سخنگوی دولت: تورم بی‌سابقه دهه ۹۰ نتیجه سازش بود

علی بهادری جهرمی در نشست دانشجویی «ایران قوی» با بیان اینکه مشکلات نباید موجب نادیده گرفتن شیرینی پیروزی‌ های راهبردی شود، این پیروزی‌ها و موفقیت‌ها را دستاورد مقاومت و ایستادگی دانست و گفت: تورم بی‌سابقه دهه ۹۰ نتیجه سازش بود.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، سخنگوی دولت که عصر سه‌شنبه (۱۶ خرداد) در جمع دانشجویان دانشگاه تهران حضور یافت تا پاسخگوی پرسش‌های آنان برای «تحقق ایران قوی» باشد، با استناد به اصل ششم قانون اساسی گفت که اصلی‌ترین سرمایه جمهوری اسلامی مردم هستند و مردم مؤثرترین و قوی‌ترین عامل در حل مسائل و پیشرفت کشور هستند.

بهادری جهرمی افزود: در مسیر ۴۴ ساله انقلاب، همواره به این باور و سرمایه اصلی ملتزم بودیم و پافشاری کردیم و پیروز شدیم. البته هزینه‌هایی پرداخت شده اما ملت پیروز، ملت ایران است.

وی ادامه داد: در دهه ۹۰ که از آن به‌عنوان دهه از دست رفته یاد می‌شود و نمونه بارز آن‌که قرار بود کلید حل مشکلات اقتصادی در داخل باشد، نتیجه آن رشد اقتصادی صفر درصدی و تورم‌های باور نکردنی و بی‌سابقه بوده که میانگین تورم در دهه نود ۲۵.۲ درصدی بود.

سخنگوی دولت اضافه کرد: در دهه ۶٠ در برابر دشمنان ایستادیم و جنگیدیم و مقاومت کردیم. تازه انقلاب پیروز شده بود، اثر اقتصادی در دوران جنگ تورم ١٨ درصدی بود اما در دهه ٩٠ با سازش و سازشکاری تورم آنچنان بالایی داشتیم که به‌طور ملموس نشان داد هزینه های سازش و مقاومت کاملاً متفاوت است.

بهادری جهری گفت: ما نگاه و باور به مردم را گاهی کنار گذاشتیم و ادبیات دیگری مطرح کردیم؛ گاهی گفتیم کلید حل مشکلات سازش و گام برداشتن در مسیری متفاوت است، اما دیدیم که دهه اخیر نتیجه‌ آن تورم بی‌سابقه در سده گذشته بود.

سخنگوی دولت درباره رفع مشکلات اقتصادی خاطرنشان کرد: تیم اقتصادی دولت به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور به‌عنوان مسئول تمام تصمیمات دولت در اقتصاد کشور شبانه روز مشغول کار و تلاش هستند و سیاست اصلاح نظام یارانه‌ها تکلیفی بود که مجلس از زمان بودجه ۱۴۰۰ برای دولت تصویب کرده بود و در بودجه ۱۴۰۱ نیز این مصوبه تکرار شد.

وی درباره مفهوم متفاوت ارز ترجیحی و شناور، گفت: مدیریت مصرف عرضه و تقاضا برعهده بانک مرکزی است و بانک مرکزی با ابزارهای خود این مدیریت را به بازار اعمال می کند. همچنین ارز شناور مدیریت شده با ارز ۴۲۰۰ تومانی تفاوت دارد.

بهادری جهرمی بیان کرد: عده‌ای می‌گویند هنری نکردید که مدیریت کردید چون ارزی که در اختیار دارید زیاد است. اینکه امروز می توانیم ارز بیشتری تأمین کنیم هنر ماست. دولت با راهبرد سیاست همسایگی و با افزایش تجارت خارجی کشور توانست ارز را تامین کند.

به گفته وی در سال گذشته طی مراوده با ۱۵ کشور همسایه، تجارت به ۵۹ میلیارد دلار رسیده است که نسبت به ۱۴۰۰، ۱۵ درصد افزایش داشته است.

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره محدودیت در دسترسی اینترنت و رانت گفت: عنوان درست آن حق دسترسی آزاد به اطلاعات بوده که از حقوق بشری است و در کشور ما نیز تعریف شده، اما همه حقوق بشری در همه‌جا دارای قیودی هستند که باید رعایت شوند.

بهادری جهرمی متذکر شد که همه کشورها برای فعالیت سکوهای خارجی شرایط و قوانینی دارند که آن سکوها ملزم به رعایت آن‌ها هستند و سکوهای خارجی برای فعالیت باید مطابق ضوابط کشور ما عمل کنند اما سکوهای تلگرام و واتساپ در اغتشاشات اخیر در جهت اقدامات تروریستی فعالیت کردند.

بهادری جهرمی در تکمیل پاسخ خود به این سؤال گفت که هیچ‌کدام از فرزندان مقامات نباید دسترسی بیشتری نسبت به بقیه به اطلاعات خاص داشته باشد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره فعالیت فرزند یکی از مقامات در خارج از کشور گفت که پس از تذکر رئیس‌جمهور که نباید فرزندان مقامات خارج از کشور زندگی کنند، فرزند خانم خزعلی به ایران بازگشت.

سخنگوی دولت با اشاره به دوگانگی بین دولت و ملت عنوان کرد: اساساً برتری انقلاب ما همین اعطای باور به مردم و جرأت دادن به مردم توسط امام راحل بود. مردم نقش آفرینان اصلی هستند و ما چیزی به عنوان دوگانگی نداریم و دولت هم بخشی از مردم است.

بهادری جهرمی در پاسخ به سوال دانشجویی که مدعی شد چرا دولت به نمایندگان مجلس باج می‌دهد، گفت: رییس جمهوری بارها تاکید کرده‌اند که حتماً با نمایندگان مجلس در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی مشورت شود اما همواره به این نکته هم تاکید شده که نمایندگان مجری نیستند و بار اجرایی امور برعهده فرمانداران، استانداران و وزراست.

بهادری جهرمی ادامه داد که اما نمایندگان مجلس هم حق ندارند وارد امور اجرایی شوند، در عین حال مشورت با آنان برای امور همیشه مورد تاکید رییس دولت بوده است.

سخنگوی دولت ادعای دسترسی فرزندان مقامات به برخی پلتفرم‌ها را رد کرد و گفت چنین چیزی وجود خارجی ندارد. اگر دیده‌اید، به بازرسی ویژه رئیس‌جمهور اعلام کنید، برخورد خواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دانشجویی که چرا مردم را فقط کسانی به آقای رئیسی رأی دادند خلاصه می کنید نه کسانی که به حسن روحانی رای داده بودند، توضیح داد که «مردم نه تنها آنانی هستند که آقای روحانی و آقای رئیسی را انتخاب کردند بلکه آنانی هستند که پای صندوق نرفتند.» و به رفتار کسانی که پای صندوق نرفتند نقد داریم اما آنان هم مردم هستند.

بهادری جهرمی این را گفت که نقد ما نه به کسانی که به آقای روحانی رای دادند که به دولتمردانی است که می‌گویند از این کشور جز آبگوشت بزباش در نمی‌آید که این یعنی بی اعتمادی به مردم و این یعنی منتظر ماندن تا دیگران مشکلات را حل کنند.

وی ادامه داد که نتیجه بی اعتمادی به مردم و سازش همین تورم بی‌سابقه است. مردم می‌گویند بروید و مذاکره کنید نمی‌گویند بروید و سازش کنید. مگر این دولت مذاکره نمی‌کند؟.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالات گفت که این دولت هم مذاکره هم تحریم‌ها را خنثی‌سازی می‌کند، هم سرمایه‌گذاری خارجی را افزایش می دهد و هم به مردم تکیه دارد، اما نه اینکه مذاکره کند اما به میدان پشت یا مذاکره کند و به مردم اعتماد نکند.

بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی درباره شایعه جایگزینی وی برای وزارت ورزش گفت: عده‌ای اصرار دارند شایعه بسازند و تحلیل‌های خودشان را خبر کنند. به اخبار رسمی در این زمینه‌ها رجوع کنید.

وی در پاسخ به سوال نماینده دیگر تشکل های دانشجویی درباره مسکن گفت: دولت قبل در حمایت از ساخت و ساز، مسکن مهر را بست. عقب افتادگی در مسکن از ٨٧ بوده که بیش از ١٠ سال است که حتی در آن مقطع منابع دریافت شده اما در آن دوران نساختند و ما باید جبران عقب ماندگی و ایفای تعهدات را انجام دهیم.
سخنگوی دولت نرخ رشد اقتصادی را حدود ۱۰ برابر نرخ رشد اقتصادی گذشته عنوان کرد و گفت: ما امروز تحریم هستیم و برای فروش نفت با یک جنگ تحریمی مواجهیم. کاش روزی این محرمانگی این روش ها کنار برود تا بتوانیم برای مردم بگوییم امروز چطور نفت می فروشیم.

وی افزود: هرجا توافق می کنیم که نفت بفروشیم و تجارت کنیم، ۲۴ ساعت بعد آمریکا آنجا حاضر می شود تا آن توافق را بهم بزند. نمونه آن رئیس بانک مرکزی یکی از کشورهایی که با ما توافق کرده بود به دلیل تعاملات با ایران به واسطه فشار آمریکا برکنار شد.

بهادری‌جهرمی این را هم گفت که طراحی گسترده‌ای برای هدایت نقدینگی به سمت حوزه‌های مولد و همچنین طرح‌های پیشران متعددی برای هدایت نقدینگی پیش‌بینی شده است.

کد خبر 63939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 0 =