چندین توافق مهم تجاری ایران و افغانستان

رئیس میز افغانستان سازمان توسعه تجارت ایران در سفر به این کشور، به توافقات مهمی در جهت توسعه روابط تجاری میان دو کشور دست یافت.

به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز از سازمان توسعه تجارت، حمیدرضا کربلایی اسماعیلی، رئیس میز کشوری افغانستان سازمان توسعه تجارت در سفری که با هدف بهبود روابط تجاری ایران و افغانستان در حوزه‌های خدمات فنی و مهندسی، دارویی و تجهیزات پزشکی، محصولات پتروشیمی، مواد غذایی و نیز بررسی زیرساختهای موجود در گمرکات و مرزهای خروجی به افغانستان داشت، با مقامات تجاری، بازرگانی، اقتصادی و درمان این کشور دیدار و گفتگو کرد.

در این سفر رئیس میز کشوری افغانستان با قلندر عباد سرپرست وزارت صحت عامه محمد یونس مهمند، معاون اول اتاق تجارت و سرمایه گذاری، مولوی عبدالمتین سعید، رئیس کل گمرکات افغانستان، فاروق عزیزی، معاون و مشاور ارشد سرپرست وزارت تجارت، صدیقی فر، سرکنسول ج.ا.ایران در هرات، حاج لالا، کمیساری مرزبانی اسلام قلعه، مدیر کل گمرک دوغارون، اعضای معاونت سیاسی و اقتصادی فرمانداری شهرستان تایباد و رجبی مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی، اعضای هیات مدیره مرکز تجاری ایران در کابل دیدار و گفتگو کرد.

از دستاوردهای این سفر می‌توان به توافقات اولیه در حوزه تکمیل زیرساخت‌های مهندسی و شروع مذاکرات در حوزه تعرفه‌های ترجیحی و زیر ساخت گمرکات اشاره کرد.

در این سفر طرفین فهرست ۱۰ قلم کالا را برای اجرایی شدن مرحله اول تعرفه های ترجیحی آماده کردند که در صورت تایید طرفین به تعداد این کالاها افزوده خواهد شد.

همچنین با توافق طرفین مقرر شد ساعت کاری گمرکات مرزی (میلک - میل ۷۸- دوغارون) براساس نیاز آن گمرک برای تسهیل فرآیند صادراتی و ترانزیتی تا مادامی که توقف کامیونی در ورود و خروج آن نداشته باشیم تغییر کند.

با توجه به مصوبه اخیر هیات دولت و تاکید موکد رئیس جمهمور در خصوص ۴۰۰ دلار مبادلات مرزی برای مرز نشینان مقرر گردید کارگروه مرزی برای تسریع در عملیاتی کردن آن شکل گیرد.

علوه بر این در مورد تشکیل ذون صنعتی مشترک در نقطه صفر مرزی با ایجاد زیرساخت های انرژی توسط ایران و سرمایه گذاری تجار و بازرگانان افغانستان با همکاری بخش خصوصی و شرکت های تجاری و سرمایه گذاری ایرانی نیز توافقاتی صورت گرفت.

افغانستان نیز برای باز کردن مسیر ترانزیتی از پاکستان به مقصد خراسان رضوی از مسیر تفتان-چمن-اسلام قلعه-مشهد که سبب کاهش این مسیر از ۱۵۰۰ کیلومتر به کمتر از ۱۰۰۰ کیلومتر می شود اعلام آمادگی کرد.

پذیرش دانشجویان نخبه افغانستانی در حوزه‌های مختلف پزشکی و غیرپزشکی در دانشگاه‌های ایران و همکاری دو جانبه در خصوص آموزش تخصصی کادر پزشکی توسط اعزام اساتید ایرانی به کشور افغانستان نیز از دیگر مواردی بود که طرفین نسبت به اجرای آن اعلام آمادگی کردند.

تسهیل فرآیند توریسم درمانی با توجه به شرایط ویژه بوجود آمده در کشورهای رقیب، پیشنهاد تاسیس بیمارستان تخصصی در منطقه ویژه اقتصادی مرزی دوغارون، تسهیل در صدور مجوز داروها و تجهیزات پزشکی صادراتی که بصورت دائم و مستمر بتواند در بازار مصرفی افغانستان در دسترس باشد نیز از دیگر موارد مورد گفتگو بود.

کد خبر 64429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 9 =