازی مرکز فرش در کرمان همکاری کنیم؛ همچنین از تشکیل کارگروه تخصصی فرش کرمان حمایت می کنیم.
صادرات فرش کرمان از گمرکات دیگر استان ها
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به پیگیری های استاندار برای صنعت فرش گفت: تولید فرش کرمان روند کاهشی به خود گرفته و به واسطه نداشتن زیرساخت از سایر گمرکات صادرات می شود که باید زیرساخت های این صنعت فراهم شود.
مهدی حسینی نژاد افزود: قوانین رفع تعهد ارزی صنعت فرش هم به صادرات خشکبار اضافه شود تا این صنعت جان بگیرد.
همچنین در این نشست فعالان اقتصادی حوزه فرش استان کرمان مسایل و مشکلات خود را مطرح کردند.
۷۲ هزار بافنده فرش در استان کرمان فعالیت دارند که ۱۵ هزار و ۳۰۰ نفر از آنان بیمه قالی بافی و بیش از سه هزار نفر زیرپوشش بیمه روستاییان و عشایر قرار دارند.
نظر شما