به گزارش اگزیم نیوز، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در مقدمه نشست خبری خود ضمن تسلیت به مناسبت حادثه ترویستی حرم شاهچراغ تصریح کرد: تغییرات سرمایهگذاری در کشور از سال ۱۴۰۰ مثبت بوده و رشدی ۴.۱ درصدی داشته است؛ این روند رو به رشد در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه داشته و ۲.۱ درصد بوده است به طوری که در حوزه رشد تولید در تیرماه امسال اغلب شاخص های بخش تولید و صنعت رشد مثبت ثبت کردند.
وی از رشد بیش از ۱۰۰ درصدی خرید گندم از کشاورزان خبر داد و ادامه داد: تولید گندم داخلی از ۴.۵ به بیش از ۹.۵ میلیون تن رسیده است.
وی با بیان اینکه در بین ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد جهان قرار دارد، افزود: در حوزه فولاد نیز با تولید ۳۰ میلیون تن فولاد خام در سال ۱۴۰۱ با رشد بیش از ۷ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ مواجه بودیم به طوری که تولید ۲۲ میلیون تن محصولات فولادی در سال ۱۴۰۱ با رشد بیش از ۱۲ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ مواجه بوده است و اکنون در بین ده کشور برتر تولید کننده فولاد جهان قرار داریم.
سخنگوی دولت در ادامه با یادآوری اینکه ایران جزو ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه تولید سیمان است، گفت: در حوزه سیمان حدود ۶۳.۲ میلیون تن سیمان در سال ۱۴۰۱ تولید شد.
بهادری جهرمی افزود: در حوزه خودرو هم با تولید یک میلیون و ۳۴۰ هزار خودرو در سال گذشته رشد ۳۹ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ را شاهد بودیم که بیشترین رشد تولید خودرو در ۱۲ سال اخیر بوده است.
محموله جدید دارویی بیماران اس ام ای وارد کشور شد
بهادری جهرمی به مشکلات حدود دو سال پیش بیماران اس ام ای (SMA ) اشاره کرد و افزود: در آن زمان رئیس جمهور در جمع این بیماران حاضر شد و مدتی بعد با نمایندگان آنها نیز دیدار کرد و دستورات لازم را صادر نمود.
وی با بیان اینکه پیش از این نیز داروی این بیماران وارد کشور شده بود، ادامه داد: از تلاش و همت وزارت بهداشت و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای کاهش رنج بیماران و درمان آنها تشکر میکنم که منجر به ورود محموله جدید دارویی بیماران اس ام ای به کشور شد.
فاز ۱۱ پارس جنوبی به زودی افتتاح می شود
بهادری جهرمی اعلام کرد: عملیات بهرهبرداری از فاز ۱۱ با ابتکار مهندسان ایرانی به نتیجه رسید، پس از بیست سال این پروژه از بلاتکلیفی رها شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه صادرات شرکتهای دانش بنیان در سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است، رقم فروش محصولات این شرکت ها را ۴۳۵ هزار میلیارد تومان و میزان ایجاد اشتغال ناشی از آن را ۲۶۶ هزار نفر برآورد کرد که در سال ۱۴۰۰ مطابق آمار رسمی ۶۵۰ میلیون دلار بود.
وی، حوزههای برتر صادرات دانش بنیان را به ترتیب شامل «فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی»، «دارو و فرآوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمان»، «مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی»، «ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته»، «وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی»، «برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستمهای خودکار»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای» و «خدمات تجاریسازی» اعلام کرد.
آیا تجارت ۱۱۲ میلیارد دلار نتیجه نفت در برابر غذاست؟
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره این شبهه که منتقدان آزادسازی منابع ایران در خارج از کشور را به معنی نفت در برابر غذا قلمداد می کنند، اظهار داشت: ایران کشوری بزرگ با ظرفیتهای بی شمار است و با بیش از صد کشور مراودات تجاری و بازرگانی دارد؛ اساساً طرح موضوعاتی مثل نفت در برابر غذا در قبال کشور ما موضوعیت ندارد. عده ای از افتخارات و موفقیتهای مردم و دولت ناراحت شدند اما نباید این دستاوردهای ملی را سیاسی تحلیل کرد.
بهادری جهرمی با یادآوری اینکه «معادل منابع ارزی مسدود شده ایران در خارج از کشور در دولت قبل در داخل کشور خلق پول صورت گرفته بود»، گفت: این اعتراف بزرگی است و خوب است که نهادهای قضایی و امنیتی ابعاد این اعترافات را مورد بررسی قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه «بازگرداندن همه پولهای ملی بدون هیچگونه عقبنشینی از مواضع اصولی دولت یک موفقیت است» افزود: آیا رکورد تجارت خارجی ۱۱۲ میلیارد دلاری کشور نتیجه نفت در برابر غذاست؟ آیا رشد صنعت و ماشین آلات، نفت در برابر غذاست؟ آیا جذب سرمایهگذاری خارجی با رشد دو برابری میزان سرمایهگذاری در دوره زمانی دولت سیزدهم نسبت به مدت مشابه قبل از آن، نفت در برابر غذا است؟
بهادری جهرمی این نکته را یادآور شد که براساس آمار در زمینه سرمایهگذاری ماشینآلات و بخش ساختمان روند دهه ۹۰ تغییر یافت و در سال ۱۴۰۱ با حدود ۶.۷ رشد سرمایهگذاری مواجه بودیم که از این عدد ۱۵.۳ افزایش رشد تشکیل سرمایه ثابت در ماشینآلات و ۱.۲ درصد در حوزه ساختمان بوده است؛ اینها نفت در برابر غذا است؟برخی از این اظهارات و سیاهنماییها خندهدار است.
دبیر هیات دولت خاطر نشان کرد: البته در دوره ای با سازوکار اینستکس توافق شده بود که نفت در برابر غذا معامله شود که همان هم نتوانستند انجام دهند اما منابع ارزی گسترده امروز کشور قابلیت مصرف این گونه معاملات (نفت در برابر غذا) را ندارد؛ چرا که میزان مصرف کالاهای اساسی کشور حدود ۲۰ میلیارد دلار در سال است.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه مطابق با آمار رسمی سازمان توسعه تجارت، صادرات شرکتهای دانش بنیان در سال گذشته ۲۵ درصد افزایش نسبت به سال قبل داشته است، گفت: جهت گیری دولت در این زمینه را در سفرهای خارجی رئیسجمهور دیده ایم.
بهادری جهرمی تصریح کرد: همچنین صادرات دانش بنیان در سال ۱۴۰۰ مطابق آمار رسمی ۶۵۰ میلیون دلار بوده که در آمار غیر رسمی اعداد بیشتری گفته میشود که در هر صورت حاکی از افزایش ۲۵ درصدی این صادرات است.
به گفته وی مجموع فروش شرکتهای دانشبنیان به ۴۳۵ هزار میلیارد تومان رسیده و ۲۶۶ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است.
سخنگوی دولت حوزههای برتر صادرات دانش بنیان را به ترتیب اینگونه عنوان کرد: فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی، دارو و فرآوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمان، مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی، ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته، وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی، برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستم های خودکار، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای، خدمات تجاریسازی.
بهادری جهرمی در خصوص حضور وزارتخانه ها در انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دولت مجری انتخابات است و موضع شخص رئیس جمهور و دولت در حوزه انتخابات روشن است؛ حمایت از مشارکت پرشور مردم و حفظ سلامت انتخابات که مشابه همین مضامین در بخشنامه ای که معاون سیاسی وقت وزارت کشور ابلاغ کرد، درج شده بود و بعضا نمایندگان گلایه هایی هم داشتند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: بجای کلی گویی هر فرد و گروه یا رسانه ای هر اطلاعاتی از تخلف در دستگاه دولت و یا خارج از دولت دارد، به بازرسی ویژه ریاست جمهور و همچنین به شورای نگهبان که نهاد ناظر است، گزارش دهند تا همه با هم شاهد برگزاری یک انتخابات پرشور و سالم باشیم.
بهادری جهرمی درباره واردات خودرو های کارکرده، عنوان کرد: واردات خودروی کارکرده در دو حوزه مد نظر دولت بوده یکی خودروهای کارکرده بخش عمومی، و دیگری خودروهای سواری کارکرده. در بخش عمومی مثل کامیون، اتوبوس و ون آیین نامه ناظر به واردات خودروهای کارکرده در این حوزه در کمیسیون های دولت نهایی شده است و به زودی ابلاغ خواهد شد و در یکشنبه آتی متن نهایی مورد تصویب قرار گیرد.
وی ادامه داد: البته پیش از این برای آنکه در اربعین اتوبوس های شهری با سرعت بیشتری در دسترس قرار گیرد، بخشی از آیین نامه که مجوز واردات اتوبوس های بین شهری بود، به تصویب دولت رسید و در مرحله اجرا قرار گرفت و وزیر راه و شهرسازی گزارش اجرای آن را در جلسه دولت قرائت کرد.
سخنگوی دولت گفت: در بخش دیگر که خودروهای سواری کارکرده است، آیین نامه اخیرا از سوی وزارت صمت به دفتر دولت واصل شد و در دستور رسیدگی کمیسیون زیر بنایی دولت قرار گرفته تا جوانب مختلف بررسی شود و متعاقبا مورد تصویب قرار خواهد گرفت.
دولت پیشگام مبارزه با فساد در قوه مجریه است
بهادری جهرمی آخرین اقدامات دولت در مبارزه با فساد را اینگونه تشریح کرد: یکی از شعارها و برنامههای اصولی این دولت مقابله با فساد و بسترهای فسادزا بوده است. هیچ موردی نبوده که گزارش فساد برسد و برخورد نشود. دولت پیشگام مبارزه با فساد در قوه مجریه است و هرکس در هر موقعیتی است باید با فساد مقابله کند.
وی دولت الکترونیک را یکی از اقدامات آیت الله رییسی برای مبارزه با بسترهای فسادزا برشمرد و خاطر نشان کرد: حذف امضاهای طلایی با الکترونیکی کردن صدور مجوزهای مشاغل و کسبوکارها در همین راستا است. سامانهای و برخطکردن ارائه خدمات دستگاههای مختلف در راستای ایجاد شفافیت و مبارزه با فساد؛ مانند طرح دارویار و نظام ارجاع وزارت بهداشت و ارائه هوشمند خدمات دولتی در پنجره واحد مثالهای دیگر در این حوزه است.
به گفته سخنگوی دولت شفافیت اطلاعات تسهیلات کلان ۲۸ بانک توسط بانک مرکزی و برای اشخاص مرتبط ۲۱ بانک به صورت ماهانه در همین راستا است.
بهادری جهرمی بیان کرد: انتشار ۱۱۲۴ گزارش صورتهای مالی شرکتهای دولتی و شرکتهای تابعه مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی در سامانه جامع اطلاعرسانی ناشران به منظور اطلاع همه مردم، نیز اقدام دیگر دولت برای جلوگیری از فساد است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت با ساماندهی بیش از ۱۸ میلیون دستگاه کارتخوان بانکی برای مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی اقدام کرد، یادآور شد: همچنین پیادهسازی حساب واحد خزانه با هدف ایجاد شفافیت، مدیریت نقدینگی و حذف بسترهای فساد در دستگاهها و نظام بانکی کشور، به نظارت دولت به هزینهکرد کلان دولت کمک میکند.
حل مشکل کمآبی سیستان را متوقف به مذاکرات دیپلماتیک نمیکنیم
وی درباره حل مشکل کمآبی سیستان نیز با تاکید بر اینکه دولت حل مشکل کمآبی سیستان را متوقف به مذاکرات دیپلماتیک برای دریافت حقابه هیرمند نمیکند، تصریح کرد: حکومت افغانستان ادعا داشت که کمآبی مانع از این شده که حقابه هیرمند را بدهند. پس از تذکر رئیس جمهور سرانجام افغانستان پذیرفت که هیات فنی ایران به این کشور سفر کند.
سخنگوی دولت بیانکرد: جهت دریافت حقابه ایران وضعیت رودخانه هیرمند و ایستگاه آب سنجی دهراوود توسط هیات فنی اعزامی کشورمان بازدید شد و اندازه گیری مشترک از جریان آب در محل ایستگاه دهراوود توسط کارشناسان دو طرف صورت گرفت و در خصوص اندازه گیری مجدد در ماه های آتی تفاهم به عمل آمد.
بهادری جهرمی گفت: دولت از طرق دیگر از جمله اجرای طرح های آبرسانی، انتقال آب از دریای عمان و راهاندازی آب شیرین کن ها نیز حل این مشکل را پیگیری میکند.
وی درباره عدالت آموزشی و اقدامات دولت سیزدهم در این زمینه تاکید کرد: تلاش ما این است که نهایت عدالت آموزشی برای همه دانش آموزان محقق شود و آینده علمی و شغلی و حتی خانوادگی افراد با یک آزمون تستی دو ساعته تعیین نشود. البته امروز کنکور آن مفهوم سابق خود را از دست داده و تقریبا همه شرکت کنندگان آزمون های سراسری در دانشگاه پذیرفته می شوند و رقابت اصلی اکنون در خصوص رشته های پر طرفدار و دانشگاه های برتر است.
بهادری جهرمی از جمله اقدامات دولت در این زمینه را ارزیابی علمی دانش آموزان در دوران تحصیل مدرسه، تأثیر دادن معدل آزمون های نهایی، دو مرحله ای شدن کنکور سراسری، برخورد با متقلبان کنکور، برگزاری کلاس های و دوره های آموزشی رایگان در مناطق محروم و رسانه ملی برشمرد.
دولت اظهار نظر رسمی خود را درباره لایحه وزارت بازرگانی به مجلس اعلام کرده است
سخنگوی دولت درباره لایحه تشکیل وزارت بازرگانی با بیان اینکه دولت اظهارنظر رسمی خود را در این حوزه با ارسال اصل لایحه به مجلس اعلام کرده است، گفت: این لایحه پیشنهادی دولت است که به شکل رسمی منتقل شده است.
بهادریجهرمی بیان کرد: نماینده رسمی دولت در مجلس و معاون اداری استخدامی به عنوان متولی طراحی سازمانها و ساختارهای دولت و با همکاری معاونت حقوقی و معاونت پارلمانی به مجلس معرفی شد.
وی افزود: اکنون دستگاههای مرتبط طراحی جزییات را پیگیری میکنند و بعد از تصویب کلیات منتظر هستیم که کمیسیون جزییات را نهایی کند و در صحن مجلس در دست رسیدگی قرار دهد.
نظر شما